BLOG

Blog

Γαλλική Ριβιέρα

Γαλλική Ριβιέρα

Μια παρέλαση διασημοτήτων, yachts & θαλαμηγών, αστραφτερών φλας και ακριβών οίκων μόδας. Από τις καταγάλανες παραλίες του St.Tropez μέχρι τη διάσημη μαρίνα του Μοντε-Κάρλο, κάθε χρόνο η Γαλλική Ριβιέρα κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να κλέψουν λίγο από την δόξα της elite.
Σίκινος

Σίκινος

Ένας μικρός παράδεισος στο γαλάζιο του Αιγαίο. Ένα νησί γεμάτο φως και πέτρα, με λευκά σπίτια σκαρφαλωμένα στο βουνό και μυρωδιές που σε πλημμυρίζουν από θυμάρι, ξεραμένα χόρτα και αλμύρα. Μικρές φιλόξενες ακρογιαλιές γύρω από το νησί και ανάμεσά τους γυμνοί, πανάρχαιοι βράχοι που φλέγονται από το λιοπύρι και δροσίζονται από τη θαλασσινή αύρα. Στη Σίκινο, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. 
Παράξενα Έθιμα Χριστουγέννων

Παράξενα Έθιμα Χριστουγέννων

Ο κόσμος ανακαλύπτει πώς γιορτάζουν οι άλλοι λαοί τον δικό τους Άη Βασίλη, τι σημαίνει γι' αυτούς η πιο μαγική γιορτή του κόσμου, αλλά και τα πιο περίεργα έθιμα που αναβιώνουν σε κάθε χώρα...
Πράγα

Πράγα

Από τις λίγες πόλεις που της έχουν αποδώσει τόσα πολλά ονόματα... Πράγα, η πόλη των εκατό πύργων, παραμυθένια, χρυσή, μαγική, μητέρα των πόλεων, του Κάφκα, του Κούντερα και του Φάουστ. Μια πόλη που αγαπήθηκε τόσο από τους ζωγράφους και τους μουσικούς, όσο και από τους πνευματικούς που εμπνεύστηκαν από την ομορφιά της.   
Μύκονος

Μύκονος

Η Μύκονος έχει κάτι το μαγικό. Κάτι που το γνωρίζεις πρώτη φορά όταν την επισκέπτεσαι στα 20 και δεν το ξεπερνάς ποτέ. Δεν είσαι σίγουρος από πού προέρχεται αυτό το συναίσθημα ... Ίσως είναι τα vibes της Δήλου που υπήρξε το νησί της αρμονικής συνύπαρξης λαών ή της ιεροσύνης του τόπου. Όμως όταν την σκέφτεσαι, λαχταράς έναν περίπατο στα λευκά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια της. Πάντα σε τρέλαινε αυτός ο κυκλαδίτικος αέρας, με τον ήλιο να χρυσίζει στο γαλάζιο του Αιγαίου.
Η ιστορία του Παγωτού

Η ιστορία του Παγωτού

Μια παγωμένη ιστορία... Το παγωτό, ή παγωμένη κρέμα, όπως ονομαζόταν αρχικά, είχε κάποτε τη στενή έννοια ενός επιδορπίου πολυτελείας με κρέμα, ζάχαρη και μερικές φορές παγωμένα φρούτα. Οι τεχνικές παρασκευής παγωτού και γρανίτας οδήγησαν στον πειραματισμό.
SAKE

SAKE

Τί είναι το sake; Το sake είναι το αγαπημένο ποτό των Γιαπωνέζων και βασικό κομμάτι της θρησκείας του Shinto και της Ιαπωνικής Κουλτούρας. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή και την οικονομία της Ιαπωνίας για περισσότερο από 2000 χρόνια. Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 εργοστάσια παραγωγής sake στην Ιαπωνία με παραγωγή μεγαλύτερη από 10,000 brands.
Grappa - Η Βασίλισσα της Ιταλίας

Grappa - Η Βασίλισσα της Ιταλίας

Τί είναι η Grappa? Η Grappa είναι το παραδοσιακό ποτό των Ιταλών. Παράγεται από τις εναπομείναντες φλούδες και σπόρους των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οίνου. Το χρώμα της είναι διαυγές και παράγεται με φυσική απόσταξη. 
Παραγγέλνοντας Βιολογικά

Παραγγέλνοντας Βιολογικά

Όλο και περισσότερες επισιτιστικές επιχειρήσεις στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές για τα μενού τους, αφού οι προτιμήσεις των πελατών έχουν πλέον αλλάξει.
“Avengers” του κλίματος

“Avengers” του κλίματος

Η εποχή της αναβλητικότητας, των ημίμετρων, της αναβολής των λύσεων, της καθυστέρησης φτάνει στο τέλος της. Τη θέση της θα πάρει η εποχή των επιπτώσεων. Γουίνστον Τσώρτσιλ, 1936
Οδηγός για μυρωδικά και βότανα

Οδηγός για μυρωδικά και βότανα

Μυρωδικά και Βότανα: που θα τα βρείτε, πως είναι και πως να τα χρησιμοποιήσετε στο φαγητό σας!  
Μπαχαρικά

Μπαχαρικά

Μαθαίνουμε για τα μπαχαρικά. Από που προέρχεται η ονομασία τους και που τα χρησιμοποιούμε!
Φαγητό, γαστρονομία και μόδα

Φαγητό, γαστρονομία και μόδα

Όλο και περισσότεροι άντρες δείχνουν την φανερή τους προτίμηση σε ένα χόμπυ που άλλοτε θα συγκαταλέγονταν στα αυστηρά γυναικεία πρότυπα. Και όμως η μαγειρική είναι πλέον γένους αντρικού με τους περισσότερους celebrities να ανήκουν σε μια νέα φιλοσοφία, τους γαστροσόφους!
Ξεπερνώντας το Hang over

Ξεπερνώντας το Hang over

Γιορτές έρχονται, parties γίνονται, ευκαιρία είναι να το ρίξουμε λίγο έξω. Εσείς όμως το παρακάνατε, λογαριάσατε με το στομάχι άλλων εποχών και το ρίξατε στα cocktails. Όμως επιζήσατε… Τώρα αισθάνεστε το σώμα σας βαρύ-ασήκωτο, το κεφάλι ένα βομβαρδισμένο τοπίο και το στομάχι σαν να βρίσκεστε καταμεσής τρικυμίας. Τι κάνουμε λοιπόν μετά από τέτοιες στιγμές?
Συχνά λάθη στην κουζίνα...Ψάρια

Συχνά λάθη στην κουζίνα...Ψάρια

Με ποιο κριτήριο αγοράζετε τα ψάρια σας? Μήπως δεν χρησιμοποιείτε όλα σας τα μαχαίρια? Πώς κόβετε το δυόσμο? Πόσο αλμυρή πρέπει να είναι η τοματόσουπά σας? Πόσο δώσατε για 2 συναγρίδες? ΠΟΣΟ???  
ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!

Οι σάλτσες είναι ίσως το πιο εξυπηρετικό υλικό της κουζίνας για pasta. Αν μάλιστα έχετε βρει αυτή που σας αρέσει, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε κοκκινιστά, pizza, βάση για γεμιστά φαγητά, όπως σουτζουκάκια. Εμπλουτίζοντας την θα έχετε κάθε μέρα και ένα καινούριο πιάτο. Αν και  τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία σπιτική σάλτσα, επιλέξαμε εκείνες που θα σας ικανοποιήσουν περισσότερο σε χρόνο dt. 
Σπουδαία προϊόντα της Ελλάδας

Σπουδαία προϊόντα της Ελλάδας

Ποια είναι τα σπουδαία προϊόντα της Ελλάδας; Τα μαθαίνουμε, τα αναγνωρίζουμε, τα εκτιμάμε και τα αναζητάμε, όπου και αν βρισκόμαστε.  Βρείτε τις σημάνσεις που διαχωρίζουν τη θέση κάποιων προϊόντων, καθιστώντας τα ως ποιοτικά και αυθεντικά.
Η επανάσταση της κουζίνας

Η επανάσταση της κουζίνας

Το 1960, κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πολιτιστικής Επανάστασης ξηλώθηκαν όλοι οι φούρνοι από τα σπίτια των ανθρώπων σε μια προσπάθεια του Μάο να δημιουργήσει κοινές σάλες στα κέντρα κάθε πλατείας. Την ίδια εποχή στην αντίπερα ήπειρο, η κουζίνα πέφτει θύμα κατά της Πατριαρχικής καταπίεσης από Αμερικανίδες φεμινίστριες πρεσβεύοντας πως αποτελεί τη «δουλεία» των γυναικών και προστάζοντας σε σπίτια χωρίς κουζίνες. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν η διάδοση των ηλεκτρικών συσκευών και η αλλαγή στον τρόπο διατροφής επέφεραν ριζικές αλλαγές στον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση της κουζίνας. 
Γεύσεις Νησιών

Γεύσεις Νησιών

Μια βόλτα στα Ελληνικά νησιά για νέες απολαυστικές γεύσεις...
Caipirinha Cocktail

Caipirinha Cocktail

Cocktail φαινόμενο για τον 21ο αιώνα, η Caipirinha κατάφερε να βγάλει από την αφάνεια ένα ποτό που μόνο οι Βραζιλιάνοι γνώριζαν και να μπει στα πιο fancy bar restaurants του κόσμου.
Συχνά λάθη στην κουζίνα...

Συχνά λάθη στην κουζίνα...

Έχετε αναρωτηθεί κατά πόσο γνωρίζετε τα βασικά ή είστεσίγουροι πως ανήκετε στους επαγγελματίες ερασιτέχνες μάγειρες?  
Easy busy menu

Easy busy menu

Ίσως από τις πιο υγιεινές λύσεις για μεσημεριανό και βραδινό, χειμώνα και καλοκαίρι, κυρίως ή συνοδευτικό, το ρύζι είναι παντός καιρού. Χωρίς να προσθέτει θερμίδες και περιττά λιπαρά, κάνει την ζωή μας σαφέστατα πιο γευστική… και πιο χορτάτη!
Food Crisis - Ιδέες & Μυστικά στο τραπέζι της κρίσης

Food Crisis - Ιδέες & Μυστικά στο τραπέζι της κρίσης

Μπορεί η οικονομική κρίση να έφτασε και στο κατώφλι μας, όμως σαν γνήσιοι λάτρεις της μαγειρικής, είναι επιτακτικό -προς δική μας τέρψη- να επωφεληθούμε από αυτήν στο μέγιστο. Αναζητούμε λοιπόν τρόπους να διατηρήσουμε τα gourmet ένστικτά μας, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς. 
Ethnic Asian Προϊόντα

Ethnic Asian Προϊόντα

Ασιάτικο φαγητό δεν είναι μόνο το κινέζικο. Μάλιστα, η συνεισφορά των υπόλοιπων χωρών σε υψηλής ποιότητας προϊόντα είναι ιδιαιτέρως σημαντική και πολύ… νόστιμη. Διαλέξαμε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Ασίας και σας τα παρουσιάζουμε. Μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο delicatessen τμήμα μεγάλων supermarkets ή σε εξειδικευμένα καταστήματα ασιατικών προϊόντων. Η χρήση τους και μόνο θα χαρίσει πλούτο σε ότι και αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε!  
Sustainable table-Η νέα μόδα των gourmets

Sustainable table-Η νέα μόδα των gourmets

Εξελίχθηκε γρήγορα σε hobby των gourmets, το Sustainable Table αποτελεί την στροφή προς μία διατροφή που πάνω απ’ όλα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αναδεικνύοντας τον εαυτό της σε σήμα κατατεθέν της σύγχρονης ζωής. Ειδικοί οδηγοί, dinner set guides και interactive sites προωθούν τους μικροπαραγωγούς κάθε περιοχής μέσα από δωρεάν χάρτες, επιμένοντας εποχικά και παροτρύνοντας τους καταναλωτές να απομακρυνθούν από αβέβαιες τροφές. 

Εργαλεία για το καθάρισμα των ψαριών!

Θα θέλαμε να τρώμε ψάρια πιο συχνά, όμως και μόνο που πρέπει να τα καθαρίσουμε μας πιάνει ένας πανικός. Αν και τα περισσότερα ιχθυοπωλεία, σας τα παραδίδουν έτοιμα και καθαρισμένα, τίποτα δεν συγκρίνετε με την γνώση που κερδίζετε! Και αν σας λέγαμε πως με τα σωστά εργαλεία, το καθάρισμά τους μπορεί είναι υπόθεση λίγων λεπτών? Παρακάτω θα βρείτε τα πιο σημαντικά εργαλεία για τον καθαρισμό, την απολέπιση, το φιλετάρισμα και το ψήσιμό τους.
Crash Test Σοκολάτες

Crash Test Σοκολάτες

ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ BITTER ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ  Πικρή, αλλά μου αρέσει... Τί κάνει μία bitter σοκολάτα τόσο καλή? Επιλέξαμε τις καλύτερες σοκολάτες και σας μεταφέρουμε τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας. Μάθετε πώς να τις συνδυάζετε με αποστάγματα, cocktails ή με άλλα συμπληρωματικά εδέσματα!
Winter Warmers Cocktails

Winter Warmers Cocktails

Μας ζεσταίνουν τον χειμώνα, αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση μέθης και ένα χουζούρεμα από αυτά που δε θέλουμε να τελειώνουν. Ποτά- ροφήματα που σερβίρονται παραδοσιακά σε κούπες και πίνονται ιδιαίτερα τις κρύες μέρες. 
Gastronomy & Ecology

Gastronomy & Ecology

Πώς η σύγχρονη οικολογική γεωργία μπορεί να δώσει μία διαφορετική διάσταση στη γαστρονομία? Φαίνεται πως η εποχή μας πλέον στρέφεται σε πιο ποιοτικούς τρόπους παραγωγής τροφίμων με διαφορετικές πρακτικές που σε κάθε περίπτωση ωφελούν το καθημερινό μας τραπέζι! Μία τομάτα πλέον μπορεί να μυρίζει σαν αυθεντική τσαμπάτη,ζουμερή, καλοκαιρινή ώριμη τομάτα, ενώ παράλληλα διατηρεί όλες τις βιταμίνες της!
Ξύδι

Ξύδι

Ο Προφήτης Μωχάμεντ, πίστευε πως το ξύδι είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά του φαγητού, ενώ ο Λόρδος Βύρωνας συνήθιζε να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ξυδιού για να διατηρήσει το χρώμα του προσώπου του λευκό!
Σελίδα 16 από 19