Γλυκά του Κουταλιού

Γλυκά του Κουταλιού

Αν και κάποιοι τα θεωρούσαν passé, τελευταία, τα έχουμε δει να συνοδεύουν ώριμα τυριά, φοντί, αλλαντικά, τάρτες, κα. Το πιο βασικό όμως είναι πως ενώ πρόκειται για γλυκά, δεν έχουν περιεκτικότητα σε λιπαρά και αν μάλιστα δεν έχουν συντηρητικά και πρόσθετα, γίνονται η καλύτερη επιλογή για στιγμές «υπογλυκαιμίας».

Μας άρεσαν πολύ οι Ανοιξιάτικες φράουλες κλεισμένες σε βαζάκι που μόλις το ανοίγετε αναδύουν το υπέροχο άρωμά τους. Μπορείτε μάλιστα να τις χρησιμοποιήσετε σε κρέπες, ή σε γιαούρτι για να δώσετε νοστιμιά στα επιδόρπιά σας.

Το Κυδώνι με αμύγδαλα και μυρωδικά είναι ο εραστής των τυριών με την υπόξινη γεύση και χαρίζει γλύκα στο τελείωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις μεγαλύτερες σάλες των εστιατορίων συνοδεύει ένα ώριμο rocquefort, ένα νόστιμο κατσικίσιο ή δυνατές ελληνικές γραβιέρες.

Το Μαύρο κεράσι είναι ένα από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μάλιστα ανταποκρίνεται θαυμάσια, εάν το χρησιμοποιήσετε για ένα αυθεντικό cheesecake. Η μαύρη του γοητεία οφείλεται στη γλυκιά, αλλά ελαφρώς ξινή γεύση των φρούτων του δάσους.

Συνδυάστε το γλυκό της αρεσκείας σας με τις πιο φίνες γεύσεις και θα δώσετε πιο σπιτική άποψη στο τραπέζι σας.