BLOG

Blog

Βελουτέ Γλυκιάς Κολοκύθας με Ψητούς Ηλιόσπορους

Βελουτέ Γλυκιάς Κολοκύθας με Ψητούς Ηλιόσπορους

Μια ζεστή σούπα για τις παγωμένες μέρες του χειμώνα!Θα την λατρέψετε!
Βασιλόπιτα Κλασσική

Βασιλόπιτα Κλασσική

Φέτος κάνουμε την δική μας βασιλόπιτα, γιατί θέλουμε να αισθανθούμε μέσα στο πνεύμα των εορτών. Μια μοναδική συνταγή της Κλασσικής Βασιλόπιτας.
Art de la table

Art de la table

Καλό είναι να τιμήσετε τους αγαπημένους σας προσκεκλημένους και να χρησιμοποιήσετε τα κεντητά της γιαγιάς και τα λευκά είδη της μαμάς. 
Coctail Party all Night

Coctail Party all Night

Εάν προτιμάτε να μείνετε σπίτι και να διαθέσετε τον χρόνο σας σε φίλους, καλό είναι να καλέσετε λίγα άτομα για να καταφέρετε να περάσετε καλά. Εν αντιθέσει με τα όσα λέγονται για τον προγραμματισμό, καλύτερα είναι να τα έχετε όλα στην εντέλεια, έχοντας σκεφτεί μέχρι και πώς θα περάσει ευχάριστα η βραδιά σας. 
Ελληνικό Reveillon

Ελληνικό Reveillon

Μπορεί στη Γαλλία Réveillon να θεωρείται ένα επίσημο δείπνο, ίσως σε κάποιο τριάστερο εστιατόριο, ένα κομψό party σε ένα μεγάλο hotel bar, ακόμα και μία εντυπωσιακή δεξίωση με επίτιμους καλεσμένους, αλλά στην Ελλάδα είναι Οικογενειακές συγκεντρώσεις γεμάτες ζεστασιά, από τις λίγες στιγμές που θυμόμαστε με τα χρόνια. 
Appetizers που ανοίγουν την όρεξη

Appetizers που ανοίγουν την όρεξη

Οι παρακάτω προτάσεις αφορούν προϊόντα που ανακαλύψαμε στην αγορά και μπορούν να σερβιριστούν πριν ή κατά την διάρκεια των γευμάτων ως ορεκτικό, συστατικό ή συνοδευτικό! Η γεύση τους προσδίδει μία μαγεία στο τραπέζι μιας και αφήνουν μία ιδιαίτερα φινετσάτη αίσθηση. Χρησιμοποιήστε γεύσεις και υλικά που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα για να φτιάξετε ένα ονειρεμένο τραπέζι!
Cheap & Chic

Cheap & Chic

Η πολυτέλεια ανήκει σε όλους, αρκεί να ξέρουν πού να ψάξουν. Τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, και παρά τη μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση, μπορεί να είναι όσο lux τα θέλουμε. Το Fooding σας προσφέρει προτάσεις που θα δώσουν στο τραπέζι σας πνοή υψηλής εστίασης.
Taggiolini με κρέμα καπνιστού τυριού και εσκαλόπ foie-gras

Taggiolini με κρέμα καπνιστού τυριού και εσκαλόπ foie-gras

Ένα ατομικό εδέσμα συνδυασμένο με το ανάλογο ποτό μπορεί να ξετρελάνει τους φίλους σας!
Γαρίδες πανέ με παρμεζάνα

Γαρίδες πανέ με παρμεζάνα

Ένα υπέροχο ορεκτικό για ένα υπέροχο βράδυ με την παρέα σας!
Κροκέτες πατάτας με whisky και αμύγδαλo

Κροκέτες πατάτας με whisky και αμύγδαλo

Το καλύτερο πιάτο για να απολαύσετε μαζί με τους φίλους!
Χοιρινό Κυδωνάτο με πατάτες και λαχανικά

Χοιρινό Κυδωνάτο με πατάτες και λαχανικά

Ένα πιάτο που θα κάνει το γιορτινό σας τραπέζι ακόμα πιο γευστικό!
Reveillon με Χαρτάκι

Reveillon με Χαρτάκι

Είναι η δική σας συνήθεια κάθε χρόνο να καλείτε φίλους για χαρτί, κους κους και αλλιώτικες κουβέντες γύρω από την ‘στρογγυλή τραπέζη’. Έχετε παραγγείλει πούρα που ήδη βρίσκονται στον πανάκριβο υγραντήρα σας, μάρκες φιλντισένιες για εξαίρετη υφή στο χέρι και μια special edition τράπουλα για να προσφέρει την αίγλη των δικών σας Χριστουγέννων. Σερβίρετε ατομικά εδέσματα συνδυασμένα με το ανάλογο ποτό σε κάθε συνδαιτυμόνα και μην ενοχλείτε τη ροή του παιχνιδιού. Κάποιες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, όταν το ποτό θα έχει κουράσει το στομάχι, φροντίστε να προσφέρετε pasta, όπως συνηθίζεται.
Reveillon Cocktail Party

Reveillon Cocktail Party

Εάν προτιμάτε να μείνετε σπίτι και να διαθέσετε τον χρόνο σας σε φίλους, καλό είναι να καλέσετε λίγα άτομα για να καταφέρετε να περάσετε καλά. Εν αντιθέσει με τα όσα λέγονται για τον προγραμματισμό, καλύτερα είναι να τα έχετε όλα στην εντέλεια, έχοντας σκεφτεί μέχρι και πώς θα περάσει ευχάριστα η βραδιά σας. Για ένα gourmet cocktail party (χωρίς χρήση πιάτου), δημιουργήστε την ευκαιρία, για τους καλεσμένους σας, να μπορούν να γευτούν πολλές και μικρές λιχουδιές. 
Reveillon στο Σπίτι

Reveillon στο Σπίτι

Αποφασίσατε να μείνετε σπίτι με οικογένεια ή φίλους, οπότε γιατί να μην προσφέρετε λίγη λάμψη από την μαγεία των γιορτών στο εορταστικό σας τραπέζι... Τέσσερις λύσεις για να δώσετε άρωμα Χριστουγέννων σε ένα φιλικό gathering με ευρωπαϊκό αέρα, γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα, σε priveparty με επίσημους προσκεκλημένους ή για χαρτί όλο το βράδυ γύρω από την καταπράσινη τσόχα.  
The ultimate Party Guide

The ultimate Party Guide

Φίλοι, συγγενείς ή συνεργάτες -6, 12 ή 20 καλεσμένοι- ονομαστική γιορτή, πάρτυ Χριστουγέννων ή φιλικό κάλεσμα? Όπως και αν σκοπεύετε να ανοίξετε το σπίτι σας, παρακάτω θα βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για μία απολύτως επιτυχημένη νύχτα. Εσείς απλά στείλτε τις προσκλήσεις…  
Τα πιο γιάμι Χριστουγεννιάτικα Δώρα

Τα πιο γιάμι Χριστουγεννιάτικα Δώρα

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε λίγο πριν τα Χριστούγεννα τι να αγοράσετε για τους καλοφαγάδες αγαπημένους σας? Οι πιο γιάμι προτάσεις που σίγουρα θα απολαύσει ο γευσιγνώστης τεχνοκράτης φίλος, η παραδοσιακή μαμά, η υπέρ-μοδάτη αγαπημένη σας ή ο ανεπανόρθωτα εργένης αδελφός σας. Επιλέξτε ένα όμορφο κουτί ή καλάθι και συγκεντρώστε τις πιο νόστιμες προτάσεις μας από μικρούς παραγωγούς!  
Tortilla με ψητή πανσέτα & πικάντικη σάλτσα

Tortilla με ψητή πανσέτα & πικάντικη σάλτσα

Την tortilla θα την φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα μόνοι σας, η πανσέτα σας θα είναι ζουμερή και η σάλτσα θα σας κάψει τόσο-όσο! Αυτό κι αν είναι come back στο Μεξικό!
Χοιρινά Ribs με Relish τομάτας

Χοιρινά Ribs με Relish τομάτας

Νόστιμα, μαλακά Ribs χοιρινού τα οποία αρωματίζουμε με μια ξερή μαρινάδα και ψήνουμε τόσο ώστε να παραμείνουν ζουμερά. Τα βουτάμε σε ένα γλυκόξινο relish τομάτας (σκεφτείτε κάτι σαν μαρμελάδα) και τα τρώμε με το χέρι σα να είμαστε σε μια καντίνα στην Arce Avenue της Βολιβίας ακούγοντας Lambanda. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Street Food!
Creme Patissiere (Κρέμα Ζαχαροπλαστικής)

Creme Patissiere (Κρέμα Ζαχαροπλαστικής)

Η γαλλική κρέμα, βήμα-βήμα! Η αφράτη  creme patissiere (κρέμα ζαχαροπλαστικής), έρχεται από τη Γαλλία και έχει πολλές χρήσεις. Γεμίζει τα εκλαίρ πριν βουτηχτούν στη σοκολάτα, απλώνεται σε στρώσεις ανάμεσα από σφολιάτα για να γίνει το αγαπημένο Mille-feuilles και γεμίζει τάρτες και ταρτάκια.
Βασική ζύμη γλυκιάς τάρτας

Βασική ζύμη γλυκιάς τάρτας

Μια βασική ζύμη για γλυκές τάρτες την οποία μπορείτε να γεμίσετε από μια απλή κρέμα πατισερί, μέχρι κρέμα σοκολάτας, λεμονιού ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Precious eggs

Precious eggs

Αποτελούν σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και εν γένει των ειδικών περιστάσεων, τα αυγά ψαριών αναμφίβολα κλέβουν την παράσταση σε ένα πλούσιο τραπέζι με τον ειδικό τρόπο σερβιρίσματος και την αριστοκρατική τους εμφάνιση.
Χριστουγεννιάτικο πλατώ τυριών

Χριστουγεννιάτικο πλατώ τυριών

Πόσο καλά γνωρίζετε τι τυρί θα αγοράσετε, αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ ενός καλού Brie και ενός Reblochon? 
Χριστουγεννιάτικο πλατώ αλλαντικών

Χριστουγεννιάτικο πλατώ αλλαντικών

Η μαγεία ενός γαστρονομικού τραπεζιού δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει αλλαντικά.
Μαθήματα Μαγειρικής με γεύση από Madame Ginger!

Μαθήματα Μαγειρικής με γεύση από Madame Ginger!

Μια νέα συνεργασία έρχεται για να ταράξει τα νερά της γαστρονομίας! Ο χώρος μας, το Cookery Club “Μαθήματα Μαγειρικής”, θα φιλοξενεί από σήμερα την Chef & Food blogger Madame Ginger και μαζί θα ξεκινήσουμε ένα μαγειρικό ταξίδι στο οποίο θα σας παρασύρουμε μαζί μας.
Γνωρίζοντας την Madame Ginger

Γνωρίζοντας την Madame Ginger

Πίσω από το Madame Ginger βρίσκεται ένα κορίτσι μυστήριο. Η Μαριλού Παντάκη είναι ο άνθρωπος που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις. Food blogger, chef, λάτρης της περιπέτειας και πολέμια της ρουτίνας η Μαριλού είναι εδώ για να μείνει κι αν δεν την προσέξεις κακό του… ουρανίσκου σου. 
Μους εσπεριδοειδών με καραμελωμένα φρούτα

Μους εσπεριδοειδών με καραμελωμένα φρούτα

Ένα υγιεινό επιδόρπιο με πλούσια γεύση από φρούτα!
Μαρέγκες με κομπόστα αχλαδιού

Μαρέγκες με κομπόστα αχλαδιού

Ένα διαφορετικό επιδόρπιο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε..
Τσιζκεϊκ καραμέλας με γλουτένη

Τσιζκεϊκ καραμέλας με γλουτένη

Μια παραλαγή του cheesecake που θα τρελάνει όλους του φίλους σας!
Μους γιαούρτι με μπισκότα και φρέσκιες βανίλιες

Μους γιαούρτι με μπισκότα και φρέσκιες βανίλιες

Ένα ελαφρύ επιδόρπιο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Γιαουρτογλυκό με μπισκότα

Γιαουρτογλυκό με μπισκότα

Κανείς δεν λέει όχι σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο με γιαούρτι...
Σελίδα 12 από 19