ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;
BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής
BLOG
BLOG

Reveillon στο Σπίτι
Αποφασίσατε να μείνετε σπίτι με οικογένεια ή φίλους, οπότε γιατί να μην προσφέρετε λίγη λάμψη από την μαγεία των γιορτών στο εορταστικό σας τραπέζι... Τέσσερις λύσεις για να δώσετε άρωμα Χριστουγέννων σε ένα φιλικό gathering με ευρωπαϊκό αέρα, γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα, σε priveparty με επίσημους προσκεκλημένους ή για χαρτί όλο το βράδυ γύρω από την καταπράσινη τσόχα.

The ultimate Party Guide
Φίλοι, συγγενείς ή συνεργάτες -6, 12 ή 20 καλεσμένοι- ονομαστική γιορτή, πάρτυ Χριστουγέννων ή φιλικό κάλεσμα? Όπως και αν σκοπεύετε να ανοίξετε το σπίτι σας, παρακάτω θα βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για μία απολύτως επιτυχημένη νύχτα. Εσείς απλά στείλτε τις προσκλήσεις…

Τα πιο γιάμι Χριστουγεννιάτικα Δώρα
Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε λίγο πριν τα Χριστούγεννα τι να αγοράσετε για τους καλοφαγάδες αγαπημένους σας? Οι πιο γιάμι προτάσεις που σίγουρα θα απολαύσει ο γευσιγνώστης τεχνοκράτης φίλος, η παραδοσιακή μαμά, η υπέρ-μοδάτη αγαπημένη σας ή ο ανεπανόρθωτα εργένης αδελφός σας. Επιλέξτε ένα όμορφο κουτί ή καλάθι και συγκεντρώστε τις πιο νόστιμες προτάσεις μας από μικρούς παραγωγούς!

Tortilla με ψητή πανσέτα & πικάντικη σάλτσα
Την tortilla θα την φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα μόνοι σας, η πανσέτα σας θα είναι ζουμερή και η σάλτσα θα σας κάψει τόσο-όσο! Αυτό κι αν είναι come back στο Μεξικό!

Χοιρινά Ribs με Relish τομάτας
Νόστιμα, μαλακά Ribs χοιρινού τα οποία αρωματίζουμε με μια ξερή μαρινάδα και ψήνουμε τόσο ώστε να παραμείνουν ζουμερά. Τα βουτάμε σε ένα γλυκόξινο relish τομάτας (σκεφτείτε κάτι σαν μαρμελάδα) και τα τρώμε με το χέρι σα να είμαστε σε μια καντίνα στην Arce Avenue της Βολιβίας ακούγοντας Lambanda. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Street Food!

Creme Patissiere (Κρέμα Ζαχαροπλαστικής)
Η γαλλική κρέμα, βήμα-βήμα! Η αφράτη creme patissiere (κρέμα ζαχαροπλαστικής), έρχεται από τη Γαλλία και έχει πολλές χρήσεις. Γεμίζει τα εκλαίρ πριν βουτηχτούν στη σοκολάτα, απλώνεται σε στρώσεις ανάμεσα από σφολιάτα για να γίνει το αγαπημένο Mille-feuilles και γεμίζει τάρτες και ταρτάκια.

Βασική ζύμη γλυκιάς τάρτας
Μια βασική ζύμη για γλυκές τάρτες την οποία μπορείτε να γεμίσετε από μια απλή κρέμα πατισερί, μέχρι κρέμα σοκολάτας, λεμονιού ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Precious eggs
Αποτελούν σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και εν γένει των ειδικών περιστάσεων, τα αυγά ψαριών αναμφίβολα κλέβουν την παράσταση σε ένα πλούσιο τραπέζι με τον ειδικό τρόπο σερβιρίσματος και την αριστοκρατική τους εμφάνιση.

Χριστουγεννιάτικο πλατώ τυριών
Πόσο καλά γνωρίζετε τι τυρί θα αγοράσετε, αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ ενός καλού Brie και ενός Reblochon?

Χριστουγεννιάτικο πλατώ αλλαντικών
Η μαγεία ενός γαστρονομικού τραπεζιού δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει αλλαντικά.

Μαθήματα Μαγειρικής με γεύση από Madame Ginger!
Μια νέα συνεργασία έρχεται για να ταράξει τα νερά της γαστρονομίας! Ο χώρος μας, το Cookery Club “Μαθήματα Μαγειρικής”, θα φιλοξενεί από σήμερα την Chef & Food blogger Madame Ginger και μαζί θα ξεκινήσουμε ένα μαγειρικό ταξίδι στο οποίο θα σας παρασύρουμε μαζί μας.

Γνωρίζοντας την Madame Ginger
Πίσω από το Madame Ginger βρίσκεται ένα κορίτσι μυστήριο. Η Μαριλού Παντάκη είναι ο άνθρωπος που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις. Food blogger, chef, λάτρης της περιπέτειας και πολέμια της ρουτίνας η Μαριλού είναι εδώ για να μείνει κι αν δεν την προσέξεις κακό του… ουρανίσκου σου.

Μους γιαούρτι με μπισκότα και φρέσκιες βανίλιες
Ένα ελαφρύ επιδόρπιο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Οδηγίες για την υγιεινή σας στην κουζίνα μας
Δείτε 7 σημαντικές οδηγίες για το πως θα παραμείνουν τα τρόφιμα σας πάντα καθαρά...

Κατσικάκι γάστρας με πατάτες και φασκόμηλο
Ένα νοστιμότατο κυρίως πιάτο δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι σας!