BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής

BLOG

Πόσο σημαντικό είναι να πιστοποιηθείτε σήμερα;

Πόσο σημαντικό είναι να πιστοποιηθείτε σήμερα;

5 βασικοί λόγοι που πρέπει να πιστοποιήσετε τις γνώσεις σας...
Δημήτρης Παπαντωνίου

Δημήτρης Παπαντωνίου

Το να μπορείς να μεταδώσεις τη γνώση, είναι απο μόνο του κάτι το συναρπαστικό.
Love Cake

Love Cake

Η ημέρα της πιο γλυκιάς γεύσης - Του Αγ. Βαλεντίνου! Ένα cake που αγαπιέται από όλους!
Τα φαγητά που θα κερδίσουν τον πόλεμο και πώς να τα μαγειρέψετε - Μία σπάνια έκδοση από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Τα φαγητά που θα κερδίσουν τον πόλεμο και πώς να τα μαγειρέψετε - Μία σπάνια έκδοση από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένας ανεκτίμητος οδηγός για την εκπαίδευση σχετικά με τους τρόπους διατήρησης των τροφίμων και των θρεπτικών συστατικών κατά το μαγείρεμα
2 εκατομμύρια μάγειρες στο "BigCityBeats Space Club Kitchen"

2 εκατομμύρια μάγειρες στο "BigCityBeats Space Club Kitchen"

Όλος ο κόσμος ενωμένος σε ένα τραπέζι με δύο παγκόσμιες γλώσσες: Μουσική & Φαγητό. Το μεγαλύτερο club δείπνο στην ιστορία της ανθρωπότητας με μουσική house και μοναδικές γεύσεις από το διάστημα...
Καλοκαιρινές τομάτες - Must cook!

Καλοκαιρινές τομάτες - Must cook!

3 συνταγές must που όλοι πρέπει να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Ώριμες, καλοκαιρινές τομάτες, γεμάτες αρώματα και γεύσεις.Διατηρείστε τα αρώματα τους και δώστε γεύση στον χειμώνα σας
Μαγειρεύοντας με Μπύρα

Μαγειρεύοντας με Μπύρα

Η μπύρα νοστιμίζει τα πάντα!
Ιάκωβος Απέργης

Ιάκωβος Απέργης

Ο Chef Ιάκωβος Απέργης διδάσκει αυτά που κάνει πράξη στην ζωή του, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό. Γνωρίστε τον σεφ...
Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Αναλυτικός, δομημένος, συγκροτημένος, αλλά και δημιουργικός, ο Pastry Chef Μιχάλης Σαράβας μας μιλάει για τον ίδιο, όπως εκείνος μοναδικά γνωρίζει.
Χρήστος Χρυσικόπουλος

Χρήστος Χρυσικόπουλος

Γλυκήτατος, ευγενικός, με χιούμορ και αγάπη για το επάγγελμά του, ο Chef Χρήστος Χρυσικόπουλος, αν και λακωνικός στην συνέντευξή του στα Μαθήματα Μαγειρικής, μας εντυπωσίασε!
Νίκος Μακρυμίχαλος

Νίκος Μακρυμίχαλος

Είναι γνωστό τοις πάσι και δεν αμφισβητείται, ότι ο Chef Νίκος Μακρυμίχαλος είναι λάτρης των τεχνικών και της Γαλλικής Κουζίνας. Οι γνώσεις του είναι αμέτρητες και γι' αυτό οι μαθητές τον φωνάζουν Larousse Gastronomie. 
Γιάννης Ζωγράφος

Γιάννης Ζωγράφος

Αστείος, γλυκός, συμπονετικός, ενθουσιώδης, δημιουργικός, παθιασμένος μερικά από τα χαρακτηριστικά του Pastry Chef Γιάννη Ζωγράφου, όπως τον έχουμε γνωρίσει στην εκπαιδευτκή του καθημερινότητα. 
Μικρός & Γρήγορος έλεγχος σπατάλης σε μία επαγγελματική κουζίνα

Μικρός & Γρήγορος έλεγχος σπατάλης σε μία επαγγελματική κουζίνα

Σε, μόλις, 30’ μπορείτε να αποφύγετε σπατάλες και λάθη που οδηγούν σε περιττά έξοδα. 
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τεχνική μέθοδος ροτί (rotis)

Η επιτυχία ενός καλού ροτί κρίνεται κατά πολύ από το μπουκέτο αρωμάτων που αναδύει, την τρυφερότητα του κρέατος και το γλασάρισμα της μεστής σάλτσας του.
Μαγειρεύοντας με σαλιγκάρια

Μαγειρεύοντας με σαλιγκάρια

Αναλόγως με την παρασκευή που θέλετε να ακολουθήσετε μπορείτε να βρείτε δύο κατηγορίες σαλιγκαριών: του δάσους και ελεγχόμενης καλλιέργειας.
Αυγά Haute Gastronomie

Αυγά Haute Gastronomie

Σύμφωνα με τις γαστρονομικές παραδόσεις, όσες δίπλες έχει το καπέλο ενός σεφ, τόσους τρόπους διαθέτει για τα αυγά. Συνοδεύουν σχεδόν κάθε γεύμα, μαγειρεμένα με το κέλυφος, ποσέ, τηγανιτά, σκραμπλ, παρασκευασμένα σε ομελέτες ή soufflés. Σε κάθε τους μορφή προσθέτουν γεύση και το χρώμα στα πιάτα παραμένοντας πάντοτε αγαπητά.'
Τεχνική μέθοδος γλασέ (glacage)

Τεχνική μέθοδος γλασέ (glacage)

Όρος της γαστρονομίας και της μαγειρικής τέχνης που στις μέρες μας έχει αποδομηθεί και επαναπροσδιοριστεί με πολλούς τρόπους. Η χρήση του glace δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που την εξασκεί να χρησιμοποιήσει πληθώρα υλικών με σκοπό να παρουσιάσει σαν αποτέλεσμα ένα παχύρρευστο σιρόπι.
3 Τρόποι με τυρί

3 Τρόποι με τυρί

Μαγειρεύουμε ξεχωριαστά πιάτα με βάση το τυρί... 3 συνταγές που θα σας κάνουν να λατρέψετε περισσότερο τα τυριά και θυμίζουν πολύ καλοκαιρινή Προβηγκία! 
Η διατροφή στο μέλλον

Η διατροφή στο μέλλον

3 μοναδικές συσκευές μας δίνουν όλη την πληροφόρηση που χρειαζόμαστε προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, θωρακίζοντας έτσι την υγεία μας!
Μαγειρεύοντας με πατάτες

Μαγειρεύοντας με πατάτες

Η πατάτα είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα υλικά στην κουζίνα. Συναντάται σχεδόν σε κάθε κατηγορία παρασκευής ως κύριο συστατικό των ορεκτικών, των σουπών, των πρώτων, ή δευτερευόντων πιάτων...
Marco Pierre White: Γνωρίστε το "κακό" παιδί της μαγειρικής

Marco Pierre White: Γνωρίστε το "κακό" παιδί της μαγειρικής

Είναι ο Marco Pierre White - ο άνθρωπος που έκανε τον Gordon Ramsay να κλάψει στην κουζίνα του. Αν λατρεύετε τα μαγειρικά βιβλία, θα λατρέψετε το Hell's Kitchen...
Η κουζίνα του μέλλοντος

Η κουζίνα του μέλλοντος

Ιδιαίτερα καινοτομικές οι εφευρέσεις του μέλλοντος της επόμενης i- γενιάς για τον εξοπλισμό μίας κουζίνας, ερασιτεχνικής ή επαγγελματικής.
Flexitarian

Flexitarian

Νεολογισμός που προέκυψε από ένα πορτ μαντώ των λέξεων flexible (ευέλικτος) και vegetarian (χορτοφάγος). Χρησιμοποιείται επίσης και το semi-vegetarian ως συνόνυμος όρος.
Gastrosexual

Gastrosexual

Νεολογισμός που προέκυψε από τις σύγχρονες τάσεις της μαγειρικής και της τηλεορασοφιλίας για να χαρακτηρίσει όσους διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους γύρω από την μαγειρική με ηδονική ευχαρίστηση.
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τομάτες και λεμόνια confit

Ο συνδυασμός της τομάτας με το λεμόνι είναι μία νέα γαστρονομική αποκάλυψη!
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τεχνική μέθοδος κονφί (confit)

Μια ιδανική τεχνική που ενδείκνυται για κάθε εποχή αφού ενδυναμώνει το μπουκέτο αρώματος των υλικών που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη, αφαιρεί τις εσωτερικές θερμοκρασίες, διογκώνει τα λιπαρά και παρέχει μεστότητα στις γεύσεις. Επιπλέον, η μέθοδος λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων!
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Πέστροφα ποσέ σε κουρτ μπουιγιόν

Χρησιμοποιώντας την τεχνική ποσέ (pocher), ετοιμάζουμε πέστροφα σε ένα εξαιρετικό πιάτο!
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τεχνική μέθοδος ποσέ (pocher)

Μία τεχνική η οποία εξασκείται σε υγρά ή ζωμό με αρωματική γαρνιτούρα κάτω από το σημείο του βρασμού (90-96ºC). To ποσέ αν και ουσιαστικά αποτελεί τεχνική για ψάρια σε κουρτ μπουιγιόν, ωστόσο το συναντάμε και σε ζυμαρικά, κρέατα Α’ κατηγορίας, αυγά και φρούτα.
Σελίδα 1 από 19