BLOG

Blog

30-Minute Food Cost Audit

30-Minute Food Cost Audit

Άνοδος των τιμών των προϊόντων, ελλιπής έλεγχος ή κατάχρηση υλικών κατά την παρασκευή των εδεσμάτων αποτελούν μερικούς από τους λόγους για τους οποίους μπορεί ο προϋπολογισμός στην κουζίνα να αυξηθεί ξαφνικά. Σε, μόλις, 30’ μπορείτε να αποφύγετε σπατάλες και λάθη που οδηγούν σε περιττά έξοδα. 1η στάση : Κουζίνα
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τεχνική μέθοδος ροτί (rotis)

Η επιτυχία ενός καλού ροτί κρίνεται κατά πολύ από το μπουκέτο αρωμάτων που αναδύει, την τρυφερότητα του κρέατος και το γλασάρισμα της μεστής σάλτσας του.
Μαγειρεύοντας με σαλιγκάρια

Μαγειρεύοντας με σαλιγκάρια

Αναλόγως με την παρασκευή που θέλετε να ακολουθήσετε μπορείτε να βρείτε δύο κατηγορίες σαλιγκαριών: του δάσους και ελεγχόμενης καλλιέργειας.
3 Τρόποι με αυγά

3 Τρόποι με αυγά

Σύμφωνα με τις γαστρονομικές παραδόσεις, όσες δίπλες έχει το καπέλο ενός σεφ, τόσους τρόπους διαθέτει για τα αυγά. Συνοδεύουν σχεδόν κάθε γεύμα, μαγειρεμένα με το κέλυφος, ποσέ, τηγανιτά, σκραμπλ, παρασκευασμένα σε ομελέτες ή soufflés. Σε κάθε τους μορφή προσθέτουν γεύση και το χρώμα στα πιάτα παραμένοντας πάντοτε αγαπητά.'
Τεχνική μέθοδος γλασέ (glacage)

Τεχνική μέθοδος γλασέ (glacage)

Όρος της γαστρονομίας και της μαγειρικής τέχνης που στις μέρες μας έχει αποδομηθεί και επαναπροσδιοριστεί με πολλούς τρόπους. Η χρήση του glace δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που την εξασκεί να χρησιμοποιήσει πληθώρα υλικών με σκοπό να παρουσιάσει σαν αποτέλεσμα ένα παχύρρευστο σιρόπι.
3 Τρόποι με τυρί

3 Τρόποι με τυρί

Μαγειρεύουμε ξεχωριαστά πιάτα με βάση το τυρί...
Η διατροφή στο μέλλον

Η διατροφή στο μέλλον

3 μοναδικές συσκευές μας δίνουν όλη την πληροφόρηση που χρειαζόμαστε προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, θωρακίζοντας έτσι την υγεία μας!
Μαγειρεύοντας με πατάτες

Μαγειρεύοντας με πατάτες

Η πατάτα είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα υλικά στην κουζίνα. Συναντάται σχεδόν σε κάθε κατηγορία παρασκευής ως κύριο συστατικό των ορεκτικών, των σουπών, των πρώτων, ή δευτερευόντων πιάτων...
Marco Pierre White: ''In Hell’s Kitchen''

Marco Pierre White: ''In Hell’s Kitchen''

Ο θρυλικός Marco Pierre White αναπολεί τις μέρες της καλής restauration και επιστρέφει με μια «χορταστική» συλλογή απολαυστικών συνταγών που υπόσχονται να κάνουν την επαγγελματική μαγειρική, σκέτη απόλαυση.
Η κουζίνα του μέλλοντος

Η κουζίνα του μέλλοντος

Ιδιαίτερα καινοτομικές οι εφευρέσεις του μέλλοντος της επόμενης i- γενιάς για τον εξοπλισμό μίας κουζίνας, ερασιτεχνικής ή επαγγελματικής.
Flexitarian

Flexitarian

Νεολογισμός που προέκυψε από ένα πορτ μαντώ των λέξεων flexible (ευέλικτος) και vegetarian (χορτοφάγος). Χρησιμοποιείται επίσης και το semi-vegetarian ως συνόνυμος όρος.
Gastrosexual

Gastrosexual

Νεολογισμός που προέκυψε από τις σύγχρονες τάσεις της μαγειρικής και της τηλεορασοφιλίας για να χαρακτηρίσει όσους διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους γύρω από την μαγειρική με ηδονική ευχαρίστηση.
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τομάτες και λεμόνια confit

Ο συνδυασμός της τομάτας με το λεμόνι είναι μία νέα γαστρονομική αποκάλυψη!
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τεχνική μέθοδος κονφί (confit)

Μια ιδανική τεχνική που ενδείκνυται για κάθε εποχή αφού ενδυναμώνει το μπουκέτο αρώματος των υλικών που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη, αφαιρεί τις εσωτερικές θερμοκρασίες, διογκώνει τα λιπαρά και παρέχει μεστότητα στις γεύσεις. Επιπλέον, η μέθοδος λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων!
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Πέστροφα ποσέ σε κουρτ μπουιγιόν

Χρησιμοποιώντας την τεχνική ποσέ (pocher), ετοιμάζουμε πέστροφα σε ένα εξαιρετικό πιάτο!
CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Τεχνική μέθοδος ποσέ (pocher)

Μία τεχνική η οποία εξασκείται σε υγρά ή ζωμό με αρωματική γαρνιτούρα κάτω από το σημείο του βρασμού (90-96ºC). To ποσέ αν και ουσιαστικά αποτελεί τεχνική για ψάρια σε κουρτ μπουιγιόν, ωστόσο το συναντάμε και σε ζυμαρικά, κρέατα Α’ κατηγορίας, αυγά και φρούτα.
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Τηγανίτες μπακαλιάρου με αλοιφή σκόρδου και καρυδιού

Ο μπακαλιάρος είναι το εθιμοτυπικό της 25ης Μαρτίου, αλλά αποτελεί ένα αγαπημένο ψάρι το οποίο απολαμβάνουμε ανεξαρτήτως αργίας, γιορτής, εποχής και λόγου...
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Αγαπημένο φαγητό με τις σουπιές να δίνουν γεύση στο φρέσκο σπανάκι... ένα ιδανικό φαγητό για τη νηστεία και την Σαρακοστή!
Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Πώς φτιάχνουμε ντολμαδάκια γιαλαντζί...
Παράδοση: Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Παράδοση: Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Τα ντολμαδάκια αποτελούν το απόλυτο ορεκτικό πιάτο! Αρωματικό, γευστικό, μπορεί να καταναλωθεί σε περίοδο νηστείας, αλλά και κάθε άλλη στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τα ντολμαδάκια γιαλαντζί!
Λικέρ & Αμυγδαλωτά

Λικέρ & Αμυγδαλωτά

Τελετουργικό ποτό, ένα ιδιαίτερο σερμπέτι,  που συναντάμε στην Κρήτη και μας δίνει ένα μοναδικό ηδύποτο το οποίο παράγεται με αρμπαρόριζα, μαρουβά, μπαχαρικά και ζάχαρη! Μπορεί να καταναλωθεί είτε μόνο του είτε μετά από ένα γεύμα, ως απεριτίφ, παρασκευάζεται σύμφωνα με τις αυθεντικές παραδόσεις των μοναστηριών και δεν περιέχει συντηρητικά.Εκπαιδευόμαστε στην παρασκευή του βασισμένο σε συνταγές που βρήκαμε μετά από έρευνα και συνταιριάζουμε με αμυγδαλωτά αρωματισμένα με ροδόνερο!
Sangria & Σαλάτα κοτόπουλο curry

Sangria & Σαλάτα κοτόπουλο curry

Δημοφιλές ποτό με φρουτώδη γεύση και παιχνιδιάρικα αρώματα, η σανγκρία δεν είναι απλά το καθημερινό ποτό των κατοίκων της Ιβηρικής χερσονήσου! Η σανγκρία ήταν μία επινόηση των Ρωμαίων πριν από 2.000 χρόνια, όταν κατέκτησαν τα ισπανικά εδάφη, οι οποίοι φύτεψαν στις ισπανικές επαρχίες αμπέλια και επειδή το νερό των περιοχών δεν ήταν πόσιμο, άρχισαν να αναμειγνύουν το  νερό με κρασί για να μπορούν να το πιουν. Η μίξη αυτή ήταν και η πρώτη μορφή της λεγόμενης σανγκρία. Εκπαιδευόμαστε στη χάρη που μας δίνει το κόκκινο ξηρό κρασί και τα φυσικά εκχυλίσματα φρούτων! Ετοιμάζουμε μία μοναδική σαλάτα κοτόπουλο με κάρυ η οποία σερβίρεται μέσα σε φωλιά από φύλλα σαλάτας!
Punch & Open face καρβελάκι

Punch & Open face καρβελάκι

Τον 18ο αιώνα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να πίνουν ποντς τόσο ως ζεστό όσο και ως κρύο ποτό. Ο Wolfgang Amadeus Mozart, ο οποίος δοκίμασε ποντς για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αγγλία, το λάτρεψε και στις δύο του εκδοχές. Έγινε πάλι της μόδας την δεκαετία του ’50 στην Αμερική, αλλά και καθεστώς σε μικρές εκδηλώσεις! Εκπαιδευόμαστε στη νοστιμιά που θα μας χαρίσει ένα ξηρό κρασί, όταν αυτό ανακατεύεται με 4 άλλα συστατικά: ζάχαρη, λεμόνι, νερό και μπαχαρικά/αρωματικά στοιχεία. Συνταιριάζουμε με open face καρβελάκι στο οποίο παρουσιάζουμε το αρωμάτισμα ψωμιού (έτοιμο) με ιδιαίτερα βούτυρα και την μοναδικά εύκολη γέμισή του.
Αρωματικό κρασί & μπενιέ μήλου

Αρωματικό κρασί & μπενιέ μήλου

Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου- μία φράση περί των ευεργετικών ιδιοτήτων του οίνου και ιδιαίτερα της ψυχολυτρωτικής επίδρασής του.Εκπαιδευόμαστε στην ζεστασιά που δίνει ένα γλυκό κρασί όταν αρωματιστεί με φρούτα και μπαχαρικά. Συνταιριάζουμε με μπενιέ μήλου, όπου παρουσιάζουμε τον βασικό χυλό στον οποίο βουτάμε ροδέλες μήλου πριν τηγανίσουμε. Αρωματίζουμε ανάλογα πριν σερβίρουμε!
Χριστουγεννιάτικος Σολομός

Χριστουγεννιάτικος Σολομός

Ένα ορεκτικό που έχει όλο το μεγαλείο των Χριστουγεννιάτικων γεύσεων και τον κλασσικό χαρακτήρα των επίσημων δείπνων! Απλά μοναδικό!  Ετοιμάζουμε σολομό σε φύλλο σφολιάτας με σπανάκι, κάστανα και άγρια μανιτάρια και συνοδεύουμε με σως βουτύρου, γαρίδες και φύλλα παντζαριού....
Χριστουγεννιάτικο παντσ & αλμυρό κέρασμα

Χριστουγεννιάτικο παντσ & αλμυρό κέρασμα

Υπέροχο, αρωματικό, φρουτώδες παντς! Μία πρόταση για Χριστουγεννιάτικο ποτό με συνοδευτικό κέρασμα που ξεφεύγει από τα κλασσικά και έχει τις νότες ενός gourmet γεύματος!
Σοκολάτα Βιενουά και coffee cake με μόκα

Σοκολάτα Βιενουά και coffee cake με μόκα

Ζεστό απολαυστικό ρόφημα που μας φτιάχνει την διάθεση σε μία συνταγή με συνοδεία coffee cake!
Πλατώ τυριών με χειροποίητες γεύσεις

Πλατώ τυριών με χειροποίητες γεύσεις

Ένα διαφορετικό πλατώ τυριών με χειροποίητες γεύσεις και αρώματα από τον προσωπικό σας χαρακτήρα!

Η επαναλειτουργία του εστιατορίου - Οδηγός

Οδηγός επαναλειτουργίας ενός εστιατορίου με δυνατότητες άμεσης και έμμεσης δράσης, έμπνευση και κίνητρο, καλύπτοντας θέματα που αφορούν την προετοιμασία του χώρου, την συντήρηση του εξοπλισμού, την διαχείριση του προσωπικού, την επικοινωνία με πελάτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και πολλά άλλα. 
Σελίδα 1 από 18