Εκπαιδευτική Μεθοδολογία

Εκπαιδευτική Μεθοδολογία

Η μεθοδολογία υλοποίησης του προγράμματος είτε πρόκειται για ένα μεμονωμένο μάθημα ή για ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί το μοντέλο της «Μεικτής Εκπαίδευσης» όπου η διδασκαλία ουσιαστικά βασίζεται στην πράξη και η πράξη στην θεωρία. Βιωματικά, διαδραστικά και επικοινωνιακά επιτυγχάνεται η συνολική αφομοίωση και κατάκτηση της γνώσης. Η εκπαίδευση εμπλουτίζεται από παραδείγματα, υποδείξεις, αυτοαξιολόγηση, ελληνική και ξένη ορολογία (εξοικείωση με την τεχνική ορολογία της κουζίνας), γνωριμία με τον κλάδο, γνώσεις για την επιστήμη των τροφίμων. Ο εκπαιδευτής επιβλέπει και καθοδηγεί την εκτέλεση των εργασιών, σχολιάζει τα αποτελέσματα της εργασίας κάθε ομάδας και εξηγεί σταδιακά τα στάδια παρασκευής μέχρι και την ολοκλήρωση της τεχνικής-συνταγής. Επιπλέον, παρουσιάζει και εξηγεί τις συνταγές, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ατομικές ή ομαδικές εργασίες για να εφαρμόσει όλα όσα δίδαξε, περιγράφει αναλυτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει, κάνει μικρές ή μεμονωμένες επιδείξεις και εν συνεχεία ζητάει από τους μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις τους, αποκτώντας δεξιότητες πάνω στο διδασκόμενο αντικείμενο.

Παρέχεται προσωπική διδασκαλία από πιστοποιημένους εκπαιδευτές εξαιρετικής κατάρτισης σε μια άνετη ατμόσφαιρα. Δίνουμε προσωπική προσοχή σε επιμέρους στόχους της σταδιοδρομίας του κάθε συμμετέχοντα/μαθητή από τη στιγμή που έρχεται σε επαφή με τα Μαθήματα Μαγειρικής, αλλά και συντηρούμε μια θετική σχέση με τους αποφοίτους σε όλη τη σταδιοδρομία τους. Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τους μαθητές μας να εκπαιδευτούν σε κουζίνες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διδάξουν την τέχνη, την τεχνική και τη μέθοδο που απαιτούνται.

Κάθε μάθημα ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 80% πρακτικό και 20% θεωρητικό, καλύπτει μία συγκεκριμένη ενότητα και όλα στο σύνολο τους ολοκληρώνουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η εκπαίδευση διεξάγεται σε ολιγομελή τμήματα (8-12 άτομα) διάρκειας 3-5 ωρών με το Chef να σας καθοδηγεί σε κάθε εργασία, από την απλούστερη μορφή έως την πιο σύνθετη. Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι ανάλογη του επιπέδου σπουδών που θέλετε να αποκτήσετε και του στόχου που έχετε θέσει για την καριέρα σας. Από μικρά εκπαιδευτικά προγράμματα για όσους θέλουν να εξερευνήσουν αν η μαγειρική αποτελεί στόχο ζωής, στα ταχύρυθμα και στα ολοκληρωμένα εργαστήρια για όσους ενδιαφέρονται για άμεση εργασιακή αποκατάσταση έως τις σπουδές στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική τέχνη για εκείνους που επιθυμούν να καταρτιστούν με το πιο ποιοτικό, ολοκληρωμένο και άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων μετά από εξετάσεις στην μαγειρική ή στην ζαχαροπλαστική. Προτεραιότητα μας είναι η εντατική πρακτική εξάσκηση στις τεχνικές με αφομοίωση των γνώσεων που λαμβάνονται κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Ο στόχος είναι η άμεση εργασιακή αποκατάσταση των συμμετεχόντων.

Το Σήμα Ποιότητας που φέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα επιβεβαιώνει την ποιότητά κατάρτισης βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Το QTL αναγράφεται στην βεβαίωση παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος αναλόγως το επίπεδο ολοκλήρωσης. Αυτό το σήμα δείχνει ότι η εκπαίδευση που παρείχε ο οργανισμός στον εκπαιδευόμενο πληροί τα κριτήρια ποιότητας που ορίζονται από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ανάλογα το επίπεδο ολοκλήρωσης ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει την Βεβαίωση Παρακολούθησης (Μικρά Εκπαιδευτικά Προγράμματα) σε Quality Training Label (Basic, Advanced) ή Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (2 ετής φοίτηση) από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Culinary Center & Cookery Club με επιπλέον επισυναπτόμενη την διαπίστευση του επιπέδου σε Quality Training Label (Expert).

QTL logo basicSMALLQTL logo advancedSMALLQTL logo expertSMALL