BreakFast

BreakFast

French toast

Υλικά για 2 άτομα

4 μεγάλες φέτες λευκό ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο
1 κρόκο αυγού
150 ml γάλα αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο ή κρέμα γάλακτος
25 γρ βούτυρο
Μαρμελάδα ή ζάχαρη

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη προσθέτετε στο γάλα μία πρέζα μοσχοκάρυδου και ψύχετε το μίγμα. Χτυπάτε το γάλα με τον κρόκο και περνάτε τις φέτες του ψωμιού. Στραγγίζετε και ψήνετε σε grill ή σε τηγάνι με βούτυρο. Συνοδεύετε με ζάχαρη ή μαρμελάδα. Αν θέλετε προαιρετικά μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο bacon.

Ομελέτα με ασπράδια και μανιτάρια

Υλικά για 2 άτομα

6 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
100 γρ λευκά μανιτάρια
14 ml ηλιέλαιο
7 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μανιτάρια ξεφλουδίζοντας τα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Μόλις μαγειρευτούν περιχύνετε τα ασπράδια, ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα και αφήνετε να φουσκώσει η ομελέτα. Διπλώνετε την ομελέτα στη μέσα και ρίχνετε στο τηγάνι το βούτυρο. Μόλις ροδίσει την χωρίζετε στα δύο και σερβίρετε.

Αυγά Benedictine

Υλικά για 2 άτομα

Για τα αυγά

2 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως χωρίς κόρα
2 φέτες βραστό ζαμπόν supérieure
2 αυγά
7 γρ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 κτγ ξύδι

Για την σάλτσα Hollandaise

200 γρ βούτυρο Ολλανδίας
4 κρόκους αυγών (από φρέσκα αυγά για να μην κόψει η σάλτσα)
7 ml χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
1 κτσ νερό

Εκτέλεση

Προετοιμασία σάλτσας

Σε μπεν μαρί προσθέτετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει, ώστε να χωρίσει το καθαρό από την πρωτεΐνη του γάλακτος. Με μία κουτάλα χωρίς να το αναταράξετε αφαιρείτε το καθαρό βούτυρο.
Σε ένα μπολ προσθέτετε νερό και τους κρόκους των αυγών. Τα δουλεύετε σε ένα άλλο μπεν μαρι με αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα προσέχοντας να μην ψηθούν οι κρόκοι. Με μία κουτάλα προσθέτετε το καθαρισμένο βούτυρο λίγο-λίγο ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να τελειώσει όλο. Αποσύρετε από το μπεν μαρί, συμπληρώνετε με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και περνάτε από ψιλή σίτα. Τοποθετείτε σε δοχείο (πορσελάνινο) διατηρώντας σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμασία αυγών

Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και φρυγανίζετε στο grill του φούρνου. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε νερό, ξύδι και φέρνετε σε βρασμό. Σπάτε το αυγό χωρίς να ανοίξει ο κρόκος μέσα σε μία ρηχή κουτάλα και το αφήνετε να πέσει σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις τυλίξει το ασπράδι τον κρόκο, περίπου μετά από 4 λεπτά, αφαιρείτε προσεκτικά το αυγό και το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε το φρυγανισμένο ψωμί, τη φέτα του βραστού ζαμπόν και το αυγό ποσέ. Καλύπτετε με τη σως Ολαντέζ και σερβίρουμε. Προαιρετικά προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μία φουντίτσα ρόκα.

Επιδόρπιο γιαουρτιού με βατόμουρα και μούσλι

Υλικά για 2 άτομα

150 γρ φρέσκα βατόμουρα
250 γρ γιαούρτι χωρίς λιπαρά
½ ποτήρι μούσλι

Εκτέλεση

Προσθέτετε λίγα βατόμουρα στη βάση ενός ποτηριού και κατόπιν 1 κουταλιά γιαούρτι. Περνάτε ένα στρώμα με μούσλι και προσθέτετε λίγα βατόμουρα ακόμα. Επαναλαμβάνετε την τελευταία στρώση και προσθέτετε επιπλέον μούσλι στο τελείωμα και 2-3 βατόμουρα για γαρνιτούρα.

* Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την ετοιμάσετε από βραδύς και να την γευτείτε το επόμενο πρωινό.