Δυτική Πελοπόννησος/νομός Ηλείας

Δυτική Πελοπόννησος/νομός Ηλείας

Πώς πάμε

Η οδική πρόσβαση στο νομό είναι αρκετά εύκολη, εξάλλου πρόκειται για μια πεδινή περιοχή και γίνεται μέσω των τριών βασικών αξόνων:

α) από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών-Πύργου, β) από την Αρκαδία και μέσω της νέας οδού που οδηγεί στην Ολυμπία και γ) από την Μεσσηνία μέσω της Εθνικής οδού Κυπαρισσίας-Πύργου.


Παραλίες/Beach Bar

Ένας τόπος ευλογημένος με τη θάλασσα να βρέχει τη στεριά και τις παράκτιες περιοχές να ανθίζουν γεωργικά και τουριστικά. Από τη Μανολάδα, τα Λεχαινά, την Κυλλήνη, Κάστρο, Λουτρά, Κουρούτα, Σκαφιδιά, Αγ.Ανδρέα. Κατάκολο, Σπιάντζα μέχρι Καϊάφα και Ζαχάρω, ο νομός Ηλείας φαίνεται ότι αναπτύσσεται γοργά. Το σίγουρο είναι πως θα ευχαριστηθείτε μια ατελείωτη παραλία που χρυσαφίζει από τις ηλιαχτίδες και ένα καταγάλανο Ιόνιο με ψιλή άμμο. Ο νομός Ηλείας αποτελεί έναν προορισμό που τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει την σταθερή προτίμηση των τουριστών, αλλά και των μεγάλων οικογενειακών, ξενοδοχειακών μονάδων. Στην ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης, θα ανακαλύψετε παραλίες έρημες για απομόνωση και ησυχία, αλλά και αρκετές ανεπτυγμένες, με υποδομή , ξενοδοχειακές μονάδες, cafes και clubs. Είναι τουριστικό μέρος και συγχρόνως κέντρο μετακίνησης προς τα νησιά του Ιονίου. Γνωστή η παραλία Αρκούδι, νότια της περιοχής του Κάστρο. Γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή, η παραλία στο Κάστρο με γαλάζια νερά, αμμουδιά, δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και ζωντανά beach bars. 

Μέκκα της διασκέδασης η Κουρούτα, η επόμενη Μύκονος των διακοπών σας με κόσμο από όλη την Πελοπόννησο και την φήμη της καλής, νυχτερινής ζωής. Οργανωμένες παραλίες με beach bar, café και εστιατόρια και έντονους ρυθμούς. Ωστόσο, αν πάτε λίγο νοτιότερα θα βρείτε την παραλία Παλούκι, μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να ψαχτούνε λιγάκι. Στη Σκαφιδιά είναι πιο ήσυχα, ενώ περιβάλλεται από πράσινο -λόγος για να την επισκεφτεί κανείς είναι, είτε αποκλειστικά για μπάνιο, είτε για το πολυτελές Olympia Village. Μπορείτε να περάσετε ελεύθερα μέσα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα για να κατεβείτε στην παραλία, η είσοδος είναι ελεύθερη και διαθέτει υποδομή για θαλάσσια σπορ, beach bar και ομπρέλες για relax. Πίσω από το πολυσύχναστο λιμάνι του Κατακόλου, θα βρείτε την μικρή παραλία του Αγ. Ανδρέα. Κρυστάλλινα νερά, με πεύκα που φτάνουν έως τα νερά της, χαρίζοντας ένα δροσερό αεράκι. Αν και έχει λιγοστά café-bar, η ατμόσφαιρα είναι πιο lounge και ενδείκνυται για ήσυχες στιγμές και θέα στο νησάκι απέναντι.

Από το λιμάνι του Κατακόλου μέχρι νότια απλώνεται μία παραλία πολλών χιλιομέτρων που σε πολλά σημεία της πηγαίνει και οδικώς. Απολαυστική για όσους θέλουν να εντοπίσουν το δικό τους σημείο για μπάνιο. Στο Κατάκολο φτάνουν κρουαζιερόπλοια από όλο τον κόσμο για επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, πολυτελείς θαλαμηγοί και αρκετοί φουσκωτάδες από τις γύρω περιοχές. Θα βρείτε κατά μήκος του μικρού λιμανιού ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, clubs και εμπορικάκαταστήματα. Επισκεφθείτε το μεσαιωνικό Κάστρο στις στροφάδες και ρωτήστε για το θαυμάσιο μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου. Αν και η παραλία κοντά στο Κατάκολο είναι ρηχή και ιδανική για παιδιά, όμως ταλαιπωρεί λίγο τους μεγαλύτερους μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό βάθος για κολύμπι. Ωστόσο, ταξιδεύοντας λίγο πιο νότια, κοντά στην παραλία της Σπιάντζας θα συναντήσετε ψιλή άμμο, ζεστή θάλασσα και νερά ιδανικά για κολύμπι. Ένα μικρό χωριό απλώνεται στη γύρω περιοχή, όπου στις 6 Αυγούστου ζωντανεύει με το μεγάλο πανηγύρι του Αγ. Σωτηρίου. Νοτιότερα στη γνωστή λίμνη Καϊάφα, θα συναντήσετε και τη γνωστή παραλία ανάμεσα σε ένα πανέμορφο πευκοδάσος και θίνες που συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Μεγάλη, ανοιχτή παραλία με ψιλή, λευκή άμμο και καθαρή θάλασσα αλλά και εναλλακτικά η λίμνη με τα ιαματικά νερά να αποτελεί μια δεύτερη επιλογή σας.

Περπατήστε στα δρομάκια κατά μήκος της λίμνης και απολαύστε το καταπράσινο τοπίο και τον οικότοπο της περιοχής. Στην περιοχή θα βρείτε οργανωμένη ζωή, μιας και καταφθάνουν επισκέπτες από παντού για τα διάσημα ιαματικά νερά. Αν ωστόσο ψάχνετε και για άλλες παραλίες, αναζητείστε αυτή του Σαμικού, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν την παραλία του Καϊάφα. Το νοτιότερο άκρο του νομού Ηλείας είναι η ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως που φτάνει μέχρι τον κόλπο της Κυπαρισσίας. Κάθε επιλογή είναι διαθέσιμη, οργανωμένες και ερημικές παραλίες, με εστιατόρια και ψαροταβέρνες, αρκεί να το ψάξετε λίγο. Επισκεφθείτε τις παραλίες Κακόβατου, Γιαννιτσοχώρι, Θολό και Νεοχώρι. 

Πού μένουμε

• Grecotel Mandola Rosa Suites & Villas cat De Luxe

Μαγευτικό θέρετρο απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας στην απέραντη παραλία τις Δυτ. Πελοποννήσου. Αριστοκρατική αρχιτεκτονική, θέα στο απέραντο γαλάζιο και μια Riviera στο πιάτο σας.
Κάστρο, Κυλλήνη
Τηλ 2623064400
Fax 2623064455
www.grecotel.gr


• Χλεμούτσι

Κάστρο Κυλλήνης
Τηλ 2623095001
Απλά δωμάτια με όμορφους κήπους που καταλήγουν στη θάλασσα.

• Grecotel Olympia Riviera Resort cat De Luxe

Κάστρο, Κυλλήνη
Τηλ 2623064400
Fax 2623064455
www.grecotel.gr 

• Grecotel Olympia Riviera Thalasso cat De Luxe

208 δωμάτια, bungalows και βίλλες με ένα κυρίαρχο στοιχείο να «παίζει» παντού, το νερό. Πισίνες, lagoons, καταρράκτες, 2 χλμ χρυσαφένια παραλία και ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας περιβάλλει το Olympia Riviera Thalasso resort.
Κάστρο, Κυλλήνη
Τηλ 2623096274
Fax 2623096474
www.grecotel.gr 

• Grecotel Olympia Ilia Palms

Κάστρο, ΚυλλήνηΤηλ 2623064400
Fax 2623064455
www.grecotel.gr 

• Olympia Golden Beach cat De Luxe

Ένα πετρόχτιστο resort με bungalows που βλέπουν σε πισίνα μέσα στο καταπράσινο τις φύσης και το καταγάλανο θάλασσας και ουρανού.
Κάστρο, Κυλλήνη
Τηλ 2623095999
Fax 2623095003
www.ogb.gr 

• Robinson Club Kyllini cat A

Πραγματικές οικογενειακές διακοπές μόλις 65 χλμ νοτιοανατολικά της Πάτρας σε ένα πάρκο 150.000 μ² και με 10 χλμ παραλία ψιλής άμμου! ανοιχτή/κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, wellness center, σάουνα, σαλόνι ομορφιάς και γυμναστήριο.16 χωμάτινα γήπεδα για τα σπορ που επιθυμείτε και καθημερινό πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών σας.
Κάστρο, Κυλλήνη
Τηλ 2623095401-0
Fax 2623095205
www.robinson-hellas.gr 


• Ionion Beach

Παραλία Γλυφά
Τηλ 26220 96425

• Olympia Palace Hotel cat A

65 δωμάτια με όλες τις ανέσεις, επιπλέον 6 junior suites και 7 οικογενειακά δωμάτια, προσφέρουν εναλλακτικές διακοπές μέσα στη φύση και δίπλα από ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδος.
Π.Κονδύλη 2, Αρχαία Ολυμπία
Τηλ 2624023101
Fax 2624022525
www.olympia-palace.gr 

• Amalia Hotel cat A

160 δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα, με την μεγάλη πισίνα να περιβάλλει την εγκατάσταση σε ένα περιβάλλον φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, οι διακοπές σας θα σας χαρίσουν αξέχαστες αναμνήσεις.
Ολυμπία
Τηλ 2624022190-1
Fax 2624022444
www.amalia.gr 

• Athina Hotel cat B

Το Athina Hotel αποτελεί μια πιο μικρή, ζεστή και οικογενειακή επιλογή για όσους δεν επιθυμούν διακοπές σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Διαθέτει όλα τα comforts και επιπλέον υπέροχη θέα.
Κρέστενα
Τηλ 2625023150
Fax 2625022965
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

• Banana Place Rooms

Ζαχάρω
Τηλ 2625034400
Συγκρότημα διαμερισμάτων

• Tholo Beach

Θολό, Ζαχάρω
Τηλ 2625061345

• Apollo Village

Γιαννιτσοχώρι
Τηλ 2625061200

• Kaiafas Lake Hotel

Το ξενοδοχείο KAIAFAS LAKE Hotel διαθέτει 26 δωμάτια με όλες τις ανέσεις και επιπλέον πισίνα και pool-bar για τις ώρες relax στην chaise longue, barbecue για μεγάλες ορέξεις, καθώς και ταβέρνα, παιδική χαρά για να παίζουν τα παιδιά σας. 
Leoforos Iamatikwn Pigwn, Kaiafas
Τηλ 2625032954
Fax 2625033800
www.kaiafaslakehotel.gr 

• Aldemar Olympian Village Thalasso

Δωμάτια και bungalows ειδικά σχεδιασμένα για οικογένειες, με θέα στη θάλασσα ή τον κήπο, αυτόνομα ή εξυπηρετούμενα, όλα εκτυλίσσονται γύρω από την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα. Εδώ κάθε παιδί βρίσκει τον παράδεισό του, ενώ οι μεγάλοι την ησυχία και ηρεμία τους με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
10ο χλμ Πύργου-Κατακόλου, Κατάκολο
Τηλ 2621082000
Fax 2621054647
www.aldemarthalasso-spa.com 

Πού τρώμε

Στην Πελοπόννησο ισχύει το ό,τι τραβάει η όρεξή σας… Εσείς απλά επιλέγετε την περιοχή και τι θέλετε να φάτε. Τα πιο γνωστά μαγαζιά για το φαγητό τους βρίσκονται στο Κατάκολο. Για φρέσκο ψάρι και θέα στη θάλασσα, στο γραφικό, παλιό λιμανάκι του Κατακόλου, θα βρείτε το Μουράγιο. Όλο και κάποιος πολιτικός που περιοδεύει στο Νομό επισκέπτεται το συγκεκριμένο μαγαζί, τιμώντας το με την παρουσία του. Στην ενδοχώρα του Κατακόλου, στο χωριό Γιαννιτσοχώρι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αγροτικόν. Ίσως με διαφορά από πολλά άλλα, στέκεται κάθε χρόνο στο ύψος του, ενώ ο ιδιοκτήτης λάτρης του καλού φαγητού και κρασιού, διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες της περιοχής διατηρώντας αυστηρά το εθιμοτυπικό του σερβιρίσματος. Το Εν Πλω αποτελεί μία καλή πρόταση για τον Αγ. Ανδρέα με ελληνική κουζίνα και υπέροχη θέα. Αν βρεθείτε ωστόσο στην ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης, επισκεφθείτε την περιοχή Αρκούδι για μπάνιο και το μεσημεράκι καθίστε στο ομώνυμο beach-bar/restaurant Arqoudi για μεσογειακές γεύσεις και θέα. Στην Σκαφιδιά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε λίγο από luxury στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Aldemar Olympian Village Thalasso και κατόπιν να πάρετε το cocktail σας στο pool bar. Ενώ στην παραλία του Επιταλίου και του Μπισκινόκαμπου, σίγουρο είναι πως θα φάτε καλά. Επισκεφθείτε το Εν Λευκώ για νόστιμους μεζέδες στην περιοχή του Επιταλίου και το Μπισκίν στον Μπισκινόκαμπo για ψαρομεζέδες.

Βγαίνουμε

Η διασκέδαση στο νομό Ηλείας έχει διαμορφωθεί σε ένα all day party, καθώς οι περιοχές του γίνονται όλο και πιο γνωστές για τη φυσική ομορφιά που διαθέτουν, τονπολιτιστικό πλούτο, αλλά και το έντονο clubbing. Σε όποια περιοχή και να βρίσκεστε υπάρχουν αμέτρητες λύσεις για τη διασκέδασή σας. Αν και η περιοχή της Κυλλήνης έχει αρκετά σημεία για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, εμείς να σας προτείνουμε το café/club/restaurant Sabbia, είναι πάντοτε γεμάτο με τον καλύτερο κόσμο. Στην περιοχή της Κουρούτας, all day στέκια με ξαπλώστρες και χαλαρή μουσική το πρωί και χορό το βράδυ είναι το Μπλε, Guru και Άνεμος. Στον Αγ. Ανδρέα το γνωστό beach bar Kastro κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες κόσμο για να χαλαρώσει στις ξαπλώστρες του το πρωί με cocktails και lounge μουσική και τα βραδιά να ξεσηκωθεί με έντονα beats. Στην γνωστή περιοχή Βίλλα Ματζάγκουρα θα βρείτε το Versus Seaside, all day στέκι με ειδικές βραδιές και fun on the beach. Σε διαφορετικό επίπεδο το βράδυ μεταμορφώνεται σε Versus - ένα από τα καλύτερα clubs της περιοχής. Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Aldemar στον Αγ. Ηλία, μία εξαιρετική δουλειά σας περιμένει στο Αίθριο. Πρόκειται για έναν μουσικό κήπο με διαφορετικές βραδιές κάθε φορά. Αν και συνήθως ακούμε Cuban, μην εκπλαγείτε αν ακούσετε έντεχνο ελληνικό. Για ηρεμία και εναρμόνιση με το καταπράσινο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Ζορμπάς είναι χτισμένος πάνω στο βράχο του παλιού μουσείου της περιοχής. Διαθέτει υπέροχη θέα και σερβίρει καφέ και νοστιμότατα γλυκά. Λίγο πιο νότια, στην παραλία της Ζαχάρως, θα βρείτε ένα beach bar που λειτουργεί αρκετά χρόνια μαζεύοντας κόσμο από όλη την Ηλεία. Το Παρα Θιν Αλος διοργανώνει συχνά happenings, παίζει με τα φωτορυθμικά και τον κόσμο και του αρέσει να ξεσηκώνει με τις μουσικές επιλογές του. Από το πρωί και με εστιατόριο. Εάν θέλετε μπουζούκια, χορό πάνω στα τραπέζια και γαρύφαλλα, το Έναστρον είναι η καλύτερη λύση στον Καϊάφα.