Reveillon Cocktail Party

Reveillon Cocktail Party

ΜΕΝΟΥ

Ποτά

Αφρώδης οίνος για apéritif, σαμπάνια για την αλλαγή του χρόνου, κόκκινο-λευκό κρασί, ποτά (vodka, gin, whisky, martini, ρούμι, campari, port, cognac), κρασί, αναψυκτικά (+σόδα), φυσικούς χυμούς, εμφιαλωμένο νερό. 

Stand

Δημιουργήστε σε όλο το σπίτι μικρούς χώρους με ξηρούς καρπούς και crudités με dip για το ποτό.

Carving Stand

Χριστούγεννα χωρίς ψητό δεν γίνεται, γι’ αυτό είτε ψήσετε εσείς την γαλοπούλα, είτε την παραγγείλετε σε catering, πρέπει να διαθέσετε ένα ξεχωριστό χώρο, π.χ. ένα μικρό τραπέζι, όπου οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να σερβιριστούν άνετα. Διαθέστε μικρά μιας χρήσης ξύλινα πιρουνάκια. Υπολογίστε πως χρειάζεστε μία γαλοπούλα 7-7,5 κιλά για 12 άτομα. Συνοδέψτε με μαύρα βουτυρωμένα ψωμάκια, λεμόνια και πιπερόμυλο για φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Μπουφές

Τα κρύα εδέσματα θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση της χρήσης πιάτου. Σε δίσκους μπορείτε έντεχνα να σερβίρετε skewers δαμάσκηνων τυλιγμένα σε bresaola, mini brioche με brie και αχλάδι, σου γεμιστά με Stilton και καρύδι, canapés με τερίνα foie-gras και μαρμελάδα σύκου, focaccia με mozzarella Buffala, λιαστή τομάτα και φύλλα βασιλικού, canapés με chutney φρούτων και prosciutto, vole-au-vent κρέμας αβοκάντο με γαρίδες.

Περαστά

Όσο εξελίσσεται η νύχτα, καλό είναι να βγάλετε περαστά και κάποια ζεστά finger food, όπως γαρίδες πανέ με παρμεζάνα, κροκέτες πατάτες με whisky και αμύγδαλα, μίνι μπιφτεκάκια με σως Gorgonzola, τηγανιτά πουγκάκια με κρέμα τυριού και καβουρόψιχα, πουράκια Κόπα (αλλαντικό βοδινού) γεμιστά με Waldorf σαλάτα (σελινόριζα, καρύδια, μήλα, γιαούρτι, μαγιονέζα), χωνάκια με πανσέτα καραμελιζέ σε βαλσάμικο πορτοκάλι με μικρή σαλάτα αρωματικών

Επιδόρπιο

Για το επιδόρπιο, επιλέξτε Σου γεμιστά με πραλίνα σοκολάτα, ταρτάκια φρούτων, σφηνάκια με αχλάδι ποσέ και σως bitter σοκολάτας, pot κρέμας μασκαρπόνε με φρούτα του Δάσους, skewers εξωτικών φρούτων μαρινέ με ρούμι και δυόσμο, μίνι φοντάν σοκολάτας με άγριες φράουλες

Σου γεμιστά με Stilton και καρύδι

Για 4 άτομα

Υλικά

12 τμχ σου

120 γρ Stilton

30 ml κρέμα γάλακτο 

25 γρ καρύδι (ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Σπάμε το Stilton με το χέρι και το τοποθετούμε σε ένα multi. Προσθέτουμε την κρέμα και ομογενοποιούμε σε μείγμα. Κατόπιν το βάζουμε σε σακούλα γαρνιρίσματος (ζαχαροπλαστείου) με οδοντωτό κορνέ. Κόβουμε τα σου, γεμίζουμε με το μείγμα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
* Μπορούμε να γαρνίρουμε επίσης με σγουρό μαϊντανό.

Κροκέτες πατάτας με whisky και αμύγδαλα

Για 4 άτομα

Υλικά

½ κιλό πατάτες

4 αυγά

25 γρ κορν φλαουρ

25 γρ αμύγδαλα φιλέ

25 ml whisky

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

μοσχοκάρυδο σε πούδρα

αλάτι

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώνουμε και ξεφλουδίζουμε. Τις σπάμε με το ειδικό εργαλείο (πολτοποιητής πατάτας) και προσθέτουμε το whisky, τα αυγά και το κορν φλαουρ. Καρυκεύουμε και κρυώνουμε για 30 λεπτά. Πλάθουμε όπως τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε με το αμύγδαλο. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Γαρίδες πανέ με παρμεζάνα

Για 4 άτομα

Υλικά

1 ½ κιλό γαρίδες Νο 2

80 γρ αλεύρι

4 τμχ αυγά

40 γρ γαλέτα

40 γρ παρμεζάνα Parmigiano Reggiano (τριμμένη)

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

αλάτι

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας την ουρά τους. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και καρυκεύουμε. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και σε ένα άλλο την παρμεζάνα με τη γαλέτα. Βουτάμε τις γαρίδες στο αυγό και τινάζουμε. Κάνουμε την ίδια διαδικασία στο αλεύρι και τέλος στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας. Παγώνουμε στην συντήρηση για 30 λεπτά και κατόπιν τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αρωματίζουμε.

Χωνάκια με πανσέτα καραμελιζέ σε βαλσάμικο πορτοκάλι με μικρή σαλάτα αρωματικών

Για 4 άτομα

Υλικά

½ κιλό πανσετάκια χοιρινά

60 ml βαλσάμικο

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

χυμός 4 πορτοκαλιών

60 ml ηλιέλαιο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

αλάτι

Για τη σαλάτα

1/3 μάτσο ρόκα

1/3 τεμ ραντίτσιο

1/3 τεμ μαρούλι φριζέ

1/3 τεμ αντιβ

Εκτέλεση

Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα πανσετάκια και από τις δύο μεριές. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιών και συμπυκνώνουμε. Κόβουμε με τα χέρια τις πρασινάδες, τις πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα χωνάκια τοποθετώντας τα πανσετάκια και ένα μπουκέτο σαλάτας αρωματικών περιχύνοντας με ένα κουτάλι με την σως.
* Για τα χωνάκια θα χρησιμοποιήσετε παραλληλόγραμμα κομμάτια λαδόκολλας στριφογυρίζοντας τις δύο γωνίες.