Cheap & Chic

Cheap & Chic

A LUXURIOUS APERITIF

Moët & Chandon Mini

Μπορεί η σαμπάνια να είναι εντελώς εκτός budget για εσάς, όμως για ένα μικρό, επίσημο και άκρως ρομαντικό δείπνο μπορεί να γίνει ιδιαίτερα προσιτή. Γοητέψτε στο εορταστικό τραπέζι με την λαμπερή γοητεία των φυσαλίδων μιας πραγματικής κυρίας.

Μια Moët δεν μπορεί παρά να συναρπάσει, ειδικά εάν την συνοδέψετε με μικρά blinis χαβιαριού. Αν σας αρέσουν τα cocktails, ένα Bellini συγκινεί ακόμα και τους πιο δυνατούς πότες.

Απλά προσθέστε 1/3 σαμπάνια στο κλασσικό ποτήρι flute, συμπληρώστε με χυμό ροδάκινο λίγο παραπάνω από τη μέση και γαρνίρετε με μία σταγόνα γρεναδίνης.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

Pandoro Tre Marie

Προσωπικά περιμένω κάθε χρόνο για να γευτώ αυτή την εορταστική λιχουδιά που μοσχοβολάει βανίλια και βούτυρο. Είναι νοστιμότατο για το πρωινό, το σνάκ ή και για συνοδευτικό του καφέ. Εμείς το βρήκαμε ακόμα και ιδιαίτερα εξυπηρετικό στη ζαχαροπλαστική.

Κάντε το μπρουσκέτα ή μεταμορφώστε το σε μια ζεστή πουτίγκα με παγωτό. Για το Πρωτοχρονιάτικο brunch, ετοιμάστε εύκολα ένα λαχταριστό γαλλικό τοστ: απλά περάστε τις φέτες του από ένα μείγμα αυγού, κρέμα γάλακτος και γάλα και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με ζεστό βούτυρο.

Συνοδέψτε με μαρμελάδα φρούτων του Δάσους. 

ΚΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Chocolate Gingerbread

Τυπική αγγλική νοστιμιά των Χριστουγέννων και πρωταγωνιστικό μπισκοτάκι σε ένα από τα παλιότερα παραμύθια. Αν και με τα χρόνια εξελίχθηκαν σε διαφορετικές γεύσεις και σχήματα, τα gingerbread cookies παραμένουν ένα παιδικό γευστικό απωθημένο.

Η κανονική συνταγή έχει μεγάλη προετοιμασία για να ζυμώσεις, ρολάρεις τη ζύμη, δώσεις σχήμα και κόψεις με ακρίβεια προτού ψήσεις, οπότε προτιμήσαμε τα έτοιμα που είναι το ίδιο νόστιμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Terrine de Campagne

Με αμέτρητες χρήσεις στην κουζίνα, η τερίνα χοιρινού ή πατέ του φτωχού για τους Γάλλους, μπορεί να σταθεί επάξια και μόνο του σε μια πιατέλα με φρυγανισμένα ψωμάκια και μαρμελάδα σύκου, ή και να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσα για το κυνήγι που θα σερβίρετε.

Χρησιμοποιήστε την σε γλάσο κρέατος, με μανιτάρια και κρασί, προς το τελείωμα και σιγοβράστε για λίγο μέχρι να γίνει συμπύκνωση. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, ειδικά αν συνοδέψετε με στήθος πάπιας.