Γιαουρτογλυκό με μπισκότα

Γιαουρτογλυκό με μπισκότα

ΥΛΙΚΑ 

500 γρ γιαούρτι

300 γρ κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

25 ml λικέρ της αρεσκείας σας

200 γρ μπισκότα τριμμένα

50 γρ αμύγδαλα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το γλυκό. Στρώστε με διάφανη μεμβράνη μια αντικολλητική φόρμα διάστασης περίπου30 εκ. , φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα της. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη την κρέμα γάλακτος.

Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε με αυγοδάρτη το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το λικέρ ή το μπράντι. Αδειάστε τα μπισκότα στο μούλτι και πατήστε 2-3 φορές διαδοχικά το On/Off μέχρι να θρυμματιστούν αλλά όχι να γίνουν σκόνη.

Αδειάστε στη φόρμα με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Προσθέστε από πάνω τα μισά μπισκότα και επαναλάβετε με ακόμα 2 στρώσεις κρέμας και μπισκότων εναλλάξ, τελειώνοντας με κρέμα. Κλείστε τη φόρμα από πάνω με τη διάφανη μεμβράνη που εξέχει και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 1 νύχτα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάλτε τη φόρμα από την κατάψυξη, ανοίξτε τη διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε επάνω μια πιατέλα. Αναποδογυρίστε τη φόρμα και ξεφορμάρετε το γλυκό. Αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη και πασπαλίστε όλη την επιφάνειά του με αμύγδαλα φιλέ. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

TIPS

Μπορείτε εναλλακτικά να γαρνίρετε το γλυκό με φρούτα κομπόστας αφού τα στραγγίσετε από το σιρόπι τους και τα ψιλοκόψετε.

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ

Δεν αφήνουμε το γλυκό να παγώσει όλο το βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεφορμάρουμε.