Appetizers που ανοίγουν την όρεξη

Appetizers που ανοίγουν την όρεξη

Ταρτάρ σολομού (DIY συνταγή)

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό φιλέτο φρέσκου σολομού χωρίς δέρμα

250 γρ μους σπαραγγιών*1   

80 γρ φύτρες κάρδαμου*2     

χυμός 4 limes

25 ml αγουρέλαιο

Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

δυόσμος

Υλικά για την μους σπαραγγιών

16 μίσχους λευκών σπαραγγιών*3

4 κρόκους αυγών

50 ml γλυκό κρασί Σάμου

120 ml κρέμα γάλακτος

Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τους μίσχους σπαράγγιων με έναν καθαριστή, κόβοντας το κάτω μέρος. Τα δένουμε με σπάγγο και τα βράζουμε (ποσέ) σε αλατισμένο νερό για 16 λεπτά. Σουρώνουμε, κρυώνουμε, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πολτοποιούμε σε ένα μούλτι. Περνάμε τον πολτό από σίτα και κρατάμε τον πουρέ. Σε μπεν μαρί (χαμηλή θερμοκρασία) χτυπάμε τους κρόκους αυγών με σύρμα μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά, προσέχοντας να μην βράσει. Ραντίζουμε με το κρασί σιγά σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει μία παχύρρευστη πάστα. Αφαιρούμε από την θερμοκρασία το μπεν μαρί με την πάστα και προσθέτουμε τον πουρέ σπαραγγιών, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στην μους σπαραγγιών και καρυκεύουμε. Παγώνουμε την κρέμα για 30 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον σολομό και  τον μαρινάρουμε με τον χυμό των limes. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το αγουρέλαιο και τον δύοσμο. Διατηρούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το ταρτάρ στη βάση του πιάτου απλώνοντάς τον, τοποθετούμε από πάνω την μους σπαραγγιών και γαρνίρουμε με τις φύτρες.

*1 Αν δεν βρίσκετε φύτρες κάρδαμου, μπορείτε να αναζητήσετε φύτρες φασολιού ή άγρια ρόκα 3* Σε αντικατάσταση των λευκών σπαραγγιών χρησιμοποιήστε πράσινα σπαράγγια, αλλά όχι κονσέρβα.

Εορταστικό Δείπνο (πρόταση αγοράς)

Πώς θα σας φαινόταν ένα εορταστικό τραπέζι υψηλής εστίασης, σε ένα μενού με κριθαρένια σούπα και χορταρικά, ορτύκια γεμιστά με Foie Gras, φασιανό σε σάλτσα τρούφας & Armagnac Fauchon και ριζότο Tartufo? 

Έτοιμα για σερβίρισμα εορταστικά γεύματα υψηλής Κουζίνας για όσους θέλουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό, αλλά δεν διαθέτουν τον χρόνο να μαγειρέψουν. Με την υπογραφή του Fauchon και χρήση εξαιρετικών ιταλικών και γαλλικών πρώτων υλών, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα ζεστάνετε λίγο πριν το σερβίρισμα και να βάλετε όλη σας την μαεστρία για την παρουσίασή τους στο πιάτο. Βρείτε τα σε γαλλικά delicatessen. Αφορά δείπνο 2 ατόμων. Συνοδέψτε τα ορτύκια με ένα Barolo και τον φασιανό με ένα ώριμο κρασί από Bordeaux.

fauchon

Home Made Αναψυκτικά! (πρόταση αγοράς)

Με τη νέα συσκευή Soda-Club φτιάξτε μόνοι σας τα αγαπημένα σας αναψυκτικά στο σπίτι! Tο Soda-Club, σας δίνει την δυνατότητα να φτιάχνετε τα αγαπημένα σας αναψυκτικά εύκολα και γρήγορα, όποτε θέλετε, στο σπίτι σας.

Χρηστική, οικονομική και με μοντέρνο design χωρίς χρήση ηλεκτρικού ρεύματος ή μπαταρίες, η νέα συσκευή Soda-Club με το πάτημα ενός κουμπιού, σας απαλλάσσει μια και καλή από τη μεταφορά αναψυκτικών και τα δεκάδες κουτιά ή μπουκάλια.

Δημιουργείστε τις δικές σας απολαυστικές, υγιεινές και διαιτητικές γεύσεις από σπιτικά σιρόπια, όπως Γκρειπφρουτ, Λεμονάδα, Πορτοκαλάδα και Πορτοκαλάδα με Μανγκο, με 60% λιγότερη ζάχαρη. Αρωματείστε τα με κανέλα, ginger, πορτοκάλι! Η συσκευή διατίθεται σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών.

Strawberry-sirup-with-mint2

Τσάι Christmas Tea Taylors  (πρόταση αγοράς)

Όσοι λατρεύετε το καλό τσάι, η Χριστουγεννιάτικη πρόταση του Taylors of Harrogate Spiced Christmas Tea θα σας ενθουσιάσει. Παρασκευάζεται από ένα χαρμάνι μαύρου τσαγιού China Congou, λεπτεπίλεπτες φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, και αρωματική κανέλα, με διακοσμητικά άνθη ηλίανθου.

Αφήνει στο στόμα μια ζεστή, ελαφρώς πικάντικη αίσθηση και πίνεται καλύτερα χωρίς γάλα, με την προσθήκη όμως λίγου μελιού για να τονώσει την γεύση του. Η μικρή ομάδα του Tea Buyers στο Taylors of Harrogate ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να επισκεφτούν φυτείες τσαγιού τις εποχές που το φυτό βρίσκεται σε άνθιση. Το χαρμάνι του δημιουργήθηκε ειδικά για τα Χριστούγεννα μιας και όλα τα αρώματα και η γεύση του έχουν την ζεστασιά και φινέτσα των εορτών. 

Έτσι, μπορούν να γνωρίζουν την εποχή συγκομιδής και την ποιοτική ανωτερότητα των συλλεχθέντων φυτών.

Σερβίρετε το στην αρχή ως ορεκτικό ρόφημα, κάντε το sorbet για τα ενδιάμεσα των γευμάτων, χρησιμοποιήστε το στην ζαχαροπλαστική για ιδιαίτερα έντεχνες κρέμες ή δημιουργήστε μοναδικές συνταγές με Χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε μία σως μπεαρναίζ για ένα ψητό φούρνου!

christmas tea

Κονφί Τριαντάφυλλο (πρόταση αγοράς)

Δεν είναι τυχαίο ότι το Ξενοδοχείο Μεγ. Βρετάνια δημιούργησε μια “Μούς σοκολάτας "Manjari" με κρέμα τριαντάφυλλου και σως από βατόμουρο” στα εορταστικά μενού του. Ιδιαίτερο υλικό χάρη στο έντονο, ευωδιαστό και παρατεταμένο άρωμα του τριαντάφυλλου, προσδίδει χάρη και ντελικάτο άρωμα στην κουζίνα.

Χρήσιμο κυρίως στη ζαχαροπλαστική ως γαρνιτούρα σε γλυκά που έχουν ως βάση την κρέμα, όπως μία κλασσική κρεμ μπρυλέ, ένα παραδοσιακό ριζόγαλο ή ως γέμιση σε γλυκά αρτοσκευάσματα, όπως ένα λαχταριστό brioche ή ένα καθημερινό παν κεικ γεμιστό με το κονφί. Και το θετικότερο όλων ότι δεν χρειάζεται κάν προετοιμασία, απλώς γαρνίρετε το γλυκό σας και bien voila! 

rose

Αλμυρά σνακ σολομού (πρόταση αγοράς)

Με τις γιορτές να πλησιάζουν, ο σολομός θα κυριαρχήσει σε όλα τα εορταστικά τραπέζια σε κάθε του μορφή, κυρίως όμως σκέτος παρουσιασμένος σε μικρά μπουκετάκια.

Αυτά τα υπέροχα αλμυρά σνακ μπορούν να τον συνοδέψουν ιδανικά ενισχύοντας την υπεροχή και το άρωμά του. Το ανακαλύψαμε στο delicatessen Βανίλια Κανέλλα ανάμεσα σε άλλες νοστιμότατες προτάσεις, όπως σπιτικά chutney για να συνοδέψουν ένα πλατώ με τα τυριά και σάλτσα cranberry για μια εύκολη σως στην πρωτοχρονιάτικη γαλοπούλα. 

shutterstock 58604041

Brie & Αχλάδια (πρόταση αγοράς)

Από τις καλύτερες νοστιμιές που θα μπορούσατε να προσφέρετε ως ορεκτικό! Αγοράστε ένα καλό τυρί Brie και βάλτε το στο φούρνο. Στο μεταξύ καθαρίστε τα αχλάδια διατηρώντας το σχήματα τους. Βράστε σε σταθερή χαμηλή θερμοκρασία σε αφρώδες οίνο τις φλούδες μέχρι να προσφέρουν όλες τις γεύσεις τους στο κρασί. Αφήστε το κρασί να συμπθκνθεί.  Βράστε τα αχλάδια για 40' με κλειστό καπάκι σε χαμηλή θερμοκρασία. Σερβίρετε το Brie με τα αχλάδια και περιχύστε από πάνω το σιρόπι κρασιού. Σε διαφορετική περίπτωση σερβίρετε απλά το τυρί με κομμάτια αχλαδιού! Ο συνδυασμός είναι από μόνος του εκρηκτικός! Βρείτε οικονομικό brie στα supermarket ή καλής ποιότητας στο Provence Delicatessen (Γλυφάδα)

dsc 0094

Crostini με prosciutto (πρόταση αγοράς)

Ιδιαίτερα εύκολο τόσο στην προετοιμασία όσο και στο σερβίρισμα! Τυλίξτε το prosciutto γύρω από κριτσίνια αφήνοντας ακάλυπτο το κάτω μέρος που πιάνει το χέρι. Όσο πιο καλό το prosciutto, τόσο πιο νόστιμο το crostini! Βρείτε εξαιρετικό prosciutto σε φιλικές τιμές στο Benito Delicatessen (Παλαιό Φάληρο) Εναλλακτικά τυλίξτε το prosciutto σε μικρά κυβάκια cheddar!

PROSCIUTTO-WRAPPED-345cheddar