Μαρέγκες με κομπόστα αχλαδιού

Μαρέγκες με κομπόστα αχλαδιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ

5 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους

140 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

140 γρ ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200 γρ γιαούρτι άπαχο αγελαδινό

1 κονσέρβα αχλάδια κομπόστα, κομμένα σε φέτες

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

60 γρ ζάχαρη άχνη

50 γρ αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 110οC στο αέρα. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 λαμαρίνες φούρνου και αφήστε τις στην άκρη.

Φτιάξτε τις μαρέγκες. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπήστε τα με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέστε την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμα 10’ περίπου μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Αποσύρετε τον κάδο του μίξερ.

Ψήστε τις μαρέγκες. Γεμίστε με το μείγμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με κατσαρή μύτη και φτιάξτε 12 κύκλους διαμέτρου 8 εκ. επάνω από μέσα προς τα έξω. Εναλλακτικά μπορείτε να απλώσετε τους δίσκους μαρέγκας στις λαμαρίνες με ένα κουτάλι.

Βάλτε τις λαμαρίνες στις 2 τελευταίες σχάρες του φούρνου και ψήστε τις μαρέγκες για 10’ στους 110οC στον αέρα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 65οC για 40'. Αλλάξτε θέσεις στις λαμαρίνες και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 10’. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τις λαμαρίνες μέσα, ώσπου να κρυώσουν τελείως οι μαρέγκες για περίπου 30’ – 40’.

Φτιάξτε τη γέμιση. Ανοίξτε την κομπόστα του αχλαδιού και στραγγίστε τη από το σιρόπι της. Σε μια επιφάνεια κοπής, κόψτε με ένα αιχμηρό μαχαίρι τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.
Μοντάρετε τις μαρέγκες.

Όταν έχουν κρυώσει οι μαρέγκες τοποθετήστε τις 6 από αυτέ σε πιάτα. Βάλτε επάνω μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και μοιράστε μερικές φέτες αχλαδιού. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και σερβίρετε αμέσως.

TIPS

Αν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώστε το μείγμα για τις μαρέγκες στα ταψιά με κουτάλι, ισιώστε την επιφάνεια τους με ένα φαρδύ μαχαίρι για να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα κατά το ψήσιμο.

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ

Δεν χτυπάμε αρκετά τα ασπράδια στο μίξερ με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.