Ελληνικό Reveillon

Ελληνικό Reveillon

Στρώνουμε τραπέζι σίγουρα ελληνικό όπως το αγαπάει η γιαγιά μας και τα παιδιά. Θα μαζευτούμε για να γελάσουμε με την κόμη της θείας και να μαλώσουμε λίγο με την μητέρα που φωνάζει στον πατέρα, να ανταλλάξουμε δώρα και ευχές, να συγκινηθούμε με τα νέα που θα ανακοινωθούν από τα ξαδέρφια, να χαζέψουμε για ακόμη μία φορά τον Σκρουτζ στην τηλεόραση, καθώς οι μικροί τρέχουν πάνω κάτω και σκίζουν μετά μανίας τα περιτυλίγματα των δώρων. Αυτά είναι τα δικά μας Χριστούγεννα.

Σιγά σιγά θα στρώσουμε όλοι μαζί το τραπέζι, σχολιάζοντας την επικαιρότητα και πετόντας σπόντες για την γειτόνισσα που ακόμη μία φορά φόρεσε το ίδιο αστείο φόρεμα. 

Θα γευτούμε την ζεστή ελληνική παραδοσιακή σούπα αυγολέμονο, ρουφώντας το κουτάλι ενοχλητικά. Θα πετσοκόψουμε την γαλοπούλα και θα φάμε όση γέμιση μπορούμε ακόμα και αν έχουμε χορτάσει, προσθέτοντας βουνά σαλάτας.

Στο τέλος θα φάμε με μεγάλη όρεξη την σοκολατόπιτα που έφερε η θεία και το γλυκό ραβανί που ετοίμασε η μαμά. Καλά Χριστούγεννα σε όλους όπως και αν τα περάσετε.