Ταρτάκια με μούσλι και κρέμα

Ταρτάκια με μούσλι και κρέμα

ΥΛΙΚΑ 

60 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό για το άλειμμα

ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ

225 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

170 γρ αλεύρι μαλακό

7,5 γρ μπέικιν πάουντερ

125 γρ ζάχαρη καστανή

12,5 γρ γάλα σκόνη

1 κτγ αλάτι

30 γρ μέλι

80 γρ αυγά

125 γρ νιφάδες βρώμης

110 γρ σταφίδα μαύρη κορινθιακή

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

3-4 ροδάκινα φρέσκα

15 φύλλα λουΐζας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τα ταρτάκια. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάλτε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε το με το φτερό σε μέχρι ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι, το μέλι, το μείγμα του αλευριού και τέλος τις νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες.

Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη και αποσύρετέ τη από το μίξερ. Η ζύμη σας θα είναι πιο μαλακή από τη συνηθισμένη ζύμη τάρτας. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα με τα χέρια σας και τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 30’ να ξεκουραστεί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165οC στον αέρα.

Ψήστε τα ταρτάκια. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Ξετυλίξτε τη και τοποθετήστε τη επάνω σε μια επιφάνεια εργασίας που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε από πάνω ακόμα ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ανοίξτε τη με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής σε φύλλο πάχους 6-7 εκ. κόψτε το φύλλο σε 15 δίσκους.

Αν δεν έχετε κουπ πατ μπορείτε να το κόψετε με ένα πιατάκι του καφέ. Με ένα πινέλο αλείψτε με λίγο βούτυρο 15 στρογγυλά τσέρκια διαμέτρου 6-7 εκ. στρώστε στον πάτο και στα τοιχώματα από κάθε τσέρκι ένα δίσκο ζύμης και τοποθετήστε τα σε μα λαμαρίνα φούρνου.

Ψήστε τη βάση για τα ταρτάκια στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 165ο Cστον αέρα για 12’-13’. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια περάστε περιμετρικά από τα τσέρκια ένα λεπτό μαχαιράκι για να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα και ξεφορμάρετε τραβώντας τα τσέρκια προς τα επάνω.

Τοποθετήστε τα ταρτάκια σε μια σχάρα και αφήστε τα αν κρυώσουν εντελώς.

Φτιάξτε τη γέμιση. Αδειάστε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια λεία κρέμα.

Μοντάρετε τα ταρτάκια. Πλύνετε τα ροδάκινα αφαιρέστε τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και κόψτε τα σε φέτες. Τοποθετήστε τα ταρτάκια σε μια πιατέλα και γεμίστε τα με μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα της γέμισης. Γαρνίρετε κάθε ταρτάκι με 1-2 φέτες ροδάκινου, διακοσμήστε με ένα φύλλο λουΐζας και σερβίρετε.

TIPS

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα ταρτάκια με οποιαδήποτε φρούτο εποχής σας αρέσει.

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ

Δεν αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά πριν μοντάρουμε τα ταρτάκια με αποτέλεσμα να μαλακώσει πολύ όταν βάζουμε την κρέμα και να μη είναι τραγανή.