2 εκατομμύρια μάγειρες στο "BigCityBeats Space Club Kitchen"

2 εκατομμύρια μάγειρες στο "BigCityBeats Space Club Kitchen"

Στις 19 Μαρτίου 2022, ο αστροναύτης της ESA, Matthias Maurer, θα είναι το πρώτο άτομο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS που θα προσκαλέσει τον κόσμο πέρα από όλα τα σύνορα για να τον συνοδεύσει στην προετοιμασία ενός γεύματος, ενώ θα συντονίζει ένα μοναδικό DJ set από το διάστημα. Πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο μουσικό δείπνο της ανθρωπότητας - που μεταδίδεται ζωντανά από το BigCityBeats.

 Ο Bernd Breiter και η World Association of Chefs' Societies συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό δείπνο με στόχο την αφύπνιση των επαγγελματιών ανά τον κόσμο σχετικά με την Παγκόσμια Πείνα και την σπατάλη των τροφίμων.

Η World Association of Chefs' Societies γίνεται συνεργάτης του «Space Club Kitchen» με το πρακτορείο εκδηλώσεων και φεστιβάλ της Φρανκφούρτης BigCityBeats GmbH. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Bernd Breiter συνάντησε τον Πρόεδρο της Worldchefs Thomas Gugler στη Σαουδική Αραβία και τον ενέπνευσε με την απίστευτη ιδέα του, να δημιουργήσει το μεγαλύτερο club δείπνο  στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ως μέρος του "BigCityBeats Space Club Kitchen", ολόκληρος ο κόσμος θα μαγειρέψει ένα πλήρες γεύμα μαζί με τον αστροναύτη της ESA Matthias Maurer στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS τον Μάρτιο του 2022. Για να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να λάβουν μέρος και να ετοιμάσουν το πιάτο μαζί, θα υπάρχει ένα internet stream από τον ISS και περισσότερες από 50 παγκόσμιες εκδηλώσεις με παρόμοια δείπνα θα εμφανιστούν στα πιο εμβληματικά μνημεία της ανθρωπότητας, όπως στις πυραμίδες, ενώ θα μεταδοθούν και στην τηλεόραση.

 Το ινδονησιακό γκούλας («rendang») ειδικά διαμορφωμένο για το ISS, το οποίο θα μαγειρεύεται σε όλο τον κόσμο, αναπτύχθηκε από τον τηλεοπτικό αστέρα σεφ Tim Mälzer σε συνεργασία με την LSG Sky Chefs για το διάστημα. Ταυτόχρονα, η εκστρατεία είναι επίσης το σημείο εκκίνησης για το «Ίδρυμα One Billion Meals» του Breiter, του οποίου η αποστολή είναι να συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δωρεές τροφίμων για οργανώσεις. Ο Bernd Breiter υποστηρίζεται σε αυτό το εγχείρημα από τη γερμανική οργάνωση βοήθειας «Wings of Help» (WoH), η οποία βοηθά ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Το 2012, το Wings of Help αναγνωρίστηκε από τηνWorld Association of Chefs' Societies για την καταπολέμηση της πείνας, με το «Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Βραβείο», το οποίο απονέμεται στους αποδέκτες μόνο κάθε τέσσερα χρόνια.

 

Ο Thomas Andreas Gugler, Αντιπρόεδρος ενός οργανισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και Πρόεδρος του Worldchefs, μιας οργάνωσης που εκπροσωπεί εκατομμύρια επαγγελματίες σεφ παγκοσμίως, έχει υποστηρίξει την εκστρατεία: «Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Μουσική, φαγητό, όλα μαζί είναι ο τέλειος συνδυασμός για να ενώσει τους ανθρώπους και να τους φέρει πιο κοντά. Νομίζω ότι είναι η τέλεια φόρμουλα για να δημιουργήσεις τον συνδυασμό μεταξύ της μητέρας γης και του σύμπαντος. Και στο τέλος, όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι στο διάστημα και στη Γη τρώνε το ίδιο πιάτο την ίδια στιγμή, αυτό γίνεται "aha-effect". Μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί να γίνει η εκδήλωση της χιλιετίας, που αναπτύχθηκε από τον Bernd Breiter και το BigCityBeats σε συνεργασία με τους Worldchefs».

 «Είμαι περήφανος που οι Worldchefs συμμετέχουν στο «BigCityBeats Space Club Kitchen» και υποστηρίζουν την ιδέα μας να συγκεντρώσουμε ολόκληρο τον κόσμο σε ένα τραπέζι. Μαζί ενώνουμε ολόκληρη την ανθρωπότητα μέσω των δύο παγκόσμιων γλωσσών της μουσικής και της κουζίνας», λέει ο Bernd Breiter Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του BigCityBeats και εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης.