BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής

BLOG

Ελληνικός χοίρος

ΕΣΠΑ για μονάδες εστίασης

Επιδοτούνται με 50% εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, σουβλατζίδικα, πιτσαρίες, fast food, καφετέριες κα
Ελληνικός χοίρος

Ελληνικός χοίρος:Σε τι υπερέχει το κρέας του

Αρχαίος κάτοικος της Μεσογείου, γνήσιος απόγονος του κοπαδιού του Εύμαιου, συγγενής με τις υπόλοιπες ράτσες μαύρων χοίρων της Ιβηρικής, της Κορσικής και της Σικελίας ο ελληνικός μαύρος χοίρος εκεί που κινδύνευε να εξαφανιστεί, σήμερα δίνει δυναμικό παρών.
the worlds 50 best

Δίρφυς – Oι Eιδικοί στο Mανιτάρι

Τα Μαθήματα Μαγειρικής μπαίνουν στον μανιταρόκοσμο της Δίρφυς και συναντούν τους ιδρυτές της, Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη.
Up & Close: Τα Μαθήματα Μαγειρικής συναντούν τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Up & Close: Τα Μαθήματα Μαγειρικής συναντούν τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες Chef με μια καριέρα τεράστια που χτίστηκε αργά και σταθερά, υπερήφανος πρεσβευτής της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας...
the worlds 50 best

Υποτροφία και Εργασία στα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο

Έχεις τις προϋποθέσεις για να εργαστείς όχι σε 1 αλλά 3 από τα καλύτερα εστιατόρια ανά τον κόσμο?
Trikalinos Botargo

 Τα Μαθήματα Μαγειρικής συνάντησαν τον άνθρωπο πίσω από το Ελληνικό "χαβιάρι"

Από τα ιβάρια* και τις πελάδες** του Αιτωλικού έως τα πιάτα του Ferran Adria, το αυγοτάραχο Trikalinos έχει διανύσει χιλιόμετρα βαθειάς θαλασσινής νοστιμιάς και γνώσης και είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του botargo του όρου που χρησιμοποιείται διεθνώς για το αυγοτάραχο.
friesland campina

Μύλοι Λούλη: Γιορτή Ψωμιού στη παραλία του Βόλου

Άρωμα φρεσκοψημένου ψωμιού γέμισε την παραλία του Βόλου!
Ποιο είναι το νέο trend της εστίασης ?

Ποιο είναι το νέο trend της εστίασης ?

Οι πρακτικές και ο εξοπλισμός εξοικονόμησης ενέργειας είναι πλέον το νέο gadget της εστίασης. 
Ο Julien Álvarez αλλάζει το μενού στο «Café Pouchkine Paris» και γίνεται ο νέος pastry chef στο «Le Bristol Paris»

Ο Julien Álvarez αλλάζει το μενού στο «Café Pouchkine Paris» και γίνεται ο νέος pastry chef στο «Le Bristol Paris»

Ο Julien Álvarez αλλάζει το μενού στο «Café Pouchkine Paris» και γίνεται ο νέος pastry chef στο «Le Bristol Paris»
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και ΚΑΦΕΣ: Μία εξαιρετική επιλογή συνταγών/ιδεών

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και ΚΑΦΕΣ: Μία εξαιρετική επιλογή συνταγών/ιδεών

Αρωματικοί κόκκοι καφέ ξυπνούν τις αισθήσεις μας, λειτουργώντας σαν ένα μαγικό πρωινό φίλτρο, αλλά και σαν μία πρώτη ύλη για εκρηκτικούς συνδυασμούς στα πιάτα μας...
Ταξιδεύοντας γευστικά στην Νορμανδία

Ταξιδεύοντας γευστικά στην Νορμανδία

Τι θα ήταν η Γαλλική Κουζίνα χωρίς την Νορμανδία… Η Κουζίνα της Νορμανδίας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην Διεθνή Γαστρονομία, κυρίως γιατί φημίζεται για πολλά προϊόντα με σήμα κατατεθέν της περιοχής!
Χορτοφαγία και οφέλη στην υγεία μας

Χορτοφαγία και οφέλη στην υγεία μας

Σήμερα, όλο και μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού προσεγγίζει και υιοθετεί την χορτοφαγία ως τρόπο ζωής, αφού τα ευεργετικά οφέλη των φυτικών τροφών έχουν τεκμηριωθεί μέσα από πληθώρα επιστημονικών ερευνών...
Ψωμί με ελιές

Ψωμί με ελιές

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δελεαστικό από τη μυρωδιά που αναδύει το φρέσκο ζυμωτό ψωμί, πόσο μάλλον εάν είναι σπιτικό! Μόνο και μόνο γι’ αυτό, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να  το φτιάξετε μόνοι σας!  
Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα

Εξαιρετικό πιάτο, με εντυπωσιακή εμφάνιση και απίθανη γεύση. Είναι κατάλληλο για όλες τις εξαιρετικές περιστάσεις για να περιποιηθείτε αυτούς που αγαπάτε!  
Χοιρινό με πιπεριές και τυρί στο χαρτί

Χοιρινό με πιπεριές και τυρί στο χαρτί

Οι γεύσεις του χοιρινού, των λαχανικών και του τυριού “τυλιγμένες” στο χαρτί, δένουν σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα!  
Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι

Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι

Μια συνταγή που απογειώνει τη γεύση της φτερούγας, του πιο ταπεινού μέρους του κοτόπουλου.  
Τσιπούρα με λαχανικά στο χαρτί

Τσιπούρα με λαχανικά στο χαρτί

Ελαφρύ και υγιεινό φαγητό που θα ενθουσιάσει ειδικά εάν το σερβίρετε μαζί με το χαρτί μέσα στο οποίο ψήθηκε.  
cheese cake strawberry

Τσιζ κέικ φράουλας

Φίνο γλυκό, το τσιζ κέικ με τις φράουλες είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ιδιαίτερα εάν είναι σπιτικό
Στρούντελ με ελιές

Στρούντελ με ελιές

Δυνατός, πεντανόστιμος μεζές που μπορείτε να απολαύσετε με κρασί ή παγωμένη μπύρα.
Σολομός σουβλάκι

Σολομός σουβλάκι

Νόστιμος και υγιεινός συνδυασμός με αρκετά Ω3 λιπαρά οξέα που θα γοητέψει ακόμα και μικρά παιδιά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σολομό με φιλέτο ξιφία.
Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Νόστιμο γλύκισμα κατάλληλο για επιδόρπιο ή/και πρωινό. Προτιμήστε να το φτιάξετε αρχές της εβδομάδας και να το διατηρήσετε στο ψυγείο με μεμβράνη SANITAS  για καθημερινή κατανάλωση
Πίτσα λαχανικών με καλαμπόκι

Πίτσα λαχανικών με καλαμπόκι

Ένα ενδιαφέρον σνακ, χορταστικό και θρεπτικό που συνδυάζει τη γεύση του τυριού με τα λαχανικά.
Πένες με γαρίδες και κολοκυθάκια

Πένες με γαρίδες και κολοκυθάκια

Νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, που συνδυάζει τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Αν θέλετε να το κάνετε πιο ελαφρύ, μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος.  
Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με μανιτάρια, κρεμμύδια και ότι άλλο επιθυμείτε, αρκεί να τα σοτάρετε για λίγο στο τηγάνι, πριν τα ανακατέψετε με το τυρί.
Σελίδα 4 από 19