BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής

BLOG

Λικέρ & Αμυγδαλωτά

Λικέρ & Αμυγδαλωτά

Τελετουργικό ποτό, ένα ιδιαίτερο σερμπέτι,  που συναντάμε στην Κρήτη και μας δίνει ένα μοναδικό ηδύποτο το οποίο παράγεται με αρμπαρόριζα, μαρουβά, μπαχαρικά και ζάχαρη! Μπορεί να καταναλωθεί είτε μόνο του είτε μετά από ένα γεύμα, ως απεριτίφ, παρασκευάζεται σύμφωνα με τις αυθεντικές παραδόσεις των μοναστηριών και δεν περιέχει συντηρητικά.Εκπαιδευόμαστε στην παρασκευή του βασισμένο σε συνταγές που βρήκαμε μετά από έρευνα και συνταιριάζουμε με αμυγδαλωτά αρωματισμένα με ροδόνερο!
Sangria & Σαλάτα κοτόπουλο curry

Sangria & Σαλάτα κοτόπουλο curry

Δημοφιλές ποτό με φρουτώδη γεύση και παιχνιδιάρικα αρώματα, η σανγκρία δεν είναι απλά το καθημερινό ποτό των κατοίκων της Ιβηρικής χερσονήσου! Η σανγκρία ήταν μία επινόηση των Ρωμαίων πριν από 2.000 χρόνια, όταν κατέκτησαν τα ισπανικά εδάφη, οι οποίοι φύτεψαν στις ισπανικές επαρχίες αμπέλια και επειδή το νερό των περιοχών δεν ήταν πόσιμο, άρχισαν να αναμειγνύουν το  νερό με κρασί για να μπορούν να το πιουν. Η μίξη αυτή ήταν και η πρώτη μορφή της λεγόμενης σανγκρία. Εκπαιδευόμαστε στη χάρη που μας δίνει το κόκκινο ξηρό κρασί και τα φυσικά εκχυλίσματα φρούτων! Ετοιμάζουμε μία μοναδική σαλάτα κοτόπουλο με κάρυ η οποία σερβίρεται μέσα σε φωλιά από φύλλα σαλάτας!
Punch & Open face καρβελάκι

Punch & Open face καρβελάκι

Τον 18ο αιώνα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να πίνουν ποντς τόσο ως ζεστό όσο και ως κρύο ποτό. Ο Wolfgang Amadeus Mozart, ο οποίος δοκίμασε ποντς για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αγγλία, το λάτρεψε και στις δύο του εκδοχές. Έγινε πάλι της μόδας την δεκαετία του ’50 στην Αμερική, αλλά και καθεστώς σε μικρές εκδηλώσεις! Εκπαιδευόμαστε στη νοστιμιά που θα μας χαρίσει ένα ξηρό κρασί, όταν αυτό ανακατεύεται με 4 άλλα συστατικά: ζάχαρη, λεμόνι, νερό και μπαχαρικά/αρωματικά στοιχεία. Συνταιριάζουμε με open face καρβελάκι στο οποίο παρουσιάζουμε το αρωμάτισμα ψωμιού (έτοιμο) με ιδιαίτερα βούτυρα και την μοναδικά εύκολη γέμισή του.
Αρωματικό κρασί & μπενιέ μήλου

Αρωματικό κρασί & μπενιέ μήλου

Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου- μία φράση περί των ευεργετικών ιδιοτήτων του οίνου και ιδιαίτερα της ψυχολυτρωτικής επίδρασής του.Εκπαιδευόμαστε στην ζεστασιά που δίνει ένα γλυκό κρασί όταν αρωματιστεί με φρούτα και μπαχαρικά. Συνταιριάζουμε με μπενιέ μήλου, όπου παρουσιάζουμε τον βασικό χυλό στον οποίο βουτάμε ροδέλες μήλου πριν τηγανίσουμε. Αρωματίζουμε ανάλογα πριν σερβίρουμε!
Χριστουγεννιάτικος Σολομός

Χριστουγεννιάτικος Σολομός

Ένα ορεκτικό που έχει όλο το μεγαλείο των Χριστουγεννιάτικων γεύσεων και τον κλασσικό χαρακτήρα των επίσημων δείπνων! Απλά μοναδικό!  Ετοιμάζουμε σολομό σε φύλλο σφολιάτας με σπανάκι, κάστανα και άγρια μανιτάρια και συνοδεύουμε με σως βουτύρου, γαρίδες και φύλλα παντζαριού....
Χριστουγεννιάτικο παντσ & αλμυρό κέρασμα

Χριστουγεννιάτικο παντσ & αλμυρό κέρασμα

Υπέροχο, αρωματικό, φρουτώδες παντς! Μία πρόταση για Χριστουγεννιάτικο ποτό με συνοδευτικό κέρασμα που ξεφεύγει από τα κλασσικά και έχει τις νότες ενός gourmet γεύματος!
Σοκολάτα Βιενουά και coffee cake με μόκα

Σοκολάτα Βιενουά και coffee cake με μόκα

Ζεστό απολαυστικό ρόφημα που μας φτιάχνει την διάθεση σε μία συνταγή με συνοδεία coffee cake!
Πλατώ τυριών με χειροποίητες γεύσεις

Πλατώ τυριών με χειροποίητες γεύσεις

Ένα διαφορετικό πλατώ τυριών με χειροποίητες γεύσεις και αρώματα από τον προσωπικό σας χαρακτήρα!

Η επαναλειτουργία του εστιατορίου - Οδηγός

Οδηγός επαναλειτουργίας ενός εστιατορίου με δυνατότητες άμεσης και έμμεσης δράσης, έμπνευση και κίνητρο, καλύπτοντας θέματα που αφορούν την προετοιμασία του χώρου, την συντήρηση του εξοπλισμού, την διαχείριση του προσωπικού, την επικοινωνία με πελάτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και πολλά άλλα. 
Πουτίγκα ρυζιού

Πουτίγκα ρυζιού

Νόστιμο επιδόρπιο που μπορείτε να του δώσετε τον δικό σας χαρακτήρα και γεύση! Σερβίρεται και ως πρωινό...
Χοιρινό (Pork) Stroganoff

Χοιρινό (Pork) Stroganoff

Ένα comfort πιάτο, τόσο απλό και γρήγορο, αλλά κυρίως πολύ απολαυστικό!
Πιπεριές Shishito - Το καυτερό μυστικό των Chef

Μήλα Φλαμπέ

Μία συνταγή με ελαφριά αρωματική γεύση ιδανική για φθινοπωρινά επιδόρπια
Πιπεριές Shishito - Το καυτερό μυστικό των Chef

Γεμιστό κοτόπουλο με μυρωδικά, μανιτάρια χρυσές τρομπέτες & πολέντα κάστανου

Μία εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει τόσο τις τεχνικές, όσο και την γεύση, ενώ παράλληλα δίνει μία εορταστική νότα στο πιάτο!
Οι καλύτερες ταινίες για τους λάτρεις του φαγητού & τους οινόφιλους

Οι καλύτερες ταινίες για τους λάτρεις του φαγητού & τους οινόφιλους

Λατρέψτε το φαγητό, την εστίαση, τους Chefs, την γαστρονομία και το κρασί μέσα από τις ταινίες! 
Το ταξίδι της τροφής

Το ταξίδι της τροφής

Σε  πέντε επεισόδια, με θέμα την ιστορία της διατροφής στον ελλαδικό χώρο, από την προϊστορία έως σήμερα...
Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Από τα λαχανικά στο food waste και την κάνναβη

Συνεχίζουμε με το τρίτο μέρος του αφιερώματος μας στις τάσεις που αλλάζουν την εστίαση, εξετάζουμε τα επόμενα trends, ξεκινώντας από τις βιώσιμες πρακτικές και φτάνοντας μέχρι την χρήση της κανναβιδιόλης.
Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Τα εργασιακά θέματα και οι νέες αξίες στα γεύματα

Ξεκινώντας  με μια σειρά άρθρων, θα αναλύσουμε τις τάσεις που αναμένεται να ταράξουν τα δεδομένα της εστίασης την χρονιά που ακολουθεί...Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας στις τάσεις που αλλάζουν την εστίαση με τα επόμενα δύο, εξαιρετικά σημαντικά, κεφάλαια: τα εργασιακά θέματα και τις νέες αξίες στα γεύματα από τους καταναλωτές.
Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης

Οι τάσεις που αλλάζουν την εστίαση: Η ανατροπή στο delivery και το fast & casual

Πώς ξέρετε ποιες τάσεις αξίζει να υιοθετήσετε και ποιες, πολύ σύντομα, θα αποδειχτούν διάττοντες αστέρες, ειδικά όταν νέες τάσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται με ραγδαίες ταχύτητες; Ξεκινώντας  με μια σειρά άρθρων, θα αναλύσουμε τις τάσεις που αναμένεται να ταράξουν τα δεδομένα της εστίασης την χρονιά που ακολουθεί...
Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης

Η αγορά της εστίασης και η επίδραση της οικονομικής κρίσης

«The Times they are a-changing» τραγούδησε το 1960 o Bob Dylan και ήταν πιο διαχρονικός από ποτέ. Ακριβώς όπως τότε, 10 χρόνια μετά την κρίση, έτσι και τώρα βιώνουμε μια εποχή κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής, η οποία επηρεάζει τις επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσετε εσείς ως επιχειρηματίας στην επιχείρησή σας; Η τρέχουσα ύφεση είναι κάτι περισσότερο από μία οικονομική συγκυρία, αφού καταφέρνει να λιγοστεύει και να αφαιρεί χρήματα σχεδόν από κάθε τομέα της οικονομίας, αλλά κυρίως από τις τσέπες των καταναλωτών - τους πελάτες σας...
βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων

Οι τρεις μεγαλύτεροι μύθοι για τα εστιατόρια

Πώς οι καλοπροαίρετοι ιδιοκτήτες εστιατορίων στερούν τους εαυτούς τους από κέρδος, χρόνο και επιτυχία και πώς να αποφύγετε το σύνδρομο του “Manager’s BurnOut"; Ξέρουμε πως είστε πολυάσχολοι, αφού η εστίαση απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σας. Διαβάστε και σκεφτείτε πώς όλα αυτά εφαρμόζονται στην επιχείρησή σας – γιατί μπορεί να είναι οι σημαντικότερες συμβουλές που θα διαβάσετε φέτος.
Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης

Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης; [ Μέρος 3ο]

Σε αυτό το μέρος του αφιερώματος μας στις επιχειρήσεις εστίασης, θα δούμε πως ο κύκλος ζωής επηρεάζει δύο ακόμη στάδια τους: της παρακμής και της επανατοποθέτησης.
Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης

Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης; [Μέρος 2ο]

Σε αυτό το μέρος του αφιερώματος μας στις επιχειρήσεις εστίασης, θα δούμε πως ο κύκλος ζωής επηρεάζει δύο συγκεκριμένα στάδια τους: εκείνο της ανάπτυξης και εκείνο της ωριμότητας.
Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης

Πώς επηρεάζει ο κύκλος ζωής τις αποφάσεις μιας επιχείρησης εστίασης; [Μέρος 1ο]

Ένα από τα πιο διαδεδομένα μοντέλα για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τις στρατηγικές κινήσεις μιας επισιτιστικής επιχείρησης είναι ο Κύκλος Ζωής. Σύμφωνα με το μοντέλο, τα προϊόντα και οι επιχειρήσεις έχουν περιορισμένη ζωή, στη διάρκεια της οποίας μπορούν να επιφέρουν κέρδη και ακολουθούν την πορεία της βιολογικής ανάπτυξης. Για μερικά προϊόντα, ο κύκλος ζωής διαρκεί μερικούς μήνες, όπως π.χ. ότι σχετίζεται με μόδα και για άλλα ολόκληρες δεκαετίες.
βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων

Οι έξι βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων [Μέρος 2ο]

Aναλύουμε τους επόμενους τρεις παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων. Μετά το ανταγωνιστικό περιβάλλον, το μέγεθος και τον «συνωστισμό», που είδαμε στο πρώτο μέρος του άρθρου, ρίχνουμε μια ματιά στην ανεπαρκή διοίκηση, στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς παράγοντες.
βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων

Οι έξι βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων [Μέρος 1ο]

Οι πιο  βασικοί παράγοντες αποτυχίας των εστιατορίων. Ξεκινώντας με τους τρεις πρώτους: το ανταγωνιστικό περιβάλλον, το μέγεθος και τον «συνωστισμό».
Σελίδα 2 από 19