Ιάκωβος Απέργης

Ιάκωβος Απέργης

Ο σεφ στο Τζάνειο που καταργεί το νοσοκομειακό φαγητό και μαγειρεύει γκουρμέ πιάτα στους ασθενείς... Έτσι τον γνωρίσαμε μέσα από πολυάριθμα άρθρα και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Έχουμε συνηθίσει ότι τα νοσοκομεία είναι χώροι "άκαμπτοι" με διαδικασίες στερεοτυπικές που δεν δίνουν πρωτοβουλίες στους εργαζόμενους, αντίθετα τους στερούν την χαρά της δημιουργίας. Ο Ιάκωβος Απέργης σπάει αυτό το κατεστημένο για πρώτη φορά και φέρνει μία μικρή επανάσταση (που ελπίζουμε να γίνει μεγάλη) μέσα από την εργασία του. Αποφασίζει ότι ακόμα και οι ασθενείς έχουν δικαίωμα να απολαύσουν καλομαγειρεμένο φαγητό, νέες γεύσεις και όμορφες μυρωδιές. Ποια είναι η διατροφή που ο ίδιος ακολουθεί στην ζωή του? Τα Μαθήματα Μαγειρικής σε μία προσπάθεια να γνωρίσετε τον άνθρωπο πίσω από τον σεφ μίλησαν μαζί του για την διατροφή: 

Πώς διατρέφεσαι καθημερινά?

Σημασία έχει στη διατροφή έχει να πιστεύεις αυτό που κάνεις και να αισθάνεσαι όμορφα με την διατροφή που ακολουθείς. Μόνο έτσι μπορείς να ακολουθήσεις καθημερινά ένα πρόγραμμα. Προσωπικά αγαπώ πολύ τα φρούτα και τα λαχανικά. Θα πρότεινα ότι και αν σας αρέσει να τρώτε, να έχετε πάντα λαχανικά για συνοδεία γεύματος ή φρούτα για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Ακολουθώ όσο πιο πολύ μπορώ συγκεκριμένη διατροφή οπότε την Τετάρτη και την Παρασκευή καταναλώνω όσπρια, κρέας, ψάρι και κοτόπουλο, περίπου μία φορά την εβδομάδα. Δεν έχω στην διατροφή μου γλυκά και αναψυκτικά και πίνω πολύ νερό μέσα στην ημέρα. Βοηθάει αρκετά! 

Ακολουθείς κάποια δραστηριότητα?

Πηγαίνω μποξ 3 φορές την εβδομάδα. Η οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα της διατροφής που τα δύο σε συνδυασμό σε κρατάνε υγιή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα οφέλη στον οργανισμό σας, αν καταφέρετε να συνδυάσετε άσκηση και διατροφή. Η άσκηση σε εκτονώνει, σε αδειάζει, σε κρατάει σε φόρμα, ενεργοποιεί όλο σου το σώμα, το είναι και παράγει ενέργεια ζωτική. Βρείτε μία οποιαδήποτε δραστηριότητα άσκησης και ακολουθείστε ένα οποιοδήποτε χόμπι (για την καλή ψυχολογία) και θα γίνετε άλλος άνθρωπος! Θυμηθείτε ότι απαιτείται  ένας μήνας επιμονής για να βάλετε στην καθημερινότητά σας ένα χόμπι ή μία δραστηριότητα.