Ο Julien Álvarez αλλάζει το μενού στο «Café Pouchkine Paris» και γίνεται ο νέος pastry chef στο «Le Bristol Paris»

Ο Julien Álvarez αλλάζει το μενού στο «Café Pouchkine Paris» και γίνεται ο νέος pastry chef στο «Le Bristol Paris»

Ανακαλύψτε  την δική του εκδοχή για μία τούρτα εξαιρετικών προδιαγραφών και σύνθετης διαδικασίας. στο απολαυστικό σεμινάριο --> MOKA BY JULIEN ALVAREZ

Ο Julien Álvarez αλλάζει το μενού στο «Café Pouchkine Paris» και γίνεται ο νέος pastry chef στο «Le Bristol Paris»
Ο Julien Álvarez, παγκόσμιος πρωταθλητής ζαχαροπλαστικής του 2011, μετά από μία περίοδο επαγγελματικής μαθητείας δίπλα στους Carles Mampel, Philippe Conticini, Angelo Musa (so good #4, so good #14) και Jean Michel Perruchon (so good #8), έρχεται να εργαστεί στη γαλλική πρωτεύουσα για το Peninsula Hotel στο Café Pouchkine Paris, ως επικεφαλής Pastry Chef (Chief Executive Pastry Chef) και ως σύμβουλος για όλα τα εστιατόρια του ομίλου. Αποστολή του είναι να αναδείξει 6 ή 8 πρωτότυπα ρωσικά επιδόρπια και παράλληλα να συμπεριλάβει στα μενού ζαχαροπλαστική περισσότερο ταιριαστή στη γαλλική μαγειρική κουλτούρα. Η πρόσληψή του εντάσσεται στην προσπάθεια ανανέωσης που γίνεται στο «Café Pushkin Paris», «για την περαιτέρω εξέλιξη του brand στη γαλλική πρωτεύουσα, χωρίς όμως να χάσει τη ρωσική του οντότητα», όπως εξηγεί ο ίδιος. Αυτή η κίνηση αντανακλά τη γενικότερη αλλαγή στην εικόνα του εταιρικού brand, η οποία θα επηρεάσει και τα προϊόντα και τον σχεδιασμό της συσκευασίας τους. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Álvarez, η θέση του δεν περιορίζεται αυστηρά στον συγκεκριμένο τομέα του «Café Pushkin Paris», αλλά μπορεί να φορά και σε άλλα πεδία ή πρότζεκτ του ομίλου στο μέλλον.Το 2017, ο νεαρός σεφ έγινε ο νέος pastry chef στο «Le Bristol Paris», διαδεχόμενος τον Laurent Jeannin, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Εντάσσεται στο δυναμικό του «Le Bristol» με ενθουσιασμό και εκεί θα μοιράζεται την κουζίνα με τον σεφ Eric Frechon με τρία αστέρια Michelin. Το κοινό θα πρέπει όμως να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο για να απολαύσει τις πρώτες δημιουργίες του Álvarez για το εμβληματικό ξενοδοχείο.

cafe pouchkine jimmy choo

Υψηλή ραπτική και λογοτεχνία στο «Café Pouchkine Paris»
Το «Café Pouchkine Paris», που έχει προσλάβει τον Julien Álvarez ως pastry chef, παρουσίασε μία γλυκιά εκδοχή της τσάντας Cloud της πολυτελούς φίρμας αξεσουάρ Jimmy Choo. Πρόκειται για περιορισμένη σειρά προϊόντων με αρώματα τριαντάφυλλου και βανίλιας, μπισκότου αμυγδάλου με κομπόστα αχλαδιού και βάση crocant αμυγδάλου και θαλασσινό αάτι (fleur de sel). Αυτά όμως δεν είναι η μοναδική εκπληκτική δημιουργία που μπορεί να βρει κανείς σε ένα ζαχαροπλαστείο πλέον. Οι λάτρεις της λογοτεχνίας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα γλυκό σε μορφή βιβλίου που έχει δημιουργήσει ο Julien, προς τιμήν του Ρώσου συγγραφέα και ποιητή Αλεξάντρ Πούσκιν. Σε αυτό έχει συνδυάσει ζαχαρωμένα σμέουρα και κρέμα καραμέλας με αλατισμένο βούτυρο πάνω σε μπισκότο sablé.

Μετάφραση Άρθρου από περιοδική έκδοση So Good (συνδρομές περιοδικού εδώ): 

http://www.sogoodmagazine.com/pastry-blog/pastry-chef-articles/haute-couture-and-literature-in-cafe-pouchkine-paris/

http://www.sogoodmagazine.com/pastry-blog/pastry-chef-articles/julien-alvarez-updates-the-menu-at-cafe-pouchkine-paris/

http://www.sogoodmagazine.com/pastry-blog/pastry-chef-articles/julien-alvarez-new-pastry-chef-at-le-bristol-paris/