the worlds 50 best

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μαγειρικής για την διατήρηση των θαλάσσιων πόρων

Είσαι επαγγελματίας ή μαθητευόμενος chef; Πιστεύεις πως το μαγείρεμα μπορεί να είναι τόσο νόστιμο όσο και βιώσιμο; Σου αρέσει να μαγειρεύεις ψάρια και θαλασσινά αλλά παράλληλα επιθυμείς να μην στερέψουν ποτέ οι θάλασσες από τους γευστικούς της θησαυρούς; Τότε άδραξε την ευκαιρία και πάρε μέρος σε ένα πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής που απευθύνεται σε νέους σεφ και μελλοντικούς επαγγελματίες της εστίασης που δεσμεύονται με τη αειφορία των θαλασσών και τη διατήρηση των υδάτινων πόρων. 

Οι πόροι των θαλασσινών εξαντλούνται καθώς τα ψάρια και τα οστρακόδερμα συνεχίζουν να προσελκύουν όλο και περισσότερους καταναλωτές. Παρέχοντας μια πραγματική σύνδεση μεταξύ καταναλωτών κι όσων εργάζονται στην αλιεία και στις ιχθυοκαλλιέργειες, η επόμενη γενιά των σεφ καλείται να παίξει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στη διατήρηση αυτών των πόρων, προάγοντας βιώσιμα και λιγότερο γνωστά είδη.

Το κάλεσμα του Οlivier Roellinger, chef του Maison Bricourt και αντιπρόεδρου του ομώνυμου Relais & Châteaux
«Μέσα από τη μοναδική φιλοσοφία αυτού του διαγωνισμού, νέοι άνθρωποι δίνουν προστιθέμενη αξία στη δουλειά τους: Αναλαμβάνοντας δράση μέρα με την ημέρα στη διάσωση των θαλασσίων πόρων. Οι υποψήφιοι αποδεικνύουν πως το μαγείρεμα μπορεί να είναι βιώσιμο όσο και νόστιμο. Είναι ευχαρίστησή μου να βλέπω πως η νέα γενιά είναι τόσο δεκτική σε αυτά τα μηνύματα.


ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Πρώτον, με μια gourmet συνταγή με βάση κάποιο βιώσιμο είδος ψαριού, συνοδευόμενο με ένα βιώσιμο όστρακο, οστρακόδερμο ή φύκι, η οποία θα είναι δυνατόν να παρασκευαστεί μέσα σε 2 ώρες και 30 λεπτά. Φανταστείτε τις δικές σας συνταγές με κάποιο βιώσιμο ψάρι.
Δεύτερον, με μια «σπιτική» συνταγή χρησιμοποιώντας τα ίδια είδη ψαριού με την «gourmet» συνταγή σας, η οποία όμως θα μπορεί να παρασκευαστεί στο σπίτι μέσα σε 30 λεπτά.
Για φόρμες συμμετοχής και τους ακριβείς όρους του διαγωνισμού μπαίνετε και κάνετε αίτηση στο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2019. Οι εγγραφές κλείνουν τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

actu roellinger mai2018

ΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
Κατηγορία νέοι επαγγελματίες chef (ηλικίας κάτω των 35 ετών)
8 Απριλίου 2019 στο FERRANDI Paris catering school στη Γαλλία για υποψήφιους από τις παρακάτω χώρες: Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εστονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχνεστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μακεδονία, Μάλτα, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατηγορία Μαθητές και Μαθητευόμενοι σχολών (ηλικίας κάτω από 25 ετών)
13 Μαρτίου 2019, στο Budapest Business School της Ουγγαρίας, για υποψηφίους από τις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Γεωργία, Ουγγαρία, Λιχνεστάιν, Μολδαβία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία.
20 Μαρτίου 2019, στην Yvon Bourges Dinard catering school στη Γαλλία για τους υποψηφίους των παρακάτω χωρών: Ανδόρα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο.
28 Μαρτίου 2019, στην ECOTUR Valencia catering school στην Ισπανία, για υποψηφίους των παρακάτω χωρών: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Μακεδονία, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Ισπανία.
11 Απριλίου 2019, στο RyssbyGymnasiet catering school στην Ελβετία για υποψηφίους από τις ακόλουθες χώρες: Δανία, Εστονία, Φινλανδία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Σουηδία.
7 Ιουνίου 2019, Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στην UNESCO στο Παρίσι.

roellinger

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1Ο βραβείο: Ένα δείπνο με μια διανυκτέρευση για 2 στις εγκαταστάσεις ενός Relais & Chateaux και μία συνάντηση με τους επαγγελματίες του τομέα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.
2ο βραβείο: Ένα δείπνο για 2 στις εγκαταστάσεις ενός Relais & Chateaux.
3ο βραβείο: Ένα γεύμα για 2 σε κάποιο Relais & Chateaux.

Αδράξτε αυτή την ευκαιρία να συναντηθείτε με εκπροσώπους της βιομηχανίας αλιείας και επιφανών ευρωπαίων chef που σχετίζονται με την προώθηση της αλυσίδας βιώσιμων θαλασσινών πόρων.
Οlivier Roellinger, chef του Maison Bricourt και αντιπρόεδρος του Relais & Châteaux

«Μέσα από τη μοναδική φιλοσοφία αυτού του διαγωνισμού, νέοι άνθρωποι δίνουν προστιθέμενη αξία στη δουλειά τους: Αναλαμβάνοντας δράση μέρα με την ημέρα στη διάσωση των θαλασσίων πόρων. Οι υποψήφιοι επιδεικνύουν πως το μαγείρεμα μπορεί να είναι βιώσιμο όσο και νόστιμο. Είναι ευχαρίστησή μου να βλέπω πως η νέα γενιά είναι τόσο δεκτική σε αυτά τα μηνύματα.