ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και ΚΑΦΕΣ: Μία εξαιρετική επιλογή συνταγών/ιδεών

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και ΚΑΦΕΣ: Μία εξαιρετική επιλογή συνταγών/ιδεών

Σε κάθε αναφορά μας στον καφέ, το μυαλό πηγαίνει σχεδόν αποκλειστικά στο ρόφημα. Στη σκέψη και μόνο της παρουσίας του σε συνταγή φαγητού, το πιάτο ακούγεται ξαφνικά ιδιαίτερο και άκρως εξωτικό.
Στην πραγματικότητα, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του, η ποιότητα, η οξύτητα και η πικρή γεύση του τον καθιστούν ιδανικό συμπλήρωμα σε γλυκά, ασυνήθιστα, γήινα ή με γεύση ξηρών καρπών συστατικά, αφού ο συνδυασμός γεύσεων που προκύπτει είναι εκπληκτικά περίπλοκος. Σε τελική ανάλυση, τι θα ήταν το Τιραμισού χωρίς τον Εσπρέσο; Η μόκα είναι το εξαιρετικό, σχεδόν ενστικτώδες πάντρεμα καφέ και σοκολάτας. 

Έχετε παρατηρήσει πόσο έχουν αυξηθεί τα αλμυρά πιάτα με κρέας στα μενού που περιλαμβάνουν πλέον τον καφέ στα συστατικά τους; Όσοι το τολμούν, ποντάρουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καφέ και στην ένταση της γεύσης του. Η αναζήτησή μας στο διαδίκτυο μας οδήγησε σε συνταγές που αναδεικνύουν αυτή τη γευστική ευελιξία του καφέ να παντρεύεται με οτιδήποτε βρώσιμο σε ντελικάτους συνδυασμούς.Παρακάτω βρείτε ένα ολοκληρωμένο μενού αποκλειστικά βασισμένο στον καφέ:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 

Παντζαροσαλάτα με Arabica coffee salt
Η Γαλλίδα σεφ γαλουχήθηκε με τις αρχές της κλασικής κουζίνας της χώρας της. Οι ιδέες της όμως κάθε άλλο παρά παραδοσιακές είναι. Η Anne-Sophie Pic είναι ό,τι πιο κοντινό διαθέτουν οι Γάλλοι σε γαλαζοαίματους, για την ακρίβεια σε γαλαζοαίματους της υψηλής μαγειρικής. Κόρη και εγγονή μεγάλων σεφ και έχει κληροδοτήσει μεγάλο γαστρονομικό πλούτο στην χώρα της.
https://www.ft.com/content/cd541c5a-b74f-11e6-ba85-95d1533d9a62

Ψητή Σπαλομπριζόλα με Τρία Συστατικά
Οι σπαλομπριζόλες και ο καφές μοιάζουν εκ πρώτης όψεως αταίριαστο δίδυμο, αλλή η συνταγή του Ryan Farr αποδεικνύει ότι και τα δύο διαθέτουν μία απλή και γήινη ποιότητα, η οποία τα καθιστά ταιριαστό ζευγάρι. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα επιπλέον τρίμματα καφέ από το κρέας πριν σερβίρετε.
https://www.foodandwine.com/recipes/three-ingredient-prime-rib-roast

Τιραμισού
Το Τιραμισού, το διάσημο ιταλικό επιδόρπιο, σερβίρεται συνήθως κρύο. Όχι όμως στην gourmet εκδοχή του από τον σεφ Matteo Torretta. Εκείνος προτιμά να σερβίρει το τιραμισού ζεστό και με εορταστική διάθεση μέσα σε ποτήρια του μαρτίνι και είναι ακριβώς αυτό που αναζητά κανείς για να κάνει πιο απολαυστικό το τελευταίο ποτό της ημέρας.
https://www.finedininglovers.com/recipes/dessert/tiramisu-recipe

EXTRA ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟ