Τσαμπάτη Ελληνική Τομάτα

Τσαμπάτη Ελληνική Τομάτα

Μέχρι τώρα η ελληνική τομάτα ήταν... σε δεύτερη μοίρα μιας και οι εξαγωγές της δεν ενίσχυαν την εικόνα ενός επώνυμου προϊόντος. Ωστόσο, όμως στην αγορά έχουν κάνει την εμφάνισή τους ελληνικές επώνυμες ντοματούλες και μάλιστα με τις καλύτερες πρακτικές καλλιέργειας.

Μέσα σε λίγο μόνο καιρό εμείς οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο οικείοι με έννοιες όμως η υδροπονία, οι βομβίνοι και φυσικά τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας μιας τσαμπάτης ελληνικής ζουμερής ντομάτας...Η πρώτη επώνυμη ελληνική ντομάτα θα θρέφει τις νέες γενιές των καταναλωτών, παράγοντας καθαρή ενέργεια σε ένα υπερσύγχρονο θερμοκήπιο, δύο χιλιόμετρα έξω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.  

Η γεωργική παραγωγή «παντρεύτηκε» με την παραγωγή ενέργειας, δημιουργώντας μια πρότυπη συνύπαρξη στον δρόμο του αγροτικού μέλλοντος. Αυτό βέβαια είναι μια ρουτίνα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στην Ελλάδα η συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας-θερμότητας σε θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας βρίσκει τις πρώτες εφαρμογές με την εισαγωγή του φυσικού αερίου.

Το εν λόγω θερμοκήπιο είναι ένα από τα δύο μεγάλα θερμοκήπια που λειτουργούν στη χώρα με όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν η αγροτική και βιομηχανική τεχνογνωσία του 20ού αιώνα. Και πάνω από όλα είναι νόστιμη, ζουμερή και είναι δική μας!