ΤΟΥΡΣΙ Ξινό, αλλά μ’ αρέσει…

ΤΟΥΡΣΙ Ξινό, αλλά μ’ αρέσει…

Μπορεί να το τρώμε λίγες ημέρες τον χρόνο, όμως έχει χάρη και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει και φαντασία. Αποτελεί ιδανικό μεζέ στο τραπέζι μας χειμώνα-καλοκαίρι και παρ’ ότι μας ξινίζει, τελικά το λατρεύουμε. Επιλέξαμε λοιπόν Μερικά από τα καλύτερα προϊόντα σε μαγαζιά. 

Αν σας αρέσουν τα πικάντικα θα εντυπωσιαστείτε με τις μικρές, καυτές πιπερίτσες με τόνο και διάφορα αρωματικά που ξεσηκώνουν την όρεξή! Αρκεί να σας πούμε πως είναι αρκετά χορταστικές και ταιριάζουν ιδανικά με τσίπουρο.

Αν έχετε πολωνικό ή ρωσικό σουπαρμάρκετ κοντά σας, αναζητείστε τις Πράσινες τομάτούλες.
Μπορεί ως προϊόν να αναγράφεται στα ρωσικά ή πολωνικά, όμως έχει σταθερή αξία στο ελληνικό τραπέζι. Πράσινη τοματούλα με περίσσια χάρη δεσπόζει στα γεύματά μας χαρίζοντας την μυρωδιά και τη γεύση της πρώιμης της εποχής.

Οι πιο παραδοσιακοί θα λατρέψετε τα άγρια Αλιβάρβαρα. Άγρια χόρτα που φύονται στα βράχια της Τήνου και μαζεύονται μετά από βροχή. Ψημένα σε ξύδι αποτελούν έναν ιδανικό και πεντανόστιμο μεζέ για το κρασάκι σας.

Πιο μερακλίδικο είναι το Μελιτζανάκι. Παλιά πολίτικη συνταγή παρασκευασμένη με μεράκι. Το μελιτζανάκι είναι γεμιστό με λάχανο, καρότο, σέλινο, σκόρδο και δεμένο με σελινόφυλλο. Μόνο ένα κομμάτι και γεμίζει το στόμα μας.

Οι Κρητικοί σίγουρα έχετε στο ψυγείο σας Ασκορδουλάκι. Οι γνωστοί βολβοί Κρήτης με την υπέροχη ξιδάτη γεύση τους που μας αρέσει να τους καταναλώνουμε όλο τον χρόνο, αποτελούν μια υπέροχη νοστιμιά. Απολαύστε τα σκέτα ή σε σαλάτα , όπως και να έχει είναι πάντα στις πρώτες προτιμήσεις μας.