Κρέας Βουβάλου γεμάτο θρεπτική αξία

Κρέας Βουβάλου γεμάτο θρεπτική αξία

Η λίμνη Κερκίνη είναι ένας τόπος στον οποίο συναντώνται περίπου 300 είδη πουλιών. Μαυροπελαργοί, νανόμπουφοι, ροδοπελεκάνοι, ερωδιοί, φλαμίγκο, κορμοράνοι, είναι κάποια από τα είδη πουλιών που μπορεί ο επισκέπτης να δει και να θαυμάσει.

Στην μαγευτική λίμνη το πράσινο και μπλε χρώμα συνυπάρχουν αρμονικά προσφέροντας πανέμορφες εικόνες γαλήνης και φυσικής ομορφιάς. Γύρω από τη λίμνη Κερκίνη ζουν σήμερα τα περισσότερα βουβάλια της χώρας.

Το βουβάλι είναι ζώο έλξης και γαλακτοπαραγωγής πολύ καλά προσαρμοσμένο στους υγροτόπους. Ο νεροβούβαλος ήταν παλιότερα κοινός σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Τη δεκαετία μάλιστα του '50 υπήρχαν σε όλη τη χώρα περί τα 75.000 ζώα αλλά το 1992 είχαν μειωθεί σε 600.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 οι εναπομείναντες πληθυσμοί εντάχθηκαν σ' ένα πρόγραμμα διατήρησης ως σπάνια φυλή αγροτικών ζώων που κινδυνεύει με εξαφάνιση κι από τότε ο πληθυσμός τους άρχισε να ανακάμπτει. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 2000 νεροβούβαλοι σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 1.600 πέριξ της Κερκίνης.

Τα βουβάλια ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά και τη θρεπτική αξία του κρέατος, που αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου, φωσφόρου και βιταμίνης Α. Αποτελούν μία 100% φυσική τροφή αφού τρέφονται με αυτοφυή φυτά της περιοχής στοιχείο που συμβάλει στην ποιότητα του κρέατος, μεγαλώνουν και αναπαράγονται σε φυσικές συνθήκες