Προϊόντα από μανιτάρια

Προϊόντα από μανιτάρια

Στα Γρεβενά αποκαλούν τα μανιτάρια νάνους του δάσους και παιδιά της βροχής. Αν και διαθέτουν μια ιδιαίτερη μεστή γεύση και είναι παράσιτο της γης, τα μανιτάρια αποτελούν μια γευστική πρόκληση στην κουζίνα. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο επιλεγμένα είδη για τους φίλους μανιταρολάτρεις.

Ένα βιβλίο γεμάτο μανιτάρια είναι το Μανιτάρια-από το δάσος… στην κουζίνα της Δήμητρα Βέργου Ευαγγελοπούλου. Ένα βιβλίο γραμμένο από μία βέρα Γρεβενιώτισσα, συλλέκτη άγριων μανιταριών και καταπληκτική μαγείρισσα. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετεγια τις μαγειρικές δυνατότητες των μανιταριών στην κουζίνα, ποια είδη συναντάμε στα βουνά μας και ποιες οι ιδιαιτερότητές τους.

Για τα ζυμαρικά σας, προτείνουμε να αναζητήσετε την Σάλτσα φρέσκιας τομάτας με μανιτάρια. Ο χυμός της ώριμης καλοκαιρινής τομάτας, τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι και ο βασιλικόςείναι η συνταγή που θα συνοδέψει ιδανικά τα ζυμαρικά σας σε έναν αρμονικό συνδυασμό.

Και για τα ζυμαρικά επιλέγουμε Πέτουρα με άγριο μανιτάρι. Τα πέτουρα είναι οι παραδοσιακές χυλοπίτες των Γρεβενών και είναι απολύτως γευστικότατα, ειδικά συνοδεία τριμμένης μυζήθρας.

Αν πάλι επιθυμείτε απλά μονοποικιλιακά αποξηραμένα μανιτάρια, μας άρεσαν πολύ οι Κανθαρέλες που θα βρείτε σε κουτί. Η συλλογή γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα, στα όμορφα Ζαγοροχώρια και στα δάση της Ηπείρου. Αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο, χωρίς συντηρητικά για να διατηρούν αναλλοίωτα το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά τους και συσκευάζονται ειδικά για να ταξιδέψουν ως την Αθήνα.

Για τους δεινούς μάγειρες, επιλέξτε ποικιλία από φρέσκα μανιτάρια κατευθείαν από τον παραγωγό. Ειδικοί γεωπόνοι καλλιεργητές τα φροντίζουν σαν μικρά παιδιά. Διεξάγεται συνεχής έρευνα για τη βελτίωση των διατροφικών στοιχείων των μανιταριών μας. Δε θέλουν πλύσιμο όπως τα άλλα λαχανικά. Μαγειρεύονται γρήγορα. Περιέχουν πρωτεΐνες, χαμηλά λιπαρά, ιχνοστοιχεία, διαιτητικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Αν είστε από αυτούς που έχουν το δικό τους παρτέρι καλλιεργήστε τα. Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικά υποστρώματα για να τα καλλιεργήσετε με ευκολία. Από τις καλύτερες ποικιλίες για το ξεκίνημα σας είναι τα πλερώτους! 

Μαζί μας σε κάθε αναζήτηση η εταιρεία ΔΙΡΦΥΣ απ΄όπου βρίσκουμε φρέσκα και αποξηραμένα, μονοποικιλιακά ή ποικιλία από μανιτάρια των Ελληνικών βουνών!