Αγρόκτημα μέσα στην πόλη

Αγρόκτημα μέσα στην πόλη

Μια νέα πρακτική καλλιέργειας στην Αμερική συνδυάζει την κάθετη παραγωγή (αναπτυσσόμενη) με νέες τεχνολογίες οι οποίες μειώνουν δραστικά την υπερβολική ποσότητα νερού, καυσίμων, λιπασμάτων,  συσκευασίας, αλλά και χρήσης της γης που χρησιμοποιούν οι παραδοσιακές εκμεταλλεύσεις για την παραγωγή τροφίμων.

Τα αγροκτήματα στο σπίτι ή στην πόλη αποτελεί μία νέα ιδέα η οποία θα εξαλείψει ουσιαστικά το κόστος της μεταφοράς από εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μίλια, απλά και μόνο εγκαθιστώντας μέσα στις πόλεις φάρμες όπου η καλλιέργεια απαιτεί… ύψος. Οι πωλήσεις μπορεί να γίνονται απευθείας στους καταναλωτές,  στις τοπικές αγορές, στα εστιατόρια και στα παντοπωλεία.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι στην πράξη μπορούν να ασχοληθούν με την γεωργία χωρίς να μετακομίσουν από το κλεινόν άστυ  και μάλιστα να στραφούν στα βιολογικά προϊόντα. Η επαφή με τον καταναλωτή είναι άμεση, προσφέροντας την άνεση της ποιότητας χωρίς χημικά, αλλά και την δυνατότητα ασκήσεως ενός επαγγέλματος που μέχρι τώρα θεωρείτο μη κερδοφόρο.

Η Αστική Γεωργία θεωρείται μια οικονομικά βιώσιμη πρακτική του μέλλοντος!