Η δίαιτα του… χταποδιού

Η δίαιτα του… χταποδιού

Το χταπόδι αποτελεί μια νοστιμιά της θάλασσας αρκετά χαμηλή σε λιπαρά, όπως άλλωστε τα περισσότερα θαλασσινά. Ωστόσο όμως ο τρόπος που θα το μαγειρέψετε ή θα το συνοδεύσετε με άλλα υλικά μπορεί να σας δώσει περισσότερες θερμίδες από αυτές που υπολογίζατε.

O πιο ακίνδυνος θερμιδικά τρόπος, αλλά και υγιής για να το απολαύσετε είναι ψητό στα κάρβουνα. Ειδικά μάλιστα αν το συνοδέψετε με σαλάτα. Tο ξιδάτο χταπόδι είναι επίσης μια σχετικά ασφαλής επιλογή, καθώς το λάδι στο πιάτο αυτό προστίθεται μετά το μαγείρεμα.

Και πάλι μπορείτε να επιλέξετε να το συνοδέψετε με χόρτα, ψητά λαχανικά ή και όσπρια όπως φάβα και σαλάτα από φακές. Aντίθετα, το κοφτό μακαρονάκι καθώς και το πιλάφι είναι πιάτα που, αν και πολύ νόστιμα, παρέχουν αρκετές θερμίδες, κυρίως λόγω των λιπών που χρησιμοποιούνται κατά το μαγείρεμα.

Έτσι για το Xταπόδι ψητό υπολογίστε πως μία μερίδα έχει93 Kcal, το ξιδάτο 250 Kcal, το κρασάτο 287 Kcal και γιαχνί με πιλάφι 500 Kcal. Όπως και να χει βέβαια οι θερμίδες είναι πολύ χαμηλότερες από οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό με κρέας. Λέμε ναι λοιπόν στην δίαιτα του χταποδιού!