Marco Pierre White: Γνωρίστε το "κακό" παιδί της μαγειρικής

Marco Pierre White: Γνωρίστε το "κακό" παιδί της μαγειρικής

To «τρομερό, αναρχικό παιδί» της βρετανικής γαστρονομίας έχει εδραιωθεί στον κόσμο της μαγειρικής, τόσο χάρη στο επιβλητικό του ταμπεραμέντο, όσο και στο μοναδικό του ταλέντο. Είναι ένας από τους πιο διάσημους σεφ του κόσμου και έχει υπάρξει ο νεότερος σεφ που πήρε ποτέ 3 αστέρια Michelin, αλλά ήταν και ο μόνος που τα έδωσε πίσω αφού παραδέχτηκε ότι δεν μαγειρεύει πλέον το φαγητό για το οποίο επαινείται. Αποτελεί food icon της μεγάλης εποχής των μαγείρων και η αυτοκρατορία των εστιατορίων του περιλαμβάνει τα : L’escargot, The Mirabelle, Luciano και The Franklin’s Chain. 

Είναι όμως και διάσημος για τον sui generis χαρακτήρα του για τον οποίο λαμβάνει συχνά αρνητικά σχόλια και ο οποίος (χαρακτήρας του) τον οδήγησε να αποσυρθεί από την μαγειρική στα 38. Είναι ο Marco Pierre White - ο άνθρωπος που έκανε τον Gordon Ramsay να κλάψει στην κουζίνα του. Αντί να προσπαθεί να αρνηθεί τις κατηγορίες ή να τις εξηγήσει, ο Marco Pierre White ισχυρίζεται ότι οι τυραννικοί του τρόποι είναι ευεργετικοί για τους μαθητές του. Λέει ότι ο πόνος στη ζωή σας κάνει πιο δυνατούς. Βρισιές, χτυπήματα, απαξίωση και πολλά άλλα παραδείγματα έχουν αρκετοί μάγειρες που μαθήτευσαν στην κουζίνα του. Μάλιστα o Gordon Ramsay λένε ότι είναι "νεραιδούλα" μπροστά στους τρόπους του White. Συμπεριφορές της κουζίνας που κάποτε ήταν ανεκτές, ωστόσο γαλούχησαν πολλούς από τους σημερινούς Chef. Η νέα γενιά Chefs δεν έχει τον hard rock χαρακτήρα που ο ίδιος δημιούργησε και πλέον (ευτυχώς) έσβησε αυτή η εικόνα για τους μαγείρους. 

Το Alter-Ego του: Kurt Cobain
Τα greatest hits: Three Michelin stars, The Devil In The Kitchen memoir
Προσωπική απόλαυση: γυναίκες, ποτό, να φοβερίζει τους μαθητές του
Απόφθεγμα: “To know how to eat well, one must first know how to wait.”
Αν λατρεύετε τα μαγειρικά βιβλία, θα λατρέψετε το Hell's Kitchen... Πρωτότυπο layout, haute συνταγές και όλα τα βασικά για να εκτελέσετε τις συνταγές του. Ο θρυλικός Marco Pierre White αναπολεί τις μέρες της καλής restauration και επιστρέφει με μια «χορταστική» συλλογή απολαυστικών συνταγών που υπόσχονται να κάνουν την επαγγελματική μαγειρική, σκέτη απόλαυση. Στο βιβλίο θα ανακαλύψετε από πεντανόστιμες σούπες, όπως η Soup of Red Muller with Saffron, καθώς και η Soup of Salt Cod, Cream and Leeks και εξαιρετικά ορεκτικά, όπως τα Ravioli of Langoustines with Truffles , Foie Gras Sauce και το περίφημο Club Sandwich of Crab and Tomato. Πιάτα με ψάρι ανάμεσα σε Escalope of Salmon with Tarragon και Grilled Dover Sole Nicoise, παρασκευές με κρέας όπως το Breast of Pigeon with Foie Gras wrapped in Cabbage και Grilled Rump Steak with Red Wine, Shallots and Marrow. Στις συνταγές μπορείτε επίσης να βρείτε και μία λίστα με «αμαρτωλά» επιδόρπια που περιλαμβάνουν και το Vanilla Cream with Champagne poached strawberries και το πλέον γνωστό Souffle Rothschild with a Puree of Apricots ‘Albert Roux’. H μαγειρική από τη βάση της σε ζωμούς , κλασικές συνταγές για σάλτσες (κρύες, ζεστές, πικάντικες, γλυκές), γαρνιρίσματα, γλυκές κρέμες και πουρέδες με σαφείς, λεπτομερείς οδηγίες που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε θαυμάσια πιάτα με ευκολία και αυτοπεποίθηση.

“If I came to your house for dinner an hour late, then criticized all your furniture and your wife’s haircut and said all your opinions were stupid, how would you feel? People still come here and expect a three-course meal in an hour. What do they think I do-pull rabbits out of a fucking hat? I’m not a magician”.