Flexitarian

Flexitarian

Επιθ.: Άτομο που περιστασιακά καταναλώνει κρέας σε κάθε του μορφή.

Όρος που εισήχθη το 2003 η American Dialect Society για να εξηγήσει τις σύγχρονες ανησυχίες των ανθρώπων για την επιρροή της κατανάλωσης κρεατικών στην υγεία, δίαιτα, αλλά και τις επιπτώσεις στο οικονομικό και περιβαλλοντικό σύστημα.

Ο άνθρωπος αυτός κατανοεί την σημαντικότητα των πρωτεϊνών στη διατροφή του στο σημείο που απαιτείται, 1 φορά την εβδομάδα, οπότε γίνεται πιο ευέλικτος στη διατροφή του (flexible). Ωστόσο όμως επιτρέπονται μόνο τα βιολογικά, ελευθέρας βοσκής κρέατα και όχι το χοιρινό. Επιτρέπεται επίσης η αντίστοιχη κατανάλωση αυγών. Τα ψάρια που επιτρέπεται να καταναλωθούν δεν προέρχονται από ιχθυοκαλλιέργειες. Γενικά, η διατροφή τονίζει πως τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνονται θα πρέπει να είναι ανώτερης ποιότητας για να παρέχει τα αντίστοιχα θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Υπάρχει η υπόθεση πως μελλοντικά οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκαστούν να γίνουν flexitarians, συνεπώς η εστίαση θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και η βιομηχανία τροφίμων να στραφεί σε νέες πηγές εκμετάλλευσης.