Η διατροφή στο μέλλον

Η διατροφή στο μέλλον

Mία σειρά από συσκευές εμπνευσμένες για την μαγειρική και την γαστρονομία μας δίνει μία μικρή γεύση για τις δυνατότητες στην παραγωγή, διαχείριση και συντήρηση των τροφίμων.

3 μοναδικές συσκευές μας δίνουν όλη την πληροφόρηση που χρειαζόμαστε προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, θωρακίζοντας έτσι την υγεία μας! Οι συσκευές βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της σύλληψης και δημιουργήθηκαν μετά από εκτεταμένες έρευνες. Αυτές οι έρευνες έλαβαν υπόψη τις ευρύτερες κοινωνικές τάσεις, όπως στην έμφαση του οφέλους που παίρνει ο άνθρωπος από τα τρόφιμα κι έτσι οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν από το θεραπευτικό όφελος στο προληπτικό, στην στροφή προς τα βιολογικά τρόφιμα, στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των τροφίμων, την απειλή των σοβαρών ελλείψεων τροφής και την συνεχή αύξηση των τιμών των τροφίμων.

DIAGNOSTIC KITCHEN
To Diagnostic Kitchen επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν διεξοδικά και με ακρίβεια τι ακριβώς καταναλώνουν από το να εξαρτώνται σε γενικές πληροφορίες για την ημερήσια λήψη βιταμινών και στοιχείων. Λειτουργεί σκανάρωντας το φαγητό και αναλύοντας τα συστατικά του βασισμένο στα δεδομένα που του έχουμε περάσει για τις διατροφικές μας ανάγκες.

 25824small

 NUTRITION MONITOR

Το Nutrition monitor αποτελείται από ένα scanner και έναν αισθητήρα που καταπίνεται από τον χρήση για να εξακριβώσει τί πρέπει να καταναλώνει καθημερινά για να ισορροπείται η πεπτική και διατροφική υγεία του χρήστη. Θα είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθεί το monitor για να αναλύσουμε ένα φαγητό πριν αποφασίσουμε την αγορά του. 
Όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν το μέγιστο προνόμιο για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν ένα υγιεινό τρόπο διατροφής.

Nutrition Mix

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Το Food Creation, είναι μια έμπνευση των “μοριακών γαστρονόμων”. Με την αποδόμηση και αναδόμηση των φαγητών μπορούν για να παράδειγμα να σερβίρουν ένα καρότο σε αφρό ή μια παρμεζάνα σε σπαγγέτι. "Αυτό που θέλαμε να εξετάσουμε είναι πώς μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα τις οικιακές συσκευές” εξηγεί ο van Heerden, δημιουργός της συσκευής. “Αυτό μας οδήγησε στο concept του Food printer, το οποίο ουσιαστικά δέχεται διάφορα συστατικά, τα οποία συνδυάζει και μετά “αποτυπώνει” στα επιθυμητά σχέδια και υφές, μια διαδικασία που μοιάζει με στερεολιθογραφικό printer, ο οποίος “εκτυπώνει” 3-D αναπαραστάσεις των προϊόντων. Η διατροφική αξία και η ακρίβεια στο τι αποτέλεσμα έδωσε ο Food Printer μπορεί να συνδυαστεί με τα συμπεράσματα που έδωσε το Nutrition Monitor.

Mix 3D Printing

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
To Home Farming, όπως και το όνομα υπονοεί, δίνει την δυνατότητα παροχής φρέσκων ειδών σε μικρούς χώρους (π.χ. εστιατόρια, σπίτια). “Οι άνθρωποι γίνονται όλο και συνειδητοποιημένοι σχετικά με το πόσο πρέπει ένα τρόφιμο να μεταποιείται, επεξεργάζεται, επιδέχεται γενετικές ή άλλες τροποποιήσεις, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας” προσθέτει ο van Heerden.

“Μία λύση είναι να μπορεί κανείς να διατηρεί και να καλλιεργεί φρέσκα είδη στο σπίτι του σε έναν biosphere χώρο, ο οποίος δεν απαιτεί τμ και φυσικά δεν διαταράσσει την αισθητική του περιβάλλοντα χώρου”. Είδη που θα μπορούσαν να διατηρούνται ζωντανά, φρέσκα και αναλλοίωτα μέχρι την χρήση και κατανάλωσή τους περιλαμβάνουν ψάρια, οστρακοειδή, φυτά και άλλα είδη του μινι οικοσυστήματος, όλα σε ανεξάρτητους χώρους δημιουργώντας αυτάρκεις οικογένειες.

food2 hrsmall