Δημήτρης Παπαντωνίου

Δημήτρης Παπαντωνίου

Ποιο επιδόρπιο γλυκό σε συγκινεί ιδιαίτερα ;

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, καθώς ο δημιουργός δεν ξεχωρίζει, αλλά αν θα έπρεπε να οπωσδήποτε να επιλέξω... θα επέλεγα το κλασσικό προφιτερόλ, γιατί είναι ένα διαχρονικό γλυκό με συνδυασμό αρκετών τεχνικών ζαχαροπλαστικής και καταφέρνει να επιτύχει τον στόχο του!

Για ποια προσωπικότητα θα ήθελες να δημιουργήσεις ένα γλυκό και τι θα ήταν αυτό;
Για το Νικόλαο Τσελεμεντέ, τον «εκπολιτιστη του ελληνικού ουρανίσκου».Το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο με τη μαγειρική τέχνη στη χώρα μας. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να γευτεί τις ζαχαροπλαστικές μου ικανότητες ένας μάγειρας θρύλος σαν κι αυτόν!

Ποια μυρωδιά σε αναστατώνει θετικά;
Ο συνδυασμός passion fruit με σοκολάτα γιατί συνδυάζει το όξινο του φρούτου με τη γλυκιτητα της σοκολάτας προσφέροντας τη τέλεια ισορροπία αισθήσεων.

Ποιο θεωρείς το ποιο σημαντικό αντικείμενο εκπαίδευσης της ζαχαροπλαστικής τέχνης;
Αν με ρωτούσατε κάποια χρόνια πριν, θα απαντούσα ότι κύριο αντικείμενο της ζαχαροπλαστικής τέχνης ειναι τα συνταγολόγια. Πλέον όμως υπάρχουν πολλές πηγές άντλησης συνταγών, επομένως η βαρύτητα μετακινείται στο κομμάτι της τεχνικής, όσο αναφορά στη παραγωγη ενός γλυκού καθώς το επάγγελμα της ζαχαροπλαστικής συνδυάζει τεχνικές και από αλλά επαγγέλματα .

Τι σε συγκινεί ιδιαίτερα στην εκπαίδευση;
Το να μπορείς να μεταδώσεις τη γνώση, είναι απο μόνο του κάτι το συναρπαστικό. Ειδικά, όταν γνωρίζεις ότι κατάφερες να αλλάξεις πτυχές στην ζωή των μαθητών σου. Είναι συναρπαστικό είναι βλέπεις ότι δημιουργείς τους αυριανούς επαγγελματίες, όχι μόνο με γνώσεις, αλλά με αρχές και ήθος.