Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Pastry Chef / INSTRUCTOR στα Mαθήματα Zαχαροπλαστικής και εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ο Μιχάλης Σαράβας!

Αποφοίτησε από την Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην ειδικότητα της Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιητικής Τέχνης. Μετεκπαιδεύτηκε στην Γαλλία (Παρίσι) και αποφοίτησε από την Ecole Superieure de Cuisine Francaise FERRANDI, με εξειδίκευση στους τομείς της ειδικότητας.Είναι συγγραφέας 3 εκπαιδευτικών βιβλίων Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.Έχει εργαστεί ως Pastry Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και σε επιχειρήσεις με εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είχε για 12 χρόνια ιδιόκτητη επιχείρηση (Ζαχαροπλαστείο με εργαστήριο). Παράλληλα από το 1996 έως και σήμερα είναι εκπαιδευτής ενηλίκων σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές στον τομέα της ειδικότητας. Είναι συγγραφέας - δημιουργός πρωτότυπων συνταγών στο Internet για μεγάλη ελληνική σοκολατοβιομηχανία.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το Consulting επιχειρήσεων και συγκεκριμένα με την δημιουργία και διαμόρφωση πρότυπων συνταγών Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας καθώς και με την εκπαίδευση προσωπικού, την κοστολόγηση των συνταγών και την ανάπτυξη τεχνικών διαδικασιών δικτύου Λιανικής – χονδρικής πώλησης.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ