Τα Νέα μας
(+30) 210 9882378

Νέα Σειρά σεμιναρίων Επιστήμης & Γαστρονομίας

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Μία νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ της σχολής ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Culinary Center & Cookery Club και της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης στη Χημεία Τροφίμων CHEFISTRY,  εγκαινιάζει την αμοιβαία σχέση της επιστήμης των τροφίμων και της υψηλής γαστρονομίας.

Σήμερα, ο χώρος της γαστρονομίας στην Ελλάδα, παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη καθώς δεν περιορίζεται πλέον στην παραδοσιακή κουζίνα, αλλά απαιτεί εξωστρέφεια και επιζητεί ένθερμα μια εστία καινοτομίας.
Η συνεργασία έχει στόχο στην δημιουργία πρωτότυπων σεμιναρίων για τους επαγγελματίες της εστίασης όπου η χρήση της τεχνολογίας στην υπηρεσία της μαγειρικής γίνεται αρωγός τόσο στην δημιουργία νέων γεύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, φιλικότερων περιβαλλοντικών πρακτικών, στην εφαρμογή ενός συνδυασμού γνώσεων και καινοτομίας με στόχο τη διείσδυση στον κλάδο της εστίασης.

Η Λίλα Καραποστόλη, Culinary Manager στα Μαθήματα Μαγειρικής δήλωσε σχετικά: «Μαθαίνουμε και εκπαιδευόμαστε σε νέες τάσεις και πρακτικές την στιγμή που εξελίσσονται. Το φαγητό είναι εξαιρετικό όταν είναι απλό. Αλλά ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Και το φαγητό του μέλλοντος μπορεί να μοιάζει λιγότερο με ένα γαστρονομικό ταξίδι του Anthony Bourdain, και περισσότερο με τα εκθέματα σε ένα φεστιβάλ θετικών επιστημών. Από το 3D printing στην σφαιροποίηση έως τις χημικές εναλλακτικές ζωικών προϊόντων, η ουσία των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν είναι να δώσουν γνώση που θα δημιουργήσουν έμπνευση και εξέλιξη στους σημερινούς μάγειρες και επιχειρηματίες. Είναι σίγουρο πως η νέα αυτή σειρά σεμιναρίων θα προσφέρει τόσο οικονομικές προτάσεις και λύσεις όσο και έξυπνες ιδέες που θα εξελίξουν την εστίαση».

Αντίστοιχα, από την πλευρά της Chefistry, o Πάρης Χριστοδούλου συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις των ενδιαφερόμενων προς την αναζήτηση νέων κατευθύνσεων σε γαστρονομικά θέματα με αξιοποίηση της τεχνολογίας τροφίμων».
Δύο Χημικοί ερευνητές με εξειδίκευση στην Χημεία τροφίμων, δύο καταξιωμένοι Σεφ που εστιάζουν στη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων, την ανάπτυξη νέων συνταγών, αλλά και ένας Ιατρός που στοχεύει στην ανάδειξη των προεκτάσεων της διατροφής στην υγεία. Στρατηγικοί συνεργάτες, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ Αθηνών, και το Γενικό Χημείο του Κράτους στη Κύπρο.

Αναμείνατε λοιπόν για μία πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ Κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις, ειδικά για επαγγελματίες.

Ανακαλύψτε κάθε μήνα τα νέα σεμινάρια στη σειρά Εξειδικευμένα Μαθήματα

Εκπαιδεύουμε τους μελλοντικούς μάγειρες!

CULINARY ARTS PROGRAM-Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άριστα αποτελέσματα
Πρακτικά Εργαστήρια
Μικρή αναλογία μαθητών καθηγητή 12:1
Καταξιωμένοι Εκπαιδευτές
Συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση ενηλίκων
Συνεργασίες με σχολές και πανεπιστήμια στο εξωτερικό
Ανάπτυξη ισχυρών ικανοτήτων και δεξιοτήτων στην μαγειρικη τεχνη
Υπερσύγχρονο Περιβαλλον
Πρακτική Εξάσκηση
Προγράμματα ενδυναμωσης ομάδων
Συναρπαστικα και Διαδραστικά μαθήματα

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού για να ενημερωθείτε σχετικά και να λάβετε όλο το πληροφοριακό υλικό.

book an appointment

Επικοινωνήστε μαζί με την Εκπαιδευτική Σύμβουλο στο 2109882378 

WACS very small

Μεγάλη Αναγνώριση από την World Association of Chefs Societies!

 Τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club μετά από αυστηρή αξιολόγηση και πληρώντας τα υψηλά διεθνή εκπαιδευτικά κριτήρια που έθεσε η Παγκόσμια Οργάνωση των Chefs (World Association Of Chefs Societies) λάβανε την Διεθνή Πιστοποίηση της WACS. Περισσότερα εδώ.

 

Stay in touch