Νέα Σειρά σεμιναρίων Επιστήμης & Γαστρονομίας

Νέα Σειρά σεμιναρίων Επιστήμης & Γαστρονομίας

Μία νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ της σχολής ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Culinary Center & Cookery Club και της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης στη Χημεία Τροφίμων CHEFISTRY,  εγκαινιάζει την αμοιβαία σχέση της επιστήμης των τροφίμων και της υψηλής γαστρονομίας.

Σήμερα, ο χώρος της γαστρονομίας στην Ελλάδα, παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη καθώς δεν περιορίζεται πλέον στην παραδοσιακή κουζίνα, αλλά απαιτεί εξωστρέφεια και επιζητεί ένθερμα μια εστία καινοτομίας.
Η συνεργασία έχει στόχο στην δημιουργία πρωτότυπων σεμιναρίων για τους επαγγελματίες της εστίασης όπου η χρήση της τεχνολογίας στην υπηρεσία της μαγειρικής γίνεται αρωγός τόσο στην δημιουργία νέων γεύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, φιλικότερων περιβαλλοντικών πρακτικών, στην εφαρμογή ενός συνδυασμού γνώσεων και καινοτομίας με στόχο τη διείσδυση στον κλάδο της εστίασης.

Η Λίλα Καραποστόλη, Culinary Manager στα Μαθήματα Μαγειρικής δήλωσε σχετικά: «Μαθαίνουμε και εκπαιδευόμαστε σε νέες τάσεις και πρακτικές την στιγμή που εξελίσσονται. Το φαγητό είναι εξαιρετικό όταν είναι απλό. Αλλά ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Και το φαγητό του μέλλοντος μπορεί να μοιάζει λιγότερο με ένα γαστρονομικό ταξίδι του Anthony Bourdain, και περισσότερο με τα εκθέματα σε ένα φεστιβάλ θετικών επιστημών. Από το 3D printing στην σφαιροποίηση έως τις χημικές εναλλακτικές ζωικών προϊόντων, η ουσία των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν είναι να δώσουν γνώση που θα δημιουργήσουν έμπνευση και εξέλιξη στους σημερινούς μάγειρες και επιχειρηματίες. Είναι σίγουρο πως η νέα αυτή σειρά σεμιναρίων θα προσφέρει τόσο οικονομικές προτάσεις και λύσεις όσο και έξυπνες ιδέες που θα εξελίξουν την εστίαση».

Αντίστοιχα, από την πλευρά της Chefistry, o Πάρης Χριστοδούλου συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις των ενδιαφερόμενων προς την αναζήτηση νέων κατευθύνσεων σε γαστρονομικά θέματα με αξιοποίηση της τεχνολογίας τροφίμων».
Δύο Χημικοί ερευνητές με εξειδίκευση στην Χημεία τροφίμων, δύο καταξιωμένοι Σεφ που εστιάζουν στη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων, την ανάπτυξη νέων συνταγών, αλλά και ένας Ιατρός που στοχεύει στην ανάδειξη των προεκτάσεων της διατροφής στην υγεία. Στρατηγικοί συνεργάτες, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ Αθηνών, και το Γενικό Χημείο του Κράτους στη Κύπρο.

Αναμείνατε λοιπόν για μία πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ Κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις, ειδικά για επαγγελματίες.

Ανακαλύψτε κάθε μήνα τα νέα σεμινάρια στη σειρά Εξειδικευμένα Μαθήματα

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019