Τί είναι τα Webinars και γιατί να συμμετέχω?

Τί είναι τα Webinars και γιατί να συμμετέχω?

Κάντε κλικ εδώ & ανακαλύψτε όλα τα webinars!

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Η λύση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αποτελεί κίνητρο για πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους, αλλά η φυσική εκπαίδευση δεν παρέχει την ευελιξία που επιθυμούνε. Είτε λόγω απόστασης, έλλειψης χρόνου, δυσκολίας παρακολούθησης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, η ηλεκτρονική εκπαίδευση αποτελεί το ιδανικό εργαλείο επιμόρφωσης από απόσταση. Εάν λοιπόν θέλετε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας και να εξελίξετε τις δεξιότητές σας, χωρίς να φύγετε από την άνεση και ιδιωτικότητα του χώρου σας, τα ηλεκτρονικά σεμινάρια είναι η ιδανική λύση!

Τι είναι πραγματικά τα webinars? Web+Seminar = Τα ηλεκτρονικά σεμινάρια ή webinar είναι ζωντανά μαθήματα, τα οποία διεξάγονται μέσα από μία πλατφόρμα και μπορεί να έχουν όποια μορφή εκπαίδευσης θεωρείται η πιο αποδοτική για τους συμμετέχοντες (live workshop, ομιλία, παρουσιάσεις). Ανήκουν στην σύγχρονη ηλεκτρονική εκπαίδευση (e learning). Οι δυνατότητες ενός ζωντανού ηλεκτρονικού μαθήματος είναι πολλαπλάσιες ενός βίντεο μιας και οι γνώση που σας παρέχεται είναι ολοκληρωμένη και πλούσια.

Πώς γίνεται η εκπαίδευση? Η εκπαίδευση γίνεται από τους εκπαιδευτές Chef της σχολής μας και περιλαμβάνει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως το αντικείμενο που επιλέξατε. Καθόλη την διάρκεια των σεμιναρίων όχι μόνο παρακολουθείτε το σεμινάριο, κοντινά πλάνα από τις τεχνικές, αλλά μπορείτε -μέσω του μικροφώνου σας- να συνομιλάτε με τον Chef και να κάνετε τις ερωτήσεις σας.

Ποια η διαφορά ενός ηλεκτρονικού μαθήματος με ένα φυσικό μάθημα? Η βασική διαφορά από τα δια ζώσης μαθήματα (τα φυσικά μαθήματα στον χώρο μίας σχολής) είναι ότι διεξάγονται ηλέκτρονικά. Τα σεμινάρια αυτά πραγματοποιούνται εξολοκλήρου μέσω του Internet και εξ αποστάσεως! Παραμένουν όμως απολύτως διαδραστικά και μπορείτε να συμμετέχετε κανονικά, όπως θα συμμετέχατε σε μία φυσική τάξη. Επιπλέον, σας φέρνει σε επαφή και με άλλους συμμετέχοντες, οι οποίοι μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς, ανοίγοντας ορίζοντες συνεργασίας και διαλόγου. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που σας προσφέρει είναι ότι μπορείτε να κάνετε σεμινάρια απ’ όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεστε, εξοικονομώντας  χρόνο και κόστος στις μετακινήσεις ή στη διαμονή. 

Σε ποιον απευθύνονται? Η αλήθεια είναι ότι μία τέχνη καλό είναι να διδάσκετε δια ζώσης, όπου έρχεστε σε επαφή με τον εκπαιδευτή και συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα. Όλα συνηγορούν στην άμεση αφομοίωση της γνώσης: ο εκπαιδευτής, η εμπειρία, η εξάσκηση, οι μυρωδιές, οι γεύσεις. Ωστόσο, όμως δεν είναι εύκολη για όλους τους συμμετέχοντες η δια ζώσης εκπαίδευση για πληθώρα αιτιών: απόσταση, χρόνος, κατάσταση και συνθήκες ζωής είναι μερικοί από αυτές. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, η εκπαίδευση οφείλει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό διαδικτυακά για να προσφέρει όλα τα οφέλη της στους εκπαιδευόμενους εξ αποστάσεως. Απευθύνονται λοιπόν σε εσάς, αν χρειάζεστε να έρθει η εκπαίδευση κοντά σας! 

Μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε ότι ώρα θέλουμε? Όχι δεν είναι μαγνητοσκοπημένα βίντεο, είναι ζωντανά σεμινάρια, γι' αυτό και είναι διαδραστικά. Έχετε το όφελος των live συζητήσεων απευθείας με τον Chef σε ότι αφορά απορίες και συμβουλές που χρειάζεστε, επεκτείνετε τις γνώσεις σας μέσα από τις live συνομιλίες με όλο το γκρουπ και ανακαλύπτετε όσα απασχολούν και τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους.

Μπορώ να διατηρήσω την ιδιωτικότητα μου? Φυσικά! Μόλις κάνετε την εγγραφή σας στο μάθημα, μπορείτε να μας δώσετε το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιείσετε και να συμμετέχετε με αυτό. Κρατείστε την κάμερά σας κλειστή και προαιρετικά και το μικρόφωνό σας.

Πώς γίνεται το webinar? Είναι εύκολο: Επιλέγετε το μάθημα/πρόγραμμα του ενδιαφέροντός σας από το site μας (εδώ)  και εγγράφεστε. Κάνετε λογαριασμό στην πλατφόρμα που σας υποδεικνύουμε (δείτε εδώ βίντεο με ειδικές οδηγίες). Μία ημέρα πριν το μάθημα, η σχολή αποστέλλει τους κωδικούς για να εισέλθετε στο σύστημα  Παραμένουμε συνέχεια μαζί σας καθόλη την διάρκεια του μαθήματος για να σας διευκολύνουμε τεχνικά.

Πώς συμμετέχετε? Για να συμμετέχετε, χρειάζεστε ένα ηλεκτρονικό μέσο (pc, laptop, tablet, κινητό), μικρόφωνο και κάμερα και πρόσβαση στο ίντερνετ. Δεν χρειάζεστε γνώσεις υπολογιστή για να παρακολουθήσετε ένα webinar.
Βλέπετε και ακούτε κανονικά τον Chef κανονικά από την κάμερά σας. ενώ παράλληλα σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε εσείς τις ερωτήσεις σας ή να τις γράψετε ζωντανά στον Chef, ο οποίος σας στις απαντάει real time.

Παίρνω πιστοποίηση παρακολούθησης? Μάλιστα! Η σχολή παρέχει κανονική βεβαίωση παρακολούθησης για το σεμινάριο το οποίο παρακολουθήσατε, εφόσον το ολοκληρώσατε.

 

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020