Μεγάλη Εβδομάδα και νηστεία: τι να επιλέξουμε?

Μεγάλη Εβδομάδα και νηστεία: τι να επιλέξουμε?

Ξεκινάμε την Μεγάλη Δευτέρα με ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, μία τεχνική που μετατρέπει καθημερινά υλικά, όπως μελιτζάνες και κολοκύθια σε παρασκευές ιδιαίτερα αγαπητές.

Θρεπτικές ουσίες καθώς και την απαραίτητη πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας μπορούμε να προσλάβουμε απο ιδιαίτερα νόστιμα και μερακλίδικα πιάτα όπως οι  ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΟΥΖΟΜΕΖΕΔΕΣ. Τόσο τα όσπρια όσο και τα θαλασσινά αποτελούν εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και υδατανθράκων και αν συνδυαστούν σωστά με δημητριακά μας δίνουν πρωτεΐνες, ισάξιες του κρέατος χωρίς ίχνος λίπους!

Η νηστεία... συμφέρει λοιπόν από κάθε άποψη. Στο μάθημα ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ ψήνουμε σαρδέλα, τσιπούρα και γαρίδες, μαθαίνουμε για το καθάρισμα και το φιλετάρισμα, ανακαλύπτουμε μυστικά των σεφ που θα μας ωφελήσουν και ετοιμάζουμε συνοδευτικά  και σάλτσες που θα χαρίζουν όλη την μαγεία στα πιάτα της νηστείας.

Μεγάλη Τρίτη και παρασκευάζουμε  ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ένα μάθημα αφιερωμένο σε τεχνικές χρήσιμες για κλασσικά τηγανιτά και καλοχυλωμένα πιάτα με κριθαράκι και θαλασσινά. 

Η νηστίσιμη δίαιτα μπορεί να γίνει άκρως γευστική, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υγεία μας, χάρη στα άφθονα λαχανικά και φρούτα που περιέχει και είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, C, E), φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Σας προτείνουμε ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ και  ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ ένα μενού εξαιρετικό για όσους απέχουν από το κρέας, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά. Η αποχή από το κρέας μειώνει σημαντικά την κατανάλωση κεκορεσμένων λιπών, που ως γνωστόν σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών προβλημάτων, καθώς μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Για βραδινό επιλέξτε  ΠΟΛΥΣΑΛΑΤΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ  εύκολες, εύγευστες, χορταστικές...Για αρχή φτιάχνουμε σαλάτα με φετουτσίνι και γαρίδες, περνάμε στην  δεύτερη  με ριγκατόνι με ντομάτες, μοτσαρέλα και σπανάκι, που παραπέμπει καθαρά σε Μεσογειακή επιλογή και ολοκληρώνουμε με σαλάτα με χοντρό μακαρόνι, σως με λεμόνια και σταφίδες και ξηρούς καρπους, η οποία μπορείνα σερβιριστεί και ζεστή, όπως ακριβώς κάνουν στο Μαρόκο.

Την Μεγάλη Τετάρτη, χρησιμοποιούμε  την τεχνική του ζυμώματος για ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΩΜΙ...το πιο σημαντικό αγαθό στην διατροφή μας μετά το γάλα!

Και επειδή Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν νοείται, σας περιμένουμε  στο ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ένα μάθημα απαραίτητο για τις γιορτές, βασικό στις τεχνικές ζύμης στην ζαχαροπλαστική, αλλά και λαχταριστό και αφράτο όσο το φαντάζεστε!!!

Τέλος ο pastry chef μας σας μαθαίνει όλα τα μυστικά για ΧΑΛΒΑ,  μια καλή επιλογή για σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καθώς και σε καλά λιπαρά. 

Μεγάλη εβδομάδα λοιπόν...μια πρώτης τάξης ευκαιρία  για γευσιγνωσία, μιας και τα νηστίσιμα πιάτα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία τόσο σε υλικά όσο και σε γεύση!

 

 

 

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018