Lingua Cuisine Project – Training in digital skills in Greece

Lingua Cuisine Project – Training in digital skills in Greece

 

Το έργο Lingua Cuisine απευθύνεται σε άτομα με ελάχιστες ή καθόλου ψηφιακές δεξιότητες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, τρίτη ηλικία, μετανάστες) με σκοπό τη διεύρυνση του ψηφιακού γραμματισμού τους (σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο DigComp) και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε τρεις κύκλους και οδηγεί σε πιστοποιητικό παρακολούθησης βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων. Λαμβάνει χώρα σε ειδικές εγκαταστάσεις με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, υπό την καθοδήγηση ειδικών στις ψηφιακές δεξιότητες και την εκπαίδευση ενηλίκων. Το 2017 επιλέχθησαν ως Σχολή τα Μαθήματα Μαγεικής. 

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία, να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκτούν στη διάρκεια των θεωρητικών μαθημάτων, να εμπνευστούν, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν, να παράγουν ψηφιακό προϊόν, και να συμμετάσχουν σε μια ευρωπαϊκή κοινότητα με τις αντίστοιχες ομάδες των εταίρων, παράλληλα προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα, μέσα από ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν ενεργά από τη δημιουργία της έως και τον εμπλουτισμό της.

Παρακολουθήστε το ενημερωτικό video.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://daissy.eap.gr ή στέλνοντας email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018