Pastry Arts Program

Pastry Arts Program

ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

To Pastry Arts Program είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα φοίτησης που σας δίνει την δυνατότητα να μυηθείτε στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που έχει θέσει η Σχολή, αλλά και η υπεροχή της που βασίζεται τόσο στην αφοσίωση των εργαστηριακών εφαρμογών, αλλά και στο εξαιρετικό υπόβαθρο των εκπαιδευτών, καθιστά τις σπουδές σας άριστα καταρτισμένες! 

Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Ζαχαροπλάστη/Pastry Chef με ποιοτικούς όρους. Ο πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης είναι υπεύθυνος για όλη τη λειτουργία του εκάστοτε χώρου ζαχαροπλαστικής στον οποίο βρίσκεται. Παράλληλα είναι υπεύθυνος για την καλή απόδοση της κουζίνας, κατανέμοντας δίκαια τις εργασίες του προσωπικού και συντάσσοντας το ωράριο εργασίας.

Το Pastry Arts σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να διαπρέψετε στην κουζίνα ενός ζαχαροπλαστείου, δημιουργώντας επιδέξιους ζαχαροπλάστες,  παρακολουθώντας τα μαθήματα που σας είναι απολύτως απαραίτητα! Η εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 1 διδακτικό έτος (δηλαδή 6 μήνες) με μαθήματα διάρκειας 4-5 ωρών τόσο πρακτικά, όσο και θεωρητικά με παρακολούθηση μόνο 3 εώς 4 φορές την εβδομάδα.  Διαφέρει αρκετά από την συμβατική επιμόρφωση, ακολουθώντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα μάθησης με εξαιρετικά αποτελέσματα, το οποίο θα σας εκπαιδεύσει με τον πιο μεθοδικό τρόπο, τόσο στην ζαχαροπλαστική όσο και στην αρτοποιία.

Το πρόγραμμα σας προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις στην ζαχαροπλαστική τέχνη και αρτοποιία και πρακτικές δεξιότητες στην κουζίνα, στον τρόπο παρουσίασης και στην επαγγελματική ορολογία, εκπαίδευση στις αρχές ασφάλειας και υγιεινής που αφορούν την κουζίνα ζαχαροπλαστείου, στην λειτουργία-οργάνωση, αλλά και στην τροφογνωσία!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα στα οποία οι Σπουδαστές μπορούν να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Α’ εξάμηνο: περιέχει την ενότητα, Ζαχαροπλαστική Τέχνη 1 που αφορά σε 17 εργαστήρια, απόλυτα πρακτικά μαθήματα ενώ ταυτόχρονα μεσολαβούν και κάποια κομμάτια της Θεωρίας της Ζαχαροπλστικής Τέχνης. Με την ολοκλήρωση του εξαμήνου προχωράτε σε εξετάσεις προόδου.
Β’ εξάμηνο: συνεχίζεται με το 2ο μέρος της Ζαχαροπλαστικής, τη Ζαχαροπλαστική Τέχνη 2, με 17 εργαστήρια απόλυτα πρακτικά και ταυτόχρονα συνεχίζει και το αντίστοιχο Θεωρητικό κομμάτι σε 11 μαθήματα αλλά και 5 εξειδικευμένα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής που αφορούν κυρίως Διεθνή Ζαχαροπλαστική. Με την ολοκλήρωση του εξαμήνου προχωράτε σε εσωτερικές εξετάσεις και προγραμματίζονται οι εξετάσεις πιστοποίησης οι οποίες είναι προαιρετικές.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για τα μαθήματα συμπεριλαμβάνονται στολή (σακάκι, λαιμοδέτης, καπέλο, ποδιά), επιμόρφωση, χρήση υλικότεχνικού εξοπλισμού (σκέυη και συσκευές) καθώς και μεγάλη ποικιλία αναλώσιμου εργαστηριακού εξοπλισμού (πρώτες ύλες απαραίτητες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων). Παραδίδεται πακέτο σημειώσεων. Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν κλαδικές εκθέσεις, να συμμετάσχουν σε ειδικά σεμινάρια και σε εκδηλώσεις.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σε κάθε επίπεδο που ολοκληρώνετε διεκδικείτε την ανάλογη Πιστοποίηση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος που θα αποκτήσετε συνολικά:
 Πιστοποίηση Commis Pastry Chef, Πιστοποίηση Ασφάλειας και Υγιεινής, Πιστοποίηση Αγορανομικού Υπεύθυνου Επισιτιστικών Επιχειρήσεων από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Οι Πιστοποιήσεις είναι δίγλωσσες για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό.
 Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στο οποίο θα δώσετε τελικές εξετάσεις για την Πιστοποίηση Pastry Chef και την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης “PASTRY ARTS” από τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center διαπιστευμένη από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης. Επιπλέον θα λάβετε συστατική επιστολή από τον επιβλέποντα Pastry Chef εκπαιδευτή σας. Οι Πιστοποιήσεις είναι δίγλωσσες για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

 Απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, για εξειδίκευση και γρήγορη ένταξη στην αγορά
 Φοιτητές / Σπουδαστές ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, αντίστοιχων κλάδων για ενίσχυση του βιογραφικού τους
 Επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
 Επαγγελματίες που θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης PASTRY CHEF
 Εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία ή να ακολουθήσουν ένα 2ο επάγγελμα
 Άνεργους, για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας
 Ενήλικες, για επιμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ / ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ο ειδικός Σύμβουλος Κατάρτισης, είναι ο υπεύθυνος για κάθε συμμετέχοντα μαθητή. Θα σας ενημερώσει για τις δυνατότητες των σπουδών σας, αλλά και για κάθε εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό στόχο που έχετε θέσει. 

Μέσα από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα διατηρείται το προφίλ κάθε συμμετέχοντα μαθητή με τους στόχους τους, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να γίνει μέλος στο κλειστό φορουμ αγγελιών εργασίας ή/και να συμμετέχει στο forum με στόχο την επαφή με τον κλάδο. Οι εκπαιδευτές παρέχουν επιπλέον υποστήριξη σε κάθε βήμα, έτοιμοι να γίνουν αρωγοί σε μία νέα καριέρα.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016