1ου Συνεδρίο Γαστρονομικού Τουρισμού - Τα Μαθήματα Μαγειρικής θα είναι εκεί!

1ου Συνεδρίο Γαστρονομικού Τουρισμού - Τα Μαθήματα Μαγειρικής θα είναι εκεί!

Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων θα διεξαχθεί στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ο Chef  Νίκος Μακρυμίχαλος και η Culinary Director Λίλα Καραποστόλη! 

Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό και έχει ως στόχο να ¨ενώσει¨ τους φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με τους εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση σύμπραξης όλων των εκπροσώπων του κλάδου με κοινό στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό κλήθηκαν και συμπράττουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η θεματολογία του συνεδρίου διακρίνεται στις ακόλουθες κατηγορίες:

-Το παρόν και το μέλλον του γαστρονομικού τουρισμού
-Το πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού
-Η εννοιολογική προσέγγιση του γαστρονομικού τουρισμού
-O γαστρονομικός τουρισμός ως όχημα ανάπτυξης για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις
-Σκιαγραφώντας το γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας
-Το μάρκετινγκ του γαστρονομικού τουρισμού
-Γαστρονομικός τουρισμός και Μεσογειακή διατροφή

Οι Κey note speakers του συνεδρίου είναι η Roberta Garibaldi, (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017,Certified Ambassador of the World Food Travel Association,Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences) και ο Carlos Martí­n Cosme, πρόεδρος της CEUCO .

Για το συνέδριο έχει συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία εποπτεύει το περιεχόμενο των ενοτήτων και των ομιλιών με πρόεδρο τον κ.Περικλή Λύτρα, αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, και μέλη της εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τέλος, χρέη προέδρου της οργανωτικής επιτροπής τελεί ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος oμίλου για το Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και κέντρων της Unesco για την Ευρώπη και τη Β.Αμερική.

Πληροφορίες και δηλώστε συμμετοχή για το συνέδριο στα e-mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. κα Μάγδα Πειστικού, Διευθ. Τουριστικής Ανάπτυξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., (κ.Κωνσταντίνος Μουζάκης, Διευθυντής Γαστρονομίας και Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

ή στα γραφεία του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων 2104967757, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016