Τι βρίσκουμε την εποχή του Δεκεμβρίου?

Τι βρίσκουμε την εποχή του Δεκεμβρίου?

Ο μήνας της απόλαυσης μας προσφέρει εξαιρετικά φρούτα και λαχανικά!

Κάστανα. Ένα χειμωνιάτικο σνάκ με πολυάριθμα οφέλη και χρήσεις στη μαγειρική. Πέρα από τη γέμιση της γαλοπούλας, μπορούμε να τα ταιριάξουμε με χοιρινό, με ψάρι, να παρασκευάσουμε πουρέ κάστανου αλλά και νοστιμότατες σούπες για τις κρύες νύχτες. Συντονιστείτε για να μη χάσετε το μάθημα Boxing Day και απολαύατε μεταξύ άλλων τη πλούσια γεύση της σούπας κάστανου.

Ξερό σύκο. Την εποχή αυτή δεσπόζει σε όλα τα ράφια και μερικοί τα προτιμούν περισσότερο από τα φρέσκα. Πειραματιστείτε άφοβα χρησιμοποιώντας το ως γέμιση σε κρέατα, στη παραγωγή ιδιαίτερων σαλτσών, ακόμα και σε γλυκά. Παρασκευάστε γλυκό του κουταλιού από ξερά σύκα αλλά και ντελικάτη τάρτα σύκου, όπως θα δείτε και στο μάθημα Frangipane που ετοιμάσαμε για εσάς.

Μήλα - Αχλάδια. Φρούτα που αρμόζουν απόλυτα στην εποχή αυτή, συνδυάζονται στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και δίνουν πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά. Μη χάσετε το μάθημα, Μαγειρεύοντας με μήλα - αχλάδια- κυδώνια, ιδανικό συνταίριασμα εποχής!!!

Εορταστικά τυριά. Αν και το γιορτινό τραπέζι βρίσκεται στα χέρια του Chef που θα το ετοιμάσει, προτείνουμε ανεπιφύλακτα για ορεκτικό ποικιλίες τυριών για ζέσταμα πριν το κυρίως πιάτο. Ελληνικά τυριά, όπως οι γραβιέρες Κρήτης, Νάξου, το καπνιστό μετσοβόνε, τη μεσσηνιακή σφέλλα, το καλαθάκι Λήμνου, τη φορμαέλλα Αράχοβας. Διεθνή, όπως το ροκφόρ, το καμαμπέρ, τη γκοργκοντζόλα. Θα δώσουν μια πιο gourmet διάσταση στο τραπέζι.

Επιπλεόν, φρούτα και λαχανικά του Φθινοπώρου, θα βρείτε στα εξής μαθήματα:

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΗΛΑ-ΑΧΛΑΔΙΑ-ΚΥΔΩΝΙΑ

Ένα μάθημα απόλαυσης, γεμάτο διαφορετικές μυρωδιές! Ιδιαίτεροι συνδυασμοί μας κάνουν να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα. Ο χειμώνας στα καλύτερά του με τα φρούτα να χαρίζουν τις πιο νόστιμες αλμυρές γεύσεις στην μαγειρική. Μαγειρεύουμε αλμυρό σουφλέ με κυδώνια, και σιγομαγειρεύουμε μοσχαράκι με μήλα και gravy sauce, αλλά και πλούσιο Camembert με αχλάδια φλαμπέ. Παρακολουθούμε πως τα φρούτα παίρνουν διαφορετικές γεύσεις και πώς αλληλεπιδρούν με άλλα υλικά!

Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Μακρυμίχαλος 

Πα 11/12 11:00-14:00 | Με κάρτα ανεργίας: Πα 11/12 11:00-14:00

3 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ 

Το σπανάκι σε πληθώρα το χειμώνα, είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά στην κουζίνα, χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως και μας δίνει ιδέες για νοστιμότατα πιάτα. Το σπανάκι δίνει πολλαπλές δυνατότητες στην κουζίνα, μιας και μπορεί επίσης να καταψυχθεί. Τρώγεται μαγειρεμένο (σπανακόρυζο, σουπιές με σπανάκι), γίνεται πίτα (σπανακόπιτα) ή ακόμα τρώγεται και ωμό σε διάφορες σαλάτες. Εμείς το μαγειρεύουμε 3 συνταγές, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές! Ετοιμάζουμε εξαιρετική σούπα κρέμα σπανάκι, καθημερινό σπανακόρυζο, αλλά και λαχταριστό σπανάκι με σουπιές.

Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Μακρυμίχαλος 

Τρ 01/12 11:00-14:00 |Τρ 15/12 18:00-21:00 | Με κάρτα ανεργίας: Τρ 01/12 11:00-14:00

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ 

Τι τις κάνει τόσο ιδιαίτερες? Μα φυσικά η πλούσια αμυλούχα γεύση της και οι απεριόριστες δυνατότητες της στην κουζίνα. Η γεύση τους γλυκιά και πολύ αρωματική και μοιάζει στην υφή με τα κάστανα. Τηγανιτές, πουρές, ψητές ή φούρνου οι γλυκοπατάτες είναι το ιδανικό, χειμωνιάτικο συνοδευτικό σε επίσημα τραπέζια ή εορταστικά γεύματα! Στο μάθημα αυτό θα δούμε διαφορετικές εφαρμογές της στην κουζίνα και τις τεχνικές που προκύπτουν σε διάφορες συνταγές!

Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Μακρυμίχαλος 

Τε 16/12 11:00-14:00 | Με κάρτα ανεργίας: Τε 16/12 11:00-14:00

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 

Αγαπημένη γεύση, ακόμα και τον χειμώνα, ιδιαίτερα αν δοκιμάσετε να παίξετε με το καλαμπόκι και τις ιδιαίτερες γεύσεις που δίνει. Αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό σε εορταστικά τραπέζια σε κάθε του μορφή! Σε αυτό το μάθημα αντιμετωπίζουμε τις διαφορετικές τεχνικές που μπορούμε να εξασκήσουμε για να πάρουμε αγαπημένες γεύσεις. Πώς μαγειρεύετε, πώς δίνει τις γεύσεις τους, ποιες οι δυνατότητές του στην κουζίνα και πολλά άλλα σε ένα μάθημα αφιερωμένο σε μία μόνο γεύση. Ετοιμάζουμε χορταστική βελουτέ σούπα, συνοδευόμενη με τραγανιστές κροκέτες και ψωμάκι. Όλα από καλαμπόκι! Ό,τι πρέπει για τα πρώτα κρύα βράδια του Δεκέμβρη.

Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Μακρυμίχαλος

Τε 2/12 11:00-14:00

 

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015