ΦΥΛΛΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
- Αφιέρωμα Οκτωβρίου
- Αρτοποιία
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Μπουγάτσα, συνδέεται με μια ιστορία που δύσκολα θα αναλογιζόταν κανείς ότι ξεκινάει από τόσο παλιά. Λέγεται ότι η αρχική ιδέα ξεκινά από το Βυζάντιο και συγκεκριμένα από την Πόλη πριν ακόμα από την άλωση της το 1453. Υπήρχαν φούρνοι που παρασκεύαζαν μπουγάτσα κουρού, κιγμαλί (με κιμά), πεινϊρλί, (με τυρί) και σαντέ μπουγάτσα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
Πολύ σημαντικός παράγοντας στην παρασκευή της αποτελεί η επιτυχία του φύλλου, Σε αυτό το τεχνικό μάθημα από ένα μικρό μπαλάκι ζύμης, θα δημιουργήσουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο αέρος. Οι δύο σεφ θα συνεργαστούν σε 3 διαφορετικές αλμυρές εκδοχές με σπανάκι, τυρί και μανιτάρια, αλλά και τρείς γλυκιές εκδοχές με κρέμα, σοκολάτα, φρούτα. Ένα μάθημα που θα σας ανταμείψει σε γνώσεις και γεύσεις…
*** η συμμετοχή στο μάθημα αφορά την μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική. Ωστόσο οι αίθουσες παραμένουν ανοιχτές***
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.