ΓΑΛΛΙΚΑ ΒΟΥΤHΜΑΤΑ
- Αφιέρωμα Νοεμβρίου
- Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
4 βουτήματα Γαλλικής προέλευσης, με εξαιρετικές τεχνικές.
Financier, έτσι ονομάζονταν οι αρμόδιοι των οικονομικών της προεπαναστατικής Γαλλίας. Στα τέλη του 19ου αιώνα, στη γειτονιά του χρηματιστηρίου στο Παρίσι, ένας ζαχαροπλάστης, θέλοντας να εξυπηρετήσει τους βιαστικούς χρηματιστές - πελάτες του, έφτιαξε ένα μικρό κέικ σε σχήμα τέτοιο ώστε να μοιάζει με ράβδο χρυσού.
Tuile, σημαίνει κεραμίδι, το όνομά του παραπέμπει στο σχήμα του, λεπτά τραγανά μπισκότα που χρησιμοποιούνται κυρίως για γαρνιτούρα παγωτών.
Diamants, πήραν αυτό το όνομα επειδή γυαλίζουν λόγω της κρυσταλλικής ζάχαρης με την οποία καλύπτονται. Cannelés, σημαίνει πτυχωτό, μικρά κέικ με πτυχές, που περιβάλλονται από ένα γυαλιστερό στρώμα, σκληρής καραμέλας.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.