CONFIT (ΚΟΝΦΙ)
- Αφιέρωμα Οκτωβρίου
- Τεχνικές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Γαλλική τεχνοτροπία η οποία χαρίζει απίστευτη γεύση σε υλικά! Από την προετοιμασία, στην συντήρηση μέσα σε λίπος και τον τρόπο συμπύκνωσης των γεύσεων μέσω θερμοκρασίας, τα κονφί συνήθως ακολουθούν συγκεκριμένα υλικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει χώρος για πειραματισμούς.
Για να ξεδιπλώσουμε σωστά την τεχνική, το μάθημα αυτό θα ασχοληθεί με τις πιο δημοφιλείς γεύσεις που γίνονται κονφί: η πάπια κονφί είναι ένα περίτεχνο και πολύ γευστικό έδεσμα το οποίο δανείζεται τις γεύσεις του τόσο από το ίδιο του το κρέας, όσο και από το λίπος στο οποίο μαγειρεύεται. Οι τομάτες και το σκόρδο γίνονται κονφί και συνοδεύουν ως συμπληρωματικές γευστικές νότες άλλα υλικά! Η όλη μαγεία τους προκύπτει από τα συμπυκνωμένα ζάχαρα που απελευθερώνονται και την έλλειψη της οξύτητας που χάνεται κατά το μαγείρεμα. Το τελικό αποτέλεσμα κάνει όποιο υλικό σταθεί δίπλα σε λαχανικά κονφί να γλυκίζει και αρωματίζει το πιάτο!
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.