ΕΚΜΕΚ ΚΑΙΜΑΚΙ & ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ
- Παραδοσιακά-Σιροπιαστά
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ένα γλυκό με ρίζες από τη γειτονική Τουρκία σε δύο διαφορετικές τεχνικές, μία με καιμάκι και μία κανταΐφι. Το εκμέκ καϊμάκι ανήκει στα σιροπιαστά και για την επιτυχία του θέλει να ακολουθούμε τις σωστές τεχνικές για να πετύχουμε την πλούσια κρέμα από βουβαλινό γάλα, αλλά και την σιροπιασμένη βάση της οποίας η ζύμη μοιάζει αρκετά με το τσουρέκι, αρωματισμένη με μαχλέπι. Το κανταϊφι, η δεύτερη σιροπιαστή εκδοχή, μοσχομυρίζει βούτυρο και παίρνει τις γεύσεις του από τους ξηρούς καρπούς του καρυδιού, του αμυγδάλου ή του φιστικιού, ακόμα και από τον συνδυασμό τους.
Εκπαιδευτής Chef: Γιάννης Κατσάρας Πόντοι ΜΜ :35
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.