Τόκυο

Τόκυο

Ανάμεσα από τους ουρανιξύστες που προκαλούν ένα υψοφοβικό δέος και τις neon βιτρίνες της πόλης, το Τόκυο έχει χαρακτηριστεί η πόλη των καλύτερων bars.

Ανάμεσά τους το Peter στο εντυπωσιακό Peninsula Hotel ξεχωρίζει όχι μόνο για την καλύτερη θέα και το gourmet dining, αλλά κυρίως για το ανατρεπτικά fusion bar που διαθέτει.

Signature cocktails, premium σαμπάνιες, πούρα και δημιουργικά bar snacks με την απίστευτη θέα της μεγαλούπολης. Ένα από τα πιο σικάτα bar-εστιατόρια στην πόλη του Τόκιο που κλέβει τις εντυπώσεις.

Βρίσκεται κοντά στο πάρκο Hibiya και στην περιοχή Marunouchi σε ένα σκηνικό ολοκληρωτικά avant-garde. Στο Peter, το bar δεν λειτουργεί απλά ως ένας ακόμα χώρος για ποτό- η θητεία αποτελεί τιμή για έναν εξειδικευμένο bartender, ο οποίος θυμίζει μάλλον επαγγελματία της περιόδου Meiji με στοιχεία δυτικής και ανατολικής εξυπηρέτησης.

Το μενού είναι γραμμένο σε kanji, οπότε ο bartender θα σας εξηγήσει την λίστα των cocktails και ποτών, προτού σας σερβίρει. Αν επιθυμείτε light gourmet snacking με το ποτό, τότε οι επιλογές θα σας φανούν αρκετά deluxe με το χαβιάρι να πρωταγωνιστεί, αλλά και με αρκετά sandwiches, όπως το brioche με roquefort και σαλάτα baby ρωμαίν ή η pizza φρέσκου τόνου και το cocktail γαρίδας με σάλτσα χλωροφύλλης.

Για δείπνο, ο ιδιωτικός ανελκυστήρας θα σας ανεβάσει στον 24ο όροφο, όπου η hostess θα σας υποδεχθεί μεταφέροντας σας στο τραπέζι μέσα από τους πιο όμορφους χώρους του εστιατορίου. Για την διαμόρφωση των φωτισμών και της ατμόσφαιρας έχει χρησιμοποιηθεί η high technology της Ιαπωνίας.

Η Κουζίνα με διεθνείς επιλογές υπό την επιρροή του Chef Patrice Martineau θα σας εντυπωσιάσει με τις γιαπωνέζικες προτάσεις και την γαλλική τεχνοτροπία. Το μενού παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες με επιπλέον επιλογές Naturally, Light & Healthy.

Ξεχωρίζουν πιάτα όπως στα ορεκτικά ο τόνος Otoro με χαβιάρι οσιέτρα, σάλτσα Mimosa και άνθη φρέσκων λουλουδιών, στα κυρίως η ψητή πέστροφα Sakura, με κουλί σπανακιού, γλασέ ρέβες, ζελέ άγριων μανιταριών και κρέμα μαύρης τρούφας, καθώς επίσης και το φιλέτο ψητής πάπιας με πουρέ φυσικής πατάτας αρωματισμένο με γλυκά λεμόνια και λάδι Taggiasca και γαρνιρισμένο με παντζάρια γλασαρισμένα σε μέλι Hanuka και σαλάτα Daikon.

Στα επιδόρπια οι προτάσεις θυμίζουν gourmet bar snacks, οπότε δοκιμάζουμε μηλόπιτα σε ποτήρι Martini και τιραμισού με φράουλες και yuzu (εσπεριδοειδές φρούτο, παρόμοιο με το κίτρο) σε ζελέ σαμπάνιας σερβιρισμένο με καπουτσίνο δυόσμου.

Η λίστα κρασιών είναι ιδιαίτερα επιλεγμένη με 300 ετικέτες να εξαντλούν σχεδόν τα βασικότερα κρασιά του διεθνούς αμπελώνα. Το Peter έχει δίκαια χαρακτηριστεί ένα από τα πιο hip bar-εστιατόρια στην πόλη σε έναν χώρο που το eye spotting είναι προνόμιο.