Fast Food ή Fast Good?

Fast Food ή Fast Good?

Όλο και περισσότεροι διάσημοι Chefs φαίνεται να επενδύουν σε νέα σχήματα, πιο προσγειωμένα, λιγότερο ακριβά και περισσότερο προσιτά στον κόσμο. Τα Fast Good είναι η νέα πραγματικότητα της εστίασης.

Την αρχή έκανε το 2008 ο μαιτρ της γαστρονομίας, Paul Bocuse, όταν άνοιξε το Ouest Express στο 9ο διαμέρισμα της Lyon. Σε απόλυτο λευκό που δίνει την αίσθηση του crystal clear και χωρισμένο σε έξι σημεία με βάση το προσφερόμενο είδος, ζεστό- ψωμί- φρέσκο- γλυκό- καφές και ποτό, τo μενού αλλάζει 4 φορές την ημέρα.

Το πρωινό σερβίρεται στις 11:00 π,μ, ενώ ακολουθεί το μεσημεριανό, απογευματινό σνακ και δείπνο. Το νέο concept “McBocuse” ακολούθησε γρήγορα και ο Guy Martin, παραμερίζοντας για λίγο τις κουζίνες του Grande Vefour για ένα premium sandwich shop, το Miyou.

Αυτή τη φορά στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και μαζί με το προσωπικό του cook studio προσφέρει πιάτα, όπως γαρίδες sumac, κατσικίσιο τυρί με φρέσκο κόλιαντρο και λαχανικά, ακόμα και sandwich με foie gras. Ήδη άνοιξε το δεύτερο κατάστημά στο αεροδρόμιο Roissy, terminal E.

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από το σκηνικό η προσπάθεια του πιο φουτουριστικού Ferran Adria. Στη γωνία του NH Eurobuilding,στο εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης, το δικό του concept δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό την απόλαυση του φαγητού.

Μία σειρά από hamburgers, sandwiches, σαλάτες και πολυχυμούςμε φρέσκα προϊόντα και γαρνιρισμένα με λαχανικά και μυρωδικά, όπως το panini combine ham, με σπαράγγια, τυρί αρωματισμένο με θυμάρι, κουκουνάρι και καραμελωμένα κρεμμύδια ή foie gras.

Στις σαλάτες, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι με κηπευτικά όπως πράσινα φασολάκια και αγκινάρες, αλλά και pâté χήνας, πράσα με κοτόπουλο και μπαχαρικά, μαρούλι και φρούτα συνοδεία φρέσκιας σάλτσας Τα γλυκά παρασκευάζονται καθημερινά, ενώ οι καφέδες ευωδιάζουν στο κατάστημα.

Η ατμόσφαιρα σε κομψό avant garde και lime τόνους, έντονο φούξια και διαπεραστικό μπλε. Ήδη το νέο εγχείρημα του Adria μετράει 3 νέα καταστήματα, ενώ στο ράφι των αιτήσεων για franchise μετράνε ακόμα 300 προτάσεις!