Food Trends

Food Trends

SPECIALITY/GOURMET FOOD TRUCKS

Ξεκίνησε ως concept από το Texas, τις γειτονιές του San Francisco και φυσικά το κοσμοπολίτικο Manhattan. High concept restaurants 4 X 4 με νόστιμους οδηγούς - bartenders ζωντανεύουν τους δρόμους των ΗΠΑ σερβίροντας υπέροχες λιχουδιές και αρώματα που αναστατώνουν.

Τα food trucks διαθέτουν μεγάλες ποικιλίες για take away από crème brulee , fish tacos, cupcakes, σε υψηλή ποιότητα και γεύση. Οι απίστευτες στρατηγικές marketing που χρησιμοποιούν μέσω twitter, facebook και blogs έχουν δημιουργήσει μία νέα πρωτοτυπία στους δρόμους της Νέας Υόρκης και άλλων περιοχών.

Αυτά τα ιδιότυπα ‘mobile veggie markets’ όπως τα πλέον διάσημα New York City Green Carts επισκέπτονται τις γειτονιές με βάση το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που στέλνουν ακόμα και στα κινητά αρκετών χρηστών.

METRO FOOD

Ξετρυπώνουν σαν τα μανιτάρια και είναι ιδιαίτερα αγαπητά.

Τα foodstores στα μετρό της Ευρώπης προσφέρουν το πιο διαδεδομένο φαγητό σε γεύσεις alacarte ακολουθώντας τα υψηλότερα standards της διαιτολογίας, αλλά και της μαγειρικής.

Ο λόγος για τα juliasophestatstation που δανείζονται την ιδέα των ήδη διαδεδομένων noodletakeaway, με γεύσεις ιταλικής pasta.

Οι Ευρωπαίοι πάντως απολαμβάνουν τις γευστικότατες και χορτάτες μακαρονάδες χωρίς την ανησυχία για την αγνότητα των υλικών, αφού διαλέγουν από μόνοι τους με την βοήθεια του Chef. Τα καταστήματα σε λιτό design, απόλυτα mediterranee δημιουργούν τον δικό τους συνωστισμό στο μετρό.

WATER PICNIC

Ιδέα του πλωτού ξενοδοχείου H2OTEL στο λιμάνι του Ρότερνταμ να προσφέρει ένα διαφορετικού τύπου picnic για τους πελάτες του.
Στρωμένο gourmet τραπέζι σε μια design φουσκωτή ηλεκτροκινούμενη βάρκα για 2-9 άτομα περιηγείται στα κανάλια του Ρότερνταμ χαρίζοντας θέα από το παλιό λιμάνι και τα γραφικά κτίρια της συμπρωτεύουσας.

“Rooster” Srirach

Πικάντικη Ταϋλανδέζικη sauce από ώριμες πιπεριές chili.

Αφού πρώτα τις ξηράνουν, μετά τις κάνουν μια βελούδινη πάστα μαζί με σκόρδο.

Κατόπιν συσκευάζονται σε εύκαμπτα μπουκάλια. Η σάλτσα αυτά έχει διαδοθεί ευρέως για χρήση κυρίως σε ανατολίτικα φαγητά ή για να προσθέσει μία πικάντικη νότα ακόμα και στις πιο απλές συνταγές. Πλέον χρησιμοποιείται κατά κόρον στα καλύτερα μενού της Νέας Υόρκης, ενώ θεωρείται αγαπημένη σάλτσα ανάμεσα σε συνταγές της New York Times.

SKYR

Ουσιαστικά διαβάζεται skeer, το Ισλανδικό γαλακτοκομικό προϊόν είναι η νέα ιδέα της Νορβηγικής δίαιτας για την μακρυζωία. Χωρίς λιπαρά και με εξαιρετικά επίπεδα σε ασβέστιο και πρωτεϊνες, το skyr προωθείται στην αγορά ως σνακ για ανθρώπους που αγαπούν την ενέργεια, την περιπέτεια και την δράση, επίσης ως συμπληρωματικό δίαιτας μιας πιο υγιούς ζωής.

100% συνθετικό

Στα όρια της μοριακής γαστρονομίας, ο τριάστερος Michelin Chef Pierre Gagnaire σε μία συνεργασία με τον διάσημο χημικό Herve This επιθυμούν την δημιουργία 100% συνθετικών, μάλιστα η πρώτη τους δημιουργία ονομάζεται ‘Le note a note’.

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Χόνγκ Κόνγκ τον Απρίλιο, το οποίο αποτελείται από ένα τζελ μήλου-λεμονιού κρεμώδες στο εσωτερικό του και τραγανό στο εξωτερικό του. Το νέο αυτό στυλ ονομάστηκε από τον Pierre Gagnaire «γαστρονομικός κονστρουκτιβισμός».

Οι πέρλες στο πιάτο δημιουργήθηκαν από την απομόνωση χημικών συστατικών όπως το ασκορβικό οξύ, γλυκόζη, και το κιτρικό οξύ, όπως και ένα χημικό που ονομάζεται μαλτιτόλη και μετά συνδυάζοντάς τα πάλι σε ένα μοναδικό μείγμα – μια διαδικασία εργαστηριακή παρά μαγειρική.

Ο Herve This και ο Pierre Gagnaire χρειάστηκαν περίπου 6 μήνες γι αυτό το ιδιότυπο μενού μοριακής γαστρονομίας 11 πιάτων, από το οποίο το ‘Le note a note’ είναι το μοναδικό πιάτο το οποίο «κατασκευάστηκε» εξολοκλήρου εργαστηριακά. Σερβίρεται αποκλειστικά στο εστιατόριο Pierre στο Mandarin Oriental του Hong Kong.