“La Bouteille” από την Stella Artois

“La Bouteille” από την Stella Artois

Αν και με παρελθόν στο cinematic advertising, η Stella Artois, αυτή τη φορά, ξεπέρασε τον εαυτό της με το νέο web site, προσελκύοντας 20 φορές περισσότερους επισκέπτες από την προηγούμενη φορά!

Σχεδιασμένο από την Lowe Worldwide και υπό την εποπτεία του παγκόσμιου brand της Stella Artois, το site “La Bouteille” βραβεύτηκε στα Favorite Website Awards (FWA).

Το βασικό site που παρουσιάζει την ιστορία που εκτυλίσσεται στο μικρό χωριό Leuven, αφιερωμένο στην προσπάθεια λίγων ανθρώπων να δημιουργήσουν την πιο τέλεια μπύρα και εξυπηρετεί ταυτόχρονα στην περιήγηση του site.

To 30% των επισκεπτών γνωρίσαν το site από στόμα σε στόμα και όχι μέσω των search engines και διαφημίσεων, ένα γεγονός που αποδεικνύει τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Ο Neil Gannon, global marketing manager της Stella Artois εξηγεί πως «ο χρόνος παραμονής στις σελίδες του site είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των εμπορικών ιστοσελίδων της βιομηχανίας που είναι περίπου στα 45 δευτερόλεπτα».

Το concept του site έχει θέσει νέα standards στη δημιουργική επικοινωνία για τις αξίες της εταιρείας παρουσιάζοντας έντεχνα τις θυσίες που κάνουν οι άνθρωποι στην αναζήτηση τους για την πιο τέλεια μπύρα.

Σε μια προσπάθεια, η Stella Artois να συνδέσει το όνομά της με την αυτοθυσία-τελειότητα-τιμή-ικανότητα-παράδοση-τέχνη που χαρακτηρίζουν το προϊόν της μέσω της τεχνολογίας που χαρακτηρίζει την εποχή μας, επιτυγχάνει μια πολυδιάστατη διαφημιστική καινοτομία.

Το site αποτελεί ένα νέο οπτικό εντυπωσιακό τρόπο να δεσμεύσει η εταιρεία τους online καταναλωτές με το προϊόν. Παράλληλα, πετυχαίνει να προσφέρει ένα site με υψηλή επισκεψιμότητα με βασικά συστατικά τη δημιουργικότητα, την τεχνολογία, το interactivity και το feedback των καταναλωτών για το προϊόν, όλα σε μία ζύμωση για την παραγωγή του ενός απολαυστικού ταξιδιού στο κόσμο της μπύρας.

Το Stellaartois.com είναι το περιεχόμενο που τα μέλη της ηλεκτρονικής κοινότητας θέλουν να παρακολουθήσουν στον χρόνο που εκείνοι επιθυμούν, όσο το επιθυμούν και όσες φορές το επιθυμούν.

Είναι μία ζωντανή διαφήμιση που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην τηλεόραση, σχεδιασμένη μόνο για τον κόσμο του internet με μυθικό περιεχόμενο.

To film σταματάει σε κεφάλαια σε κάθε ένα από τα οποία ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει, εάν θα δει τις επιμέρους interactive ενότητες ή θα συνεχίσει στο film.

Η κάθε ενότητα παρατίθεται υπό την μορφή παιχνιδιού, όπως το good v.s. evil όπου ο παίχτης πρέπει να προσπαθήσει να ξυπνήσει τον φρουρό του βαρελιού προτού τα κακά πνεύματα χαλάσουν την ζύμωση της μπύρας.

Η περιήγηση είναι σχεδόν αυτόματη και η όποια παρέμβαση είναι αρκετά εύκολη και για τον πιο αρχάριο. Για την παραγωγή του film εργάστηκε σκληρά πεπειραμένη ομάδα από το Hollywood με παραδοσιακές μεθόδους, χρησιμοποιώντας κάμερες όχι υψηλής ευκρίνειας, αλλά 35 mm σε όλα τα καρέ.