Salut, le garçon

Salut, le garçon

Μεταξύ 5:30 και 8:30 είναι η ώρα του απεριτίφ στο Παρίσι, η στιγμή που τα καλύτερα cocktail bars της πόλης σερβίρουν φρουτώδη martinis και cocktails σαμπάνιας σε Παριζιάνες κυρίες, ζευγάρια και τουρίστες.

Δυο από τα πιο διάσημα κλασσικά hotel bars στον κόσμο, το Le Bar George V στο Four Seasons και το Hemingway Bar στο Ritz, έθεσαν τις βάσεις για όλα τα μεταγενέστερα.

George V Hotel Bar (31 Avenue George V, Paris, +33149527000)

Ένα από τα πιο ιστορικά bars στο ξενοδοχείο Four Seasons, γνωστό ως «Le Bar», πρόσφατα ανακαινισμένο, έχει καταφέρει να διατηρήσει την ίδια κοσμοπολίτικη γοητεία που είχε από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 1928. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα πιο σημαντικά κτίρια του Παρισιού, κοντά στην Arc de Triomphe, Place de la Concorde, στον Πύργο του Άιφελ και το Μουσείο του Λούβρου.

Οι θαμώνες, κυρίως πελάτες και στελέχη του εμπορικού κόσμου, κομψοί και εκλεπτυσμένοι, απολαμβάνουν τον χρόνο τους στις δερμάτινες πολυθρόνες σε ένα περιβάλλον που θυμίζει κάτι από Belle Époque.

Σε ξύλο κερασιάς και αποχρώσεις του κονιάκ, η διακόσμηση και το στιλ στο Le Bar είναι βαριά Εδουαρδιανή κλασσική, διαχέοντας έντονη την αίσθηση της πολυτέλειας, κάτι που ο κόσμος απολαμβάνει, ιδιαίτερα το χειμώνα δίπλα στο τζάκι.

Το set up του Le Bar έχει ως μοναδικό concept την χαλάρωση και την δυνατότητα για prive συζητήσεις. Τα cocktails που συνήθως προτιμώνται είναι chic φρουτώδη martinis, Lucky Star με κόκκινα φρούτα του δάσους και Cosmopilitan για τις συνοδούς, όμως διαθέτει επίσης μία από τις καλύτερες κάβες για γαλλικά κονιάκ.

Ένα από τα αγαπημένα του Fodor’s, το Le Bar έχει ένα μοναδικό τρόπο, που δεν αποκαλύπτει, να παγώνει τα ποτήρια, ώστε να μην νερώνει το cocktail εύκολα. Η ανάδευση του martini γίνεται μπροστά στα μάτια των πελατών και αποτελεί ιεροτελεστία.

Αν και ο άνθρωπος που μετέτρεψε αυτή την παριζιάνικη γωνιά σε μύθο, ο θρυλικός head barman Rodolphe, δεν υπάρχει πια, το πνεύμα του είναι ακόμη ζωντανό στο χώρο.

Οι νεότεροι επαγγελματίες του μπαρ δίνουν άλλη γεύση στην ιστορική αίγλη του George V, προσθέτοντας μοντέρνες πινελιές στα κλασικά cocktails.

Συνταγή εμπνευσμένη από το King George V: 20ml τζιν, 20 ml ουίσκι, 20 ml Creme de Cacao. Σερβίρεται σε ποτήρι του martini.

The Hemingway Bar (15 Place Vendôme, Hôtel Ritz, Paris, +33143163030)

Ο F. Scott Fitzgerald δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι, την ημέρα που έφερνε τον Ernest Hemingway στο μπαρ του Ritz, ξεκινούσε η ιστορία του πιο γνωστού παριζιάνικου μπαρ στον κόσμο.

Στην απελευθέρωση του Παρισιού, το 1944, ο Hemingway παράγγελνε ποτά στη μπάρα του Ritz, ενώ οι πυροβολισμοί των ναζί αντηχούσαν στους δρόμους.

Μετά τον πόλεμο, το μπαρ πήρε το όνομα του διάσημου θαμώνα του και κρέμασε φωτογραφίες του Hemingway στους τοίχους του.

Ίσως το πιο διάσημο ποτάδικο στην Ευρώπη, το The Hemingway Bar στη Rue Cambon φέρει σήμερα την υπογραφή του Colin Field, του καλύτερου bartender στον κόσμο για το 2001, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και συγγραφέα του βιβλίου “The Cocktails of the Ritz Paris”.

Κλασσικός bartender υποδέχεται κάθε πελάτη του στην αρχή της βραδιάς και κλείνει την μπάρα του με ιστορίες και αστεία. Η ημέρα του ξεκινάει διαβάζοντας εφημερίδες από τις περισσότερες μητροπόλεις της Ευρώπης και γνωρίζει πληροφορίες για το χρηματιστήριο για να μπορεί να ανταλλάσσει πολύτιμες πληροφορίες με τους πελάτες του.

Μικρό και cosy, διακριτικό αλλά με ατμόσφαιρα ηλεκτρική και σκοτεινή, θυμίζει περισσότερο αγγλικό ιδιωτικό club, παρά μπαρ. Είναι το ιδανικό μέρος για να συναντήσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να ζήσεις το κοσμοπολίτικο Παρίσι στις καλύτερες στιγμές του.

Καλοντυμένοι τουρίστες και ζευγάρια απολαμβάνουν ακριβά γαλλικά κρασιά και μοναδικά cocktails, με την έμπνευση και το μοναδικό χέρι του Colin.

Ανάμεσα στα κλασσικά cocktails που σερβίρει είναι το Cider Ritz- ένας συνδυασμός σαμπάνιας και χυμού μήλου, το Lemon Charlie- με αυθεντικό limoncello di Piave και Smirnoff black, το Picasso Martini- που φτιάχνεται με τζιν στους 18.4 βαθμούς Κελσίου και Noilly Pratt και το Benderitter- cocktail νέας γενιάς, βασισμένο στο τζίντζερ και τη σαμπάνια.

Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες λίστες σε single malt whiskies, όπως μπύρες από όλο τον κόσμο, τις οποίες συνοδεύει με tapas, σε ένδειξη αγάπης του bartender στην βασκική καταγωγή του.

Το μπαρ προσφέρεται για χαλάρωση και flash back στην εποχή του μεσοπολέμου μέσα από φωτογραφίες από τα ταξίδια του Ernest. Ο Hemingway θα ήταν υπερήφανος για εσάς!