Bacardi limited group

Bacardi limited group

Ιστορία

Ιδρύθηκε από τον Don Facundo Bacardi Masso στις 4 Φεβρουαρίου του 1862 με τα κεντρικά γραφεία της σήμερα να βρίσκονται στο Χάμιλτον της Bermunda. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιόκτητη επιχείρηση αποσταγμάτων στον κόσμο, η οποία παράγει και εμπορεύεται μια σειρά από διεθνώς αναγνωρίσιμα προϊόντα, σε περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Τελευταία η εταιρία έχει εντάξει στις προτεραιότητές της επέκταση και σε νέες ανερχόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία. Τα εμπορικά σήματα της εταιρίας Bacardi ξεπερνούν τα 250 – ένα από αυτά είναι και το διάσημο ρούμι, νούμερο 1 σε πωλήσεις παγκοσμίως. Αποκτήματα της εταιρίας είναι το Dewar’s, το Bombay Sapphire, το Cazadores, το Grey Goose και το 42 Below.

Κύρια εμπορικά σήματα: Bacardi, Bombay Sapphire, Dewar’s, Eristoff, Grey Goose, William Lawson’s, Cazadores, Grey Goose

Σχετικά Links: www.bacardi.com, www.bacardilimited.com 

BACARDI

Ιστορία

Το ρούμι του Bacardi είναι το σημαντικότερο και αποδοτικότερο προϊόν της επιχείρησης, αυτό που καθιέρωσε την εταιρία και της έδωσε μια θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες ποτοποιίες του κόσμου. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1862 ο Don Facundo Bacardo Masi αγόρασε για 3.500 πέσος το πρώτο αποστακτήριο για ρούμι στην οδό El Matadero στην πόλη Santiago της Κούβας, μια κίνηση που έμελλε να αλλάξει το μέλλον του συγκεκριμένου ποτού.

Επτά γενιές μετά, το έργο του Don Facudo συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία από τους απογόνους του, οι οποίοι τώρα πια διαχειρίζονται μια ολόκληρη αυτοκρατορία με εγκαταστάσεις σε Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Μπαχάμες, Βραζιλία, Καναδά, Μαρτινίκη, Παναμά, Ισπανία και Τρινιντάντ.

Επίσης το Bacardi εμφιαλώνεται στην Αυστραλία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και Τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κυριότερες αγορές: Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Καναδάς και Γερμανία.

Γεύση: ευχάριστα πικρό, ταιριάζει σε προσμίξεις για cocktails

Ταιριάζει με: Malibu, Batida de coco, coca-cola, στυμμένο λεμόνι, φυσικό χυμό λεμονιού, χυμό ανανά, lime, σόδα

Σχετικά Links: www.bacardi.com 

BOMBAY SAPPHIRE

Ιστορία

Το αρχικό εμπορικό σήμα Bombay αντικατοπτρίζει τη βρετανική κληρονομιά του gin με τα αποικιακά προνόμια αλλά και την ίδια τη Βασίλισσα Βικτώρια, που απεικονίζεται στην ετικέτα. Η δημοτικότητα του gin απογειώθηκε στις τροπικές ακτές της βρετανικής Αυτοκρατορίας, όπου σερβιριζόταν με τόνικ.

Σήμερα το Bombay Sapphire κατέχει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές και έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες. Η εταιρία Bacardi απέκτησε το Bombay Sapphire από την Diageo το 1998. 

Κυριότερες αγορές: Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς και Ιαπωνία.

Γεύση: ευχάριστα πικρή γεύση βοτάνων

Ταιριάζει με: straight με πάγο και φέτα λεμονιού, τόνικ, sprite, χυμό λεμονιού, στυμμένο lime, σόδα

DEWAR’S

Ιστορία

Το Dewar’s αποτελεί ένα από τα πιο σεβαστά ονόματα στον κόσμο των Σκοτσέζικων ουίσκι. Γεννήθηκε το 1846 από τον John Dewar και από ένα μικρό οινοποιείο στο Perth της Σκωτίας, εξελίχθηκε σε μια από τις πιο γνωστές και πολυδιαφημισμένες μάρκες. Σήμερα το Dewar’s είναι το ουίσκι με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και 6ο στον κόσμο. Η Bacardi την αγόρασε από την Diageo το 1998.

Κυριότερες αγορές: Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ισπανία και Βενεζουέλα.

Ταιριάζει με: on the rocks, coca-cola, soda

ERISTOFF

Ιστορία

Η μεγάλη κλάση της βότκας Eristoff οφείλεται στη χρήση πρώτων υλών εξαιρετικής ποιότητας. Αποστάζεται τρεις φορές στη Γεωργία, απ’ όπου και προέρχεται και η μυστική συνταγή της οικογένειας ευγενών Eristoff, κρατά από το 1806. Το σήμα κατατεθέν της Eristoff είναι ο λύκος μια και η Γεωργία αρχικά ονομαζόταν Χώρα των Λύκων (“Virshan”).

Την τελευταία τετραετία η συγκεκριμένη vodka γνωρίζει μεγάλη αποδοχή στις χώρες Benelux, η μεγαλύτερη αγορά και διακίνησή της όμως γίνεται στην Ισπανία όπου μάλιστα είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μετά τη Smirnoff.

Κυριότερες αγορές: Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία και Πορτογαλία.

GREY GOOSE 

Ιστορία

Η βότκα Grey Goose αποστάζεται στο Cognac της Γαλλίας. Διατηρεί τη φήμη της από το 1997 και έχει κερδίσει βραβεία σε πολυάριθμους διαγωνισμούς. Το 2004 ο Sidney Frank πούλησε τα δικαιώματα παραγωγής στην Bacardi Limited για 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από την κλασική βγαίνει και σε άλλες γεύσεις: L’Orange (πορτοκάλι), Le Citron (λεμόνι), La Vanille (βανίλια) και La Pοire (αχλάδι), δίνοντας μια αίσθηση κοκτέιλ στη βότκα.

Ταιριάζει με: straight με πάγο και φέτα λεμονιού, τόνικ, soda, χυμό λεμόνι

WILLIAM LAWSON’S

Ιστορία

Το Ουίσκι William Lawson πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία το 1849 και οφείλει την ύπαρξή του στον William Lawson και αποτελεί ένα από τα λίγα ουίσκι που μετακινήθηκε από την Αγγλία στη Σκωτία με επιτυχία. Η εταιρία ανασυστάθηκε στο Liverpool προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ το 1967 μετακόμισε στο Caotbridge της Σκωτίας.

Κυριότερες αγορές: Βέλγιο, Ισπανία και Βενεζουέλα.

Ταιριάζει με: straight με πάγο, coca-cola, soda, tonic, στυμμένο λεμόνι